luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEDeși nu știu încă să meargă, copiii de peste 2 ani „ar...

Deși nu știu încă să meargă, copiii de peste 2 ani „ar trebui să aibă drept de vot“, sugerează Partidul Verzilor din Germania. Formațiunea politică susține că „dreptul de a vota de la vârsta de 18 ani nu este tocmai util iar tinerii din politică sunt subreprezentați”

Cel mai tânăr membru al Bundestagului german a sugerat că fiecărei persoane care dorește să voteze la alegeri ar trebui să i se permită, chiar și până la vârsta de doi ani.

Într-un interviu comun cu fostul președinte al Bundestag-ului Wolfgang Schäuble pentru publicația Focus, politicianul în vârstă de 24 de ani Emilia Fester s-a pronunțat în favoarea dreptului de vot pentru toți, chiar și pentru cei care nu au învățat încă să meargă.

Cei doi au discutat despre preocupările tinerilor din societatea actuală, și anume problema schimbărilor climatice, pandemia, o scădere a economiei europene și conflictul în curs din Ucraina.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Fester a susținut că tinerii din politică „sunt subreprezentați”.

„Dreptul de a vota de la vârsta de 18 ani nu este tocmai util”, a adăugat ea, înainte de a sugera că copiilor de până la doi ani ar trebui să li se acorde dreptul de vot dacă doresc.

Iată schimbul de replici:

Schäuble: „Am o întrebare pentru tine: am patru nepoți de doi, patru, 15 și 17 ani. Care dintre ei crezi că ar trebui să aibă voie să voteze?”

Fester: „Pentru mine personal: toți cei care doresc.”

Schäuble: „Deci și copilul meu de doi ani?”

Fester: „Așa văd eu personal. În calitate de reprezentant al grupului meu, spun: tinerilor de 15 și 17 ani ar trebui să li se permită să voteze.”

Schäuble, fostul președinte al Bundestagului CDU și-a menținut ideea că scăderea vârstei de vot la doi ani este o politică care ar aduce beneficii democrației din țară.

„Există motive întemeiate pentru o limită de vârstă”, i-a explicat acesta Emiliei Fester.

„Știm asta din dreptul penal și civil. Cei care votează trebuie să fie conștienți de implicațiile alegerii lor. Ei trebuie să știe în cine să aibă încredere pentru a suporta povara responsabilității, mai ales în momentele dificile”, a adăugat Schäuble.

Manifestul Verzilor a cerut ca tinerii de 16 ani să poată vota, o politică care a fost adoptată de coaliția semaforului din Germania, conform Remix News.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate