luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATEDeputatul Mircea Chelaru (AUR), scrisoare deschisă către președintele Ungariei, Katalin Novak: Fiţi...

Deputatul Mircea Chelaru (AUR), scrisoare deschisă către președintele Ungariei, Katalin Novak: Fiţi binevenită în România ca soră creştină, ca cetăţean european, ca om de omenie, dar nu încercați să legitimați eclavizarea conștiinței unei comunități și nici pe cei care sfidează spiritul românesc

Deputatul AUR, Mircea Chelaru, a adresat o scrisoare deschisă președintelui Ungariei, Katalin Novak (foto), aflată în vizită „privată” în România.

În textul său, generalul (r) îi atrage atenția președintei de la Budapesta că este binevenită în țara noastră ca „soră creștină” și „cetățean european”, dar nu este normală legitimarea „enclavizării conștiinței unei comunități” și „nici pe cei care sfidează spiritul românesc”.

Chelaru a avertizat-o pe Novak să nu procedeze precum predecesorul său, Solyom Laszlo.

Iată textul scrisorii deschise:

SCRISOARE DESCHISĂ

 Doamnei Katalin Novak, preşedintele Republicii Ungare

Excelența Voastră,

Stimată Doamnă

Vă adresez aceste rânduri în deplin respect pentru înalta demnitate pe care o deţineţi în ţara Dumneavoastră.

Vă respect toate drepturile de care se bucură orice cetăţean european, inclusiv cel al liberei şi neîngrăditei circulaţii.

Vă respect, de asemenea, libertatea de a vă programa timpul liber şi vizitele private, după cum doriţi.

Dar, stimată doamnă Preşedinte Oficial al Republicii Ungare, nu pot să fiu de acord cu folosirea acestor drepturi şi libertăţi într-un mod cu totul lipsit de eleganţă şi respect faţă de cutumele de bun simţ diplomatic care sunt acceptate de statele comunităţii europene. Constat că recidivați nonșalant. Mergeți pe cărările bătătorite ale înaintașului dumneavoastră, Sólyóm László.

Înţeleg că profitaţi de slăbiciunile temporare ale administaţiei de la Bucureşti, mai mereu temătoare și supusă șantajelor de pe aiurea, roasă de boala cronică a zavistiei, neîntrecută în a abandona prestigiul și demnitatea propriilor cetățeni.

Mai pot să înteleg că speculaţi impecabil miopia vinovată a unor oficiali români care nu pot deosebi sinceritatea de perfidie și acceptă desantul revizionist de la Carei.

Dar refuz să înţeleg, şi cu atât mai puţin, să fiu de acord cu atitudinea Dumneavoastră de ignorare a autorităţii suverane a unui stat european prieten, acceptând conştient rolul de agent electoral, provocator iredentist şi vânzător de speranţe deşarte.

Comunitatea maghiară din România nu poate fi confiscată, doamnă Preşedinte Oficial al Republicii Ungare, printr-o itinerantă vizită privată, fie și în zona de frontieră, pentru a dezveli o statuie de semnificație simbolică. Poate doar să legitimați o anume falangă politică  predilectă subminării Statului Român.

Comunitatea maghiară din România nu poate fi dizlocată din modul de viaţă autohton, oricât de multe ordine şi medalii maghiare aţi atribui unor instigatori, autoproclamaţi lideri de profesie.

Fiţi binevenită în România ca soră creştină, ca cetăţean european, ca om de omenie şi ne vom bucura din toată inima.

Dar nu încercați să legitimaţi, prin prezența Dumneavoastră Prezidenţială, enclavizarea conştiinţei unei comunităţi oneste şi valoroase, trăitoare pe teritoriul României prietene, şi nici pe acei care sfidează spiritul românesc.

Cu aceste cuvinte, vă doresc o ședere scurtă, la care adaug gândul de pace şi smerenie creştinească, atât de preţuite în aceste zile de rugăciune ale Postului Sfântului Paşte Ortodox..

 Cu deferență protocolară,

 General (r.)

Dr. Mircea Chelaru

Deputat în Parlamentul României

Grupul Alianța pentru Unirea Românilor

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE