sâmbătă, februarie 24, 2024
ACTUALITATEGuvernul Scoției vrea să interzică terapiile menite să vindece persoanele LGBT

Guvernul Scoției vrea să interzică terapiile menite să vindece persoanele LGBT

Guvernul din Scoția a publicat propuneri de interzicere a practicilor de videcare a persoanelor LGBT, conform Holyrood.

Cunoscute ca terapii de conversie, practicile pot varia de la terapii vorbite la la diferite intervenții.

Un raport publicat de guvernul Regatului Unit în 2018 a constatat că 2% dintre persoanele LGBT au făcut terapie conversie pentru a se vindeca.

Guvernul scoțian a deschis acum o consultare cu privire la interdicție. Acesta va încerca să interzică:

  • terapia sau consilierea care urmărește să schimbe sau să suprime atracția pentru persoane de același sex;
  • prescrierea de medicamente pentru suprimarea apetitului sexual;
  • controlul în mod repetat sau continuu a activităților unei persoane;

Ministrul Egalității, Emma Roddick, a declarat:

„Practicile de conversie, care urmăresc să schimbe sau să suprime orientarea sexuală sau identitatea de gen a unei persoane, sunt acte dăunătoare și distructive. Ele încalcă drepturile omului. Din păcate, aceste practici se întâmplă și astăzi și nu au loc în Scoția.

În avansarea angajamentului nostru de a interzice practicile de conversie, deschidem calea în Marea Britanie și ne alăturăm listei tot mai mari de țări care acționează pentru a aborda acest rău.”, a spus ea.

O lege în acest sens ar deschide Cutia Pandorei

Într-o scrisoare din octombrie, Comisia pentru Egalitate și Drepturile Omului a spus că terapia de conversie este „dăunătoare” și orice interdicție trebuie „atenționată pentru a se asigura că folosește terminologie și definiții clare și este proporțională și bazată pe dovezi”.

Au fost exprimate îngrijorări cu privire la faptul că o legislație prea restrictivă poate limita serviciile de sprijin. Acestea pot fi oferite celor care își pun la îndoială orientarea sexuală sau identitatea de gen.

Documentul de consultare afirmă că legislația nu s-ar aplica discuțiilor nedirective sau necoercitive sau îndrumării generale ale părinților. Astfel de acțiuni nu ar constitui practici de conversie atâta timp cât „nu îi direcționează către o anumită orientare sexuală sau identitate de gen predeterminată, care este considerată „preferabilă””.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. ?! Cum adică? Omului care realizează că trăiește în păcat și încearcă să lupte împotriva acestui păcat i se oprește șansa la Dumnezeu și viața veșnică?! Vai de voi, nesăbuiților! Unde credeți că veți fi când vă va veni timpul?! Matei cap 21 vs 31 …. “Zis-a lor Iisus: Adevărat grăiesc vouă că vameşii şi desfrânatele merg înaintea voastră în împărăţia lui Dumnezeu.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE