joi, februarie 22, 2024
ȘTIRIDiscursurile suveraniste, patriotice și tradiționaliste sunt tot mai cenzurate în universitățile franceze....

Discursurile suveraniste, patriotice și tradiționaliste sunt tot mai cenzurate în universitățile franceze. Studenții se revoltă: Excesele pe care le observăm se vor extinde în curând în întreaga viață publică

În Franța, acele institute de studii politice, numite în mod obișnuit „Sciences Po”, au fost în mod deosebit afectate de cultura anulării care vine de peste Atlantic. Sunt școli de învățământ superior în care sunt instruite multe dintre elitele politice și media din țară, precum și o parte a elitelor economice. Acest lucru face ca prezența unei creșteri a culturii woke în cadrul acelor IEP să fie deosebit de îngrijorătoare pentru viitorul unei democrații franceze, deoarece acești studenți și o mare parte a facultății au din ce în ce mai mult o viziune negativă față de libertatea de exprimare și libertatea de asociere.

Totuși, unii studenți iau atitudine împotriva acestei tendințe.

În scrisoarea deschisă publicată pe 4 ianuarie pe site-ul ziarului Le Figaro, studenții din diferite IEP-uri din țară și-au exprimat îngrijorarea cu privire la „cenzura oficială și neoficială care este omniprezentă în școlile noastre, din partea studenților, asociațiilor, profesorilor și administrației” și avertizează „ despre pericolele culturii anulării” care, „departe de a fi un fenomen pur anglo-american limitat la zidurile campusurilor americane”, se răspândește și în lumea academică franceză datorită existenței unui număr mare de minorități.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Obiectivul aici nu este să ne victimizăm, ci să atenționăm concetățenii și liderii noștri cu privire la excesele IEP-urilor franceze, care, să nu uităm, sunt menite să formeze viitoarele noastre elite intelectuale, politice și economice”, spun studenții care au semnat scrisoarea deschisă, întrucât „excesele pe care le observăm în prezent în Sciences Po din Franța se vor extinde în curând în întreaga viață publică. Cei care vin ca studenți vor fi mâine jurnaliști, deputați, scriitori, profesori universitari. Pe scurt, vor avea control asupra tuturor structurilor puterii, asupra minților.”

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Acesta este exact genul de problemă cu care se confruntă acum America, iar Franța, ca și restul Europei de Vest, pare să urmeze modelul venit de peste Atlantic, chiar dacă rezistența la această agendă se simte încă, așa cum arată această scrisoare deschisă.

Semnatarii scrisorii avertizează astfel despre ceea ce s-a întâmplat în Franța: „Procesul politic latent care amenință permanent orice student, profesor sau asociație care se abate de la linia tacită progresivă va duce la sfârșitul spiritului critic. Numeroase exemple cunoscute public demonstrează acest lucru: profesorii acuzați de islamofobie anul trecut, atacurile fizice împotriva asociațiilor [de dreapta] UNI, Le Cercle Mauriac, Le Printemps Républicain sau încercările de ostracizare a fondatorilor asociațiilor Génération Z. Candidatul conservator de dreapta la președinție Éric Zemmour sau Marine Le Pen sunt în aceeași situație. Nu doar studenții, profesorii sau asociațiile de dreapta sunt vizați, ci toți cei care refuză să se plece în fața consensului general. Oricine refuză să se supună dogmelor decoloniale, pro-LGBT și anti-sexiste stabilite este insultat.”

Când menționează profesorii universitari acuzați de islamofobie anul trecut, studenții IEP se referă la o acțiune din februarie 2021 a unui sindicat de extremă stânga a IEP din orașul Grenoble, ai cărui membri au lipit afișe pe pereții Institutului lor de Studii Politice, denunțând public presupusa „islamofobie” și „fascismul” a doi dintre profesorii lor. În Franța, unde există o prezență puternică a musulmanilor radicali, astfel de acuzații publice pot pune viața cuiva în pericol. Drept urmare, este un mijloc puternic de a face presiuni asupra întregii profesii didactice de a practica autocenzura. Faptul că asociațiile de extremă stângă se aliază cu islamul radical nu este ceva nou, deoarece wokismul în stil francez ia adesea o formă islamo-stângistă și decolonialistă.

Vina celor doi profesori în ochii studenților lor islamo-stângiști a fost să pună la îndoială însuși conceptul de islamofobie în timpul unei dezbateri intitulată „Rasism, antisemitism și islamofobie”.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

17 studenți au fost implicați în lipirea de afișe care îi acuzau pe cei doi profesori de fascism și islamofobie, iar 16 dintre aceștia au fost scutiți de toate acuzațiile la începutul lunii decembrie de către consiliul de disciplină al IEP Grenoble, în timp ce al șaptesprezecelea a primit o sancțiune cu suspendare, adică o sancțiune care probabil nu va fi aplicată niciodată.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Asta în ciuda unui raport al Inspectoratului General al Educației Naționale, în care se remarcă faptul că membrii Union Syndicale (SUA) din spatele afișelor creau un „climat de frică” în cadrul școlii de științe politice din Grenoble.

Cei doi profesori acuzați că sunt fasciști și islamofobi au spus că decizia de a nu sancționa niciunul dintre cei 17 elevi a fost un șoc pentru ei.

În scrisoarea deschisă din 4 ianuarie, studenții IEP vorbesc și despre dezvoltarea în Franța a unui fenomen bine cunoscut în universitățile americane și britanice:

„Când un vorbitor considerat disident este invitat să vorbească în interiorul zidurilor noastre, se ridică o multitudine de asociații care constrâng administrația școlii cu privire la „pericolul” iminent pe care îl reprezintă. (…) Conducerea școlilor noastre, îngrozită și obsedată de imaginea publică a instituțiilor lor, cedează adesea, manifestându-și fără rușine refuzul de a primi pseudo-fasciști în institutele lor. (…) Administrațiile IEP refuză să accepte persoane care nu împărtășesc „valorile” institutelor. (…) Asociațiile și studenții care îndrăznesc să țină un discurs suveranist, patriotic, tradiționalist, sunt denigrați cu mesaje insultătoare, amenințări și ostracism.”

Ca urmare a acestei atmosfere totalitare în cadrul Institutelor de Studii Politice, autocenzura reprezintă cel mai mare pericol pentru libertatea de exprimare și libertatea academică de astăzi:

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Fiecare atac ad hominem, fiecare acuzație calomnioasă, dincolo de satisfacția pe care o generează adversarilor noștri, sunt avertismente către studentul care ar îndrăzni să exprime o rezervă, o nuanță. Colegii noștri vin la noi pentru a ne încuraja. Mulți ar dori să ne susțină public, dar nu pot, pentru că nu ar trebui să dialogăm cu „rasiști, sexişti, transfobi, LGBT-fobi, islamofobi, homofobi și xenofobi. Acești termeni defăimători sunt adesea rezumați sub eticheta de „fascist.” (…) Locul predominant ocupat de asociațiile feministe și LGBT în ultimii ani în IEP a creat un climat de supraveghere generală care împinge la tăcere orice persoană care nu este de acord cu ei, pentru a nu fi etichetată ca macho sau homofobă.”

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În concluzie, studenții IEP care au semnat scrisoarea deschisă cer guvernului francez „să ia măsuri puternice pentru a permite IEP-urilor noastre și întregii lumi universitare să redevină un spații de dezbatere și stimulare intelectuală care au fost în trecut”., potrivit Remix News.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE