joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEDeși din ce în ce mai mulți experți avertizează asupra pericolelor implementării...

Deși din ce în ce mai mulți experți avertizează asupra pericolelor implementării inteligenței artificiale, Ligia Deca spune că AI va fi integrată din ce în ce mai mult în educaţie

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat pe pagina sa oficială de Facebook că inteligența artificială (AI) va fi integrată din ce în ce mai mult în educaţie.

Ligia Deca mai afirmă că această integrare trebuie să fie bazată pe digitalizarea platformelor şi a resurselor educaţionale și subliniază faptul că este esenţial ca inteligenţa artificială să fie un instrument centrat pe nevoile elevilor şi util cadrelor didactice, cu respectarea normelor de etică şi a standardelor de protecţie a datelor personale.

„Inteligenţa artificială va fi integrată din ce în ce mai mult în educaţie. Însă este extrem de important ca această integrare să fie bazată pe digitalizarea platformelor şi a resurselor educaţionale, pentru că doar astfel vom putea beneficia cu adevărat de avantajele acestui instrument. De asemenea, este esenţial ca AI să fie un instrument centrat pe nevoile elevilor şi util cadrelor didactice, cu respectarea normelor de etică şi a standardelor de protecţie a datelor personale”, a postat Ligia Deca, joi, pe Facebook.

Afirmațiile ministrului Educației vin în contextul în care tot mai mulți experți avertizează asupra pericolelor la care poate fu expusă omenirea prin dezvoltarea necontrolată a inteligenței artificiale.

Spre exemplu, o analiză comandată de către Departamentul de Stat al SUA în noiembrie 2022 avertizează că evoluția rapidă a inteligenței artificiale (AI – Artificial Intelligence) are potențialul de a deveni o reală și iminentă amenințare la adresa umanității și a securității naționale și globale.

Printre concluziile documentului se numără, pe de o parte, ideea că cele mai avansate sisteme de AI ar putea să devină arme cu efecte distructive ireversibile, iar pe de altă parte că există îngrijorări reale în cadrul laboratoarelor de AI legate de faptul că, la un anumit moment, chiar cei care dezvoltă aceste sisteme ar putea pierde controlul asupra lor, ceea ce ar putea avea consecințe devastatoare asupra securității globale.

Mai mult, Fondul Monetar Internațional estimează că inteligenţa artificială ar putea afecta peste 40% din locurile de muncă la nivel global, existând chiar voci ce susțin că în următorul an inteligența artificială o va depăși pe cea umană.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Excepțional, doamnă Ema!

    Să nu ne spuneți ce știe să facă d-na Ligia Deca în viața reală, ce a învățat în școli.

    Nici ce (mai) e (încă) prin manuale să nu ne spuneți.

    Dacă vă vor rade, veți vedea atunci Paradisul. Până la urmă, cine deține mijloacele deține ceva putere. Aveți șanse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE