luni, octombrie 2, 2023
ȘTIRIDNA îl trimite în judecată pe Liviu Dragnea pentru vizita în SUA...

DNA îl trimite în judecată pe Liviu Dragnea pentru vizita în SUA la instalarea lui Donald Trump

Astăzi, magistrații de la Judecătoria Sector 5 au decis că lui Liviu Dragnea i-au fost încălcate dreptul la apărare și dreptul la sănătate. Decizia este definitivă.

Liviu Dragnea rămâne în spatele gratiilor, dar miercuri, pe 19 mai, acesta va veni în față judecătorilor cu o contestație împotriva respingerii cererii de liberare condiționată.

La câteva ore, Liviu Dragnea a fost trimis în judecată într-un alt dosar, acela al vizitei în Statele Unite ale Americii.

Alături de Dragnea, procurorii l-au trimis în judecată și pe consilierul Gheorghe Dumitrescu.

Conform comunicatului DNA, Dragnea este acuzat că participarea la ceremonia de investire a președintelui Donald Trump ar fi un „folos necuvenit pentru sine și pentru partid”.

Liviu Dragnea, pe-atunci președintele PSD și al Camerei Deputaților a fost pe 19 ianuarie 2017 în vizită în SUA, unde s-a întâlnit cu președintele de-atunci, Donald Trump.

„I-am transmis președintelui dorința noastră de a duce parteneriatul strategic dintre #România și #SUA la un alt nivel. Președintele Donald Trump mi-a răspuns: «We will make it happen! Romania is important for us!»”, susținea Dragnea la vremea respectivă.

El a postat pe Facebook un set de imagini de la întânire.

Premierul Sorin Grindeanu, care l-a însoțit în SUA, a distribuit postarea lui Dragnea cu următorul text: ”Aseară, la Washington DC, față în față cu președintele Donald Trump, alături de președintele Liviu Dragnea. Primele întâlniri cu noii membri ai echipei de la Casă Albă, dintre care îl amintesc aici doar pe Rudolph Giuliani”.

Iată comunicatul DNA

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 32/VIII/3 din 14 ianuarie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

Dragnea Nicolae-Liviu, aflat în stare de deținere, la data faptelor președinte al Camerei Deputaților și președinte al unui partid politic, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de:

– trafic de influență (două fapte),

– folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite,

– persoană fizică, om de afaceri, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de cumpărare de influență,

– două persoane fizice, oameni de afaceri, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de complicitate la cumpărare de influență,

Dimitrescu Gheorghe, la data faptei consilier parlamentar, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de cumpărare de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

I. În perioada ianuarie 2017 – mai 2017, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, foloase necuvenite pentru sine și pentru partid, constând în:

– asigurarea accesului la evenimentele din cadrul Ceremoniei de învestire a președintelui SUA, din perioada 17 – 21 ianuarie 2017, desfășurate la Washington D.C (S.U.A), în baza unui pachet de beneficii în valoare de 250.000 dolari, acces obținut prin intermediul unui om politic și de afaceri american, vicepreședinte al Comitetului Prezidențial de Inaugurare,

– asigurarea, cu ajutorul celorlalți doi oameni de afaceri, a unor servicii de lobby și consultanță politică în valoare de 30.000 USD, în favoarea partidului din care făcea parte. Banii respectivi ar fi fost plătiți, în luna mai 2017, de o societate offshore cu sediul în insulele Virgine Britanice și conturi bancare în Cipru, (controlată de omul de afaceri român cu ajutorul celorlalți doi oameni de afaceri).

De asemenea, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu a mai acceptat de la același om de afaceri promisiunea unor foloase nepatrimoniale necuvenite constând în participarea, în perioada mai – iunie 2017, la două întâlniri (în final neconcretizate) cu înalți oficiali din SUA.

În acest context, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu ar fi traficat, în favoarea omului de afaceri român, influența reală pe care o avea față de prim-ministrul și alți membri ai Guvernului României, promițându-i că îi va determina pe aceștia să îi asigure interesele de afaceri, în special din domeniul militar și al intelligence, pe care respectivul le avea în România.

II. În perioada mai – octombrie 2017, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu și-ar fi folosit autoritatea și influența ce decurg din calitatea de președinte al unui partid politic față de inculpatul Dimitrescu Gheorghe, precum și față de alte două persoane, în scopul de a obține, în aceeași perioadă de timp, foloase necuvenite pentru sine și pentru partid, cu încălcarea dispozițiilor Legii nr. 334/2006 privind finanțarea partidelor politice, constând în servicii de lobby în valoare de 100.000 USD (din care 45.000 de euro ar fi fost achitați de inculpatul Dimitrescu Gheorghe). Serviciile respective ar fi fost prestate de o societate americană de lobby, pentru stabilirea și perfectarea unor vizite ale lui Dragnea Nicolae-Liviu cu înalți oficiali americani.

În schimbul foloaselor primite de la Dimitrescu Gheorghe, în perioada iunie – iulie 2017, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu ar fi traficat în favoarea acestuia, influența reală pe care o avea asupra ministrului afacerilor externe, promițând că îl va determina pe înaltul demnitar să îl desemneze pe primul în funcția de consul general al României la Bonn, lucru care s-a și întâmplat.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatului Dragnea Nicolae-Liviu.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019″, transmite DNA.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

17 COMENTARII

 1. DNA e manevrat politoic. S-a vazut asta de atatea ori. DNA trebuie desfiintat si reformat, activistii trebuie sa plece de acolo. La bulau

 2. Florin:

  nu e albire a lui Dragnea, e semnalizare să nu mergem pe fentă și să vedem adevăratele probleme, adevăratele tunuri, adevăratele prejudicii, nu supa reîncălzită cu Dragnea pentru posibile contracte. Hai să se ocupe DNA de tunul de 1 miliard Microsoft, să aducă bani inapoi la buget, nu să frece 2 secretare angajate de dragnea etc. nu mergeți pe fentă, s-a răsuflat faza cu Dragnea, vrem anchete reale, pe domenii strategice nu hărțuirea unui politician din inchisoare pe un dosar fără prejudiciu…

  • Problema ridicata de mine este titlul articolului, care este incorect. Consider ca politica nationalista, de dreapta, se poate face doar mergand pe calea adevarului, a dreptatii. A folosi mijloacele necinstite ale dusmanului este nedemn fata de datoria pe care o avem fata de inaintasii nostri.
   Preluarea stilului de “patriotism” republican, cu exagerari si victimizari neadevarate mi se pare josnica. Noi, avem modele de nationalism adevarat, curat. Nationalismul nostru se bazeaza pe credinta in Dumnezeu, pe adevar, pe fapte, nu pe cliseele unor partide de protestanti care isi zic crestini, cladite pentru jocurile israelului in lupta pentru ridicarea celui de-al treilea templu.
   Faptul ca marxistii au pus mana pe America, i-a facut pe toti sa il ridice pe Trump la rang de mare patriot, uitand de rezervele mari pe care ar trebui sa le aiba in privinta lui.
   Nu uitati ca pentru razboiul mondial ce va veni, oculta are nevoie de doua tabere. Tabere pe care ca totdeauna in ultimii 200 ani le-a coordonat acelasi grup.
   De la Sean Hannity si Tucker Carlson pana la Alex Jones, toti se bazeaza pe un patriotism bombastic, exagerand de multe ori titlurile pentru a soca, pentru a radicaliza. Copierea acestora ca modele, cand noi avem modelele noastre de 100 de ori mai bune, mi se pare exagerata.

 3. Mai fratilor, mai lasati-o usurel cu titlurile mincinoase. Deci, atentie, ca a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta.
  Adica nu pentru vizita din SUA, ci pentru ce a PROMIS ca face in schimb. Adica pentru aranjarea de contracte cu statul, in domeniul militar. Cu alte cuvinte, statul Roman se mai pricopseste cu cateva F16 de la fier vechi sau cu ceva camioane scoase din uz de americani.
  Daca asta nu este TRADARE a intereselor nationale, nu stiu ce este….
  Eu cred ca il plangeti ca a fost mazilit politic, si a fost. Dar lasati-o mai moale ca si ticalos si jigodie a fost. Si mafiot a fost si alaturi de toate gunoaiele a facut tot felul de porcarii.

  • „Adica pentru aranjarea de contracte cu statul, in domeniul militar. Cu alte cuvinte, statul Roman se mai pricopseste cu cateva F16 de la fier vechi sau cu ceva camioane scoase din uz de americani.
   Daca asta nu este TRADARE a intereselor nationale, nu stiu ce este….” – glumiti. Este trimis in judecată pentru că a încercat să discute cu regimul Trump. Arajarea de contracte cu statul? Păi asta fac toti oficialii de stat, cand se duc in vizita in alte tari. Vorbesc despre schimburi economice. Si aici vorbim despre partenerul strategic al României. Deci nu cu „inamicul”. Dar miza era să nu existe un regim pro Trump în România, restul e can-can.

   Tot dosarul e doar o sperietoare. O rușine.

   • Domnule Somanescu, va credeam om serios. Pentru ce incercati sa albiti o hiena neagra din crestet pana in talpi? Il luam acum si ii victimizam pe comunisti?
    In text scrie clar ca pentru serviciile primite Dragnea a intervenit la primul-ministru si ministrul afacerilor externe si alti membrii ai guvernului. Pentru a facilita afacerile din domeniul apararii si intellingence.
    Dumneavoastra stiti cat de vechi sunt marsaviile astea politice? Cititi, sau poate recititi afacerile cu statul dezvaluite de Mihai Eminescu. In toate razboaiele soldatii romani au luptat cu armament inferior din cauza acestor nenorociti. Si la momentul actual, armata are tot armament inferior. Ii spalati de parca ar fi martiri. Pentru ce? Aveti impresia ca Trump este mare luptator pentru credinta si dreptate? Va inselati.
    Trump este tot o marioneta doar ca este folosit pe dreapta politica. Si-a crescut copiii in iudaism, are ginere evreu considerat mare speranta (messia) printre rabinii din israel. A fost cel care a luptat cel mai mult pentru ridicarea celui de-al treilea templu si pentru venirea lui “mesia”. Credeti ca daca lupta impotriva gastii de kominternisti ai lui Biden este mare erou? Are o misiune. Si misiunea asta nu este sa ii apere democratia nici sa protejeze Romania. Este sa grabeasca venirea lui antichrist. Cand faceti o analiza, trebuie sa aveti grija sa nu cadeti in capcana de a prezenta lucrurile deformat, dintr-un exces de zel sau dorinta de senzational. Dragnea a fost linsat politic de o alta gasca de mafioti. Insa nu il mai prezentati ca martir al unei cauze nobile, pentru ca nici el nici cauza pentru care a luptat o viata intreaga nu au fost nobile.

    • Nu încerc să albesc nimic. Ce-a făcut Dragnea nu este ilegal. Discuțiile între liderii politici ale țărilor nu sunt ilegale. Hai să fim serioși: avea nevoie America de unul, care să-i pună pile la Guvernul României?! Adică America tremura de frica Guvernului, și avea nevoie de o pilă…Ah, Dragnea a intervenit la propriul prim-ministru, cel care era cu el acolo în călătorie? Și pe care tot el l-a numit?! ȘHaideți să revenim la realitate.

     România va cumpăra mereu ce armament va dori partenerul său strategic să-i vândă. Așa cum era înainte de 1989 cu Uniunea Sovietică. Aveți impresia că acum e altfel? Ce-a făcut Dragnea face orice lider de stat din lumea asta, nu e nimic ilegal. Problema e că a făcut-o cu Trump. Iar nu era voie, pentru că România trebuia să rămână în zona de influență progresistă.

     Asta nu înseamnă că îl consider pe Dragnea un sfânt. Ci pur si simplu constat faptele. Ceea ce au făcut alții, lui Dragnea nu i-a fost permis. Se dorește ținerea lui în închisoare pentru cât mai mult timp. Asta e clar.

     • Domnule Somanescu, iar incercati sa exagerati sau sa distorsionati lucrurile. Tot vorbiti de revenirea la realitate, insa va indepartati de ea. America este reprezentata de o gramada de indivizi, care mai de care cu afaceri si/sau pile mai mari la conducere. Nu guvernul americii vinde armamentul, ci firma cutare sau cutare majoritatea acoperiri CIA, firme conduse de clientela politica americana. Se fac presiuni pe toate partile pentru un contract militar pentru ca sunt bani de muls pentru toti cei implicati. Fi-su lui Biden avea smenuri cu Ucraina, Bush juniorul era implicat in afaceri cu arabii dinainte ca tat-su sa ajunga presedinte. Daca cititi “Confesiunile unui Asasin Economic” a lui John Perkins veti intelege cat de murdare sunt aceste afaceri ale americii cu alte state corupte pana in maduva oaselor.
      Dragnea nu a platit pentru “o vizita in america” ci pentru participarea la un grup de evenimente care s-a desfasurat pe parcursul a 3-4 zile. Nu a fost o “vizita de stat” oficiala a fost o intalnire intre mafioti, la care pentru a participa a fost nevoie de interventii. Iar moneda de schimb folosita de Dragnea este si intotdeauna a fost ILEGALA. Pentru achizitionarea de armament trebuie consultati specialistii militari si achizitionat ce este mai bun si de folos armatei, nu ce smenuri a facut Dragnea ca sa dea el mana cu Trump.
      Cu faptul ca Dragnea a fost executat politic, sunt de acord. La fel sunt de acord cu faptul ca sunt tunuri mai mari date de altii cu care DNA nu are nici o treaba. DNA actioneaza politic, la fel ca toata justitia din Romania. Dar ce a facut Dragnea, nu a fost legal, si mai mult, nu a fost in interesul Romaniei. Si nu, nu sunt de acord ca Romania va cumpara ce vrea “partenerul strategic” sa ii vanda. Daca se avea in vedere interesul national, am fi avut si noi avioane de generatia 5-a nu rupturi vopsite prin Portugalia. Insa meru au fost baietii astia destepti care pentru privilegiul de a saruta pantofoul sultanului si-au vandut tara cu totul. Daca Stefan ar fi cumparat de la turci sabii de lemn si magari pentru cavalerie, am fi vorbit acum vreo 7 limbi, atatea neamuri ne-ar fi incalecat. Nu ne mai venim odata in fire sa ii impuscam pe toti tradatorii de neam si tara din 90 pana astazi, in loc sa le cautam scuze si sa ii mangaiem pe crestet…

     • Domnule Mihai Somanescu, respect pentru dumneavoastra si pentru activenews-ul vechi (si nou) si mai ales, pentru r3media.
      Sunteti un patriot, un frate si un crestin adevarat.

      Faceti in continuare munca dumneavoastra cu constiinta nationala, asa cum va dicteaza aceasta. Pro si contra o sa fie mereu, se numeste imprastierea-romanilor ca niciodata nu am fost uniti, sub acelasi cuget si simtire (momente extrem de rare in istorie si stiti).
      Dumneavoastra, slujind constiintei nationale si crestine, de care sunteti pe deplin vrednic, nu gresiti, slujiti si unirii romanilor.

      Cei care au pareri pro-si-contra sa tina seama nu ca au sau nu dreptate, sa tina seama de morbul dintotdeauna al romanului, de a se crede prea destept, de a nu se alinia la realitatea cruda si obiectivul comun frumos al natiei lui, si sa inceteze a face acestea.
      Respect tuturor confratilor pentru parerile lor, dar sa stabilim sistemul de valori: un om care FACE (Mihai Somanescu) e altundeva decat unul care COMENTEAZA. E pur si simplu diferenta de la Cer la pamant, ar trebui ca primului, macar, sa i se acorde respectul JERTFITORULUI.

      Pe scurt: cand ceilalti se vor abona la constiinta nationala UNITARA a romanilor si la constiinta crestin-ortodox autentica, precum dl Mihai Somanescu, cred eu ca abia atunci, cand trageti la aceeasi caruta, aveti dreptul de a-l contesta pe acest frate inimos si jertfitor al nostru. Pana atunci, e usor sa comentam si atata, de la tastatura, din fotoliu, sa ne si oprim, ca a ne arata “destepcaciunea” nu ajuta poporului, tarii, credintei noastre si situatiei tare nefaste in care ne aflam…

      Foto realisti, lasai comentariile, cine nu e de acord cu unele informatii r3media.ro (si altele, ca nu pot fi perfecte) si nu poate sa preia ce-i trebuie lui pentru simtirea nationala si punerea umarului, atunci, zic eu, mai bine sa spuna un “Doamne ajuta, poporul roman !” si e mult mai mare lucru…

      Hristos a inviat, si fiti puternic domnule Somanescu, va saluta cu respect, un frate roman, originar tot din Targu-Jiu ca si dumneavoastra !

     • Si domnule @Florin, e frumos si corect tot ce spuneti acolo, dar nu uitati, la sfarsitul zilei nu face diferenta ce spuneti.
      Si vreti sa va spun de ce si unde gresiti ?
      In spatiul virtual al UTOPIEI, ganditi prea utopic.
      Nu uitati ca realitatea e putin altfel, si pana asteptam noi un “mesia” perfect si imaculat (care nu mai poate fi, ca S-a nascut acum 2000 de ani), lucrurile o sa mearga tot mai rau si noi doar o sa comentam pe internet.

      Liviu Dragnea nu e Sfant (dar poate deveni, cine-l opreste, ca si pe tine, omule, cine te opreste, oricine ai fi tu), dar e PATRIOT. De ce ? Pentru a facut puscarie pentru putinele (din scurtul moment politic de substanta) idei nationaliste pe care chiar voia sa le puna in practica.
      Credeti ca e putin lucru ? Ba nu, nu va amagiti, e mult mai mare Liviu Dragnea decat mine si dumneata care comentam aici pe internet, pentru ca dumneata desi zici sa-i “mitraliem” pe toti, nu ai facut asta si nici puscarie pentru asta.
      Liviu Dragnea, ati recunoscut, este comandat politic. Deci asta inseamna ca daca ar fi fost altceva decat nationalist (pt care o trage in puscarie) nu ar fi fost comandat politic, corect ?!
      Deci sa nu se inselam frate, ca suntem ortodocsi si in traditia noastra stramoseasca nu conteaza ce a facut omul pana acum, ci conteaza care e simtirea lui si ce face in prezent. Sa ne dezbaram de obiceiurile astea de gandire straina de neamul nostru si de ortodoxie, ca uite “mortul in dulap”, tipul asta de gandire nu ne da pace si ne amageste zicand ca noi stim ce e bine pentru neam si tara si totusi nefacand nimic concret, doar aruncand propria noastra nemultumire.
      Asta se numeste amagire, grija mare, fiecare zi e binecuvantare de la Dumnezeu, si El lucreaza pentru binele neamului Sau placut, romanesc, in fiecare zi, ne trimite oameni (care azi fac ce trebuie, maine, nu stiu, sa ii pomenim sa faca ce trebuie) si apoi o sa ne intrebe: “Nu ai priceput ca pe cutare il trimisesem ca sa te scape, sau sa-ti dea imbold sa te ridici ?”

      Doua cuvinte: Liviu Dragnea e PATRIOT, e singurul pe care il avem deocamdata (o sa urmam mai multi, daca facem chestii si nu doar comentam, o sa urmam la sigur, incercati daca nu ma credeti, luati atitudine si tot acolo o sa sfarsiti).
      Si al doilea cuvant, cu respect va zic: Fiti realist, bucurati-va de tot ce avem, nu fiti utopic ca e doar o amagire !

  • Contractul cu statul:

   din câte știu eu Băsescu și liberalii au cumpărat vechiturile F16, acolo trebuie să investigați.

   Chiar dacă ați avea dreptate TOT e dubios și incorect să vezi că MARILE TUNURI, MARILE AFACERI, ALEA CU PREJUDICIU sunt mușamalizate de circul ăsta continuu cu Dragnea. Ce ziceți dvs e in sfera lui dacă și cu poate: ar fi vrut să facă un contract etc. Ok, posibil. Dar DNA n-are resurse suficiente pentru cât furt există REAl, gen pădurile țării, aurul, companii de stat sifonate, atacuri speculative etc.

   Peste tot in lume se prioritizează in funcție de PREJUDICIU, doar la noi e obsesie politică gen Dragnea. gimme a break…

 4. gimme a break!

  am fost in stradă la ordonanța 13, ca un bou m-am dus dar am fost, nu știam atunci că unii profită de proteste cu altă agendă…..

  DNA nu are probleme mai importante decât hărțuirea lui Dragnea? E clar politică faza.

  Hey DNA – de Dragnea aveti timp dar de dosarul Microsoft cu 1 MILIARD DE EURO prejidiciu aia ați uitat să anchetați, Doamne feri să vă atingeți de Bill Gates,nu ? Ei nu dau deloc șpagă, nuuuu, ei sunt sfinții corporatiști.

  Măi DNA-ule, dar de Schweighofer și multinaționalele care rad pădurile n-aveți timp și nervi? Doamne feri să supărați Ambasadele, nu ?

  Nerușinare crasă!

  În mod normal la resursele limitate (filaj, poliție, anchetă, instrumentare) ar trebui să PRIORITIZAȚI după mărimea prejudiciului NU pe pasiuni politice. Gata, l-ați băgat la zdup pentru 2 secretare, acum pentru o călătorie, hai gimme a break, nu anchetați și voi TUNURI MARI ADEVĂRATE??? Nesimțiți de procurori profitori !

 5. Sa stea la racoare mult si bine, dusman al poporului. Sa vina si dosarul Teldrum sa vedem cati bani a furat de la cetateni prin firmele paravan. Sa speram ca se si recupereaza, daca nu i-a ascuns in Brazilia cum se obisnuise

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate