ACTUALITATEDeputații conservatori din Polonia vor să interzică paradele LGBT pe tot cuprinsul...

Deputații conservatori din Polonia vor să interzică paradele LGBT pe tot cuprinsul țării, după ce au aprobat un proiect de lege semnat de 140.000 de cetățeni

Deputații Seimului din Polonia au aprobat un proiect de lege care interzice acțiunile în sprijinul drepturilor minorităților sexuale.

În dezbaterea de joi, opoziția a cerut respingerea propunerii, dar tabăra guvernamentală conservatoare, la votul de vineri, a reușit să aprobe proiectul și să-l trimită către Comisia pentru Afaceri Interne. Inițiativa legislativă a venit de la activiști conservatori, care au obținut 140.000 de semnături de susținere.

Potrivit acestora, proiectul își propune să combată răspândirea „propagandei homosexuale în public”. Proiectul de lege a fost prezentat în plen, joi, de Krzysztof Kasprzak de la Fundația pentru viață și familie, care a spus că legea răspunde preocupărilor privitoare la „lobby-ul LGBT care urmărește să distrugă căsătoria și întreaga ordine naturală”, a scris cotidianul Rzeczpospolita, citat de cas.sk.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Oamenii sunt purtătorii anumitor idei. Uneori sunt buni, alteori sunt răi. În cazul ideologiilor LGBT, ele sunt extrem de rele pentru că avem de-a face cu o altă parte a totalitarismului în curs de dezvoltare”, a spus Kasprzak.

În timpul discursului lui Kasprzak, unii deputați din opoziție s-au întors cu spatele la tribună. De asemenea, în fața clădirii parlamentului, un mic grup de susținători ai drepturilor minorităților sexuale a protestat.

Dacă legea va fi adoptată, paradele anuale de sprijin pentru mișcarea LGBT nu vor fi permise în Varșovia și în alte orașe poloneze.

În același timp, organizația pentru drepturile omului Amnesty International a declarat că, dacă parlamentarii polonezi vor aproba legea, drepturile persoanelor LGBT din Polonia ar fi amenințate mai grav ca niciodată.

Potrivit agenției AP, nu este clar când proiectul de lege va reveni la următoarea dezbatere în plenul parlamentului. Pentru ca proiectul să devină lege, acesta trebuie să fie aprobat și de Senat și semnat de președintele conservator Andrzej Duda, potrivit CT24.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Polonia și Ungaria cheltuie masiv pentru a încuraja natalitatea

Partidul conservator Lege și Justiție (PiS) ce guvernează Polonia a introdus, în 2016, măsura „500plus”, prin care mamele primesc 500 de zloți (aprox. €112) pe lună pentru fiecare copil, dacă au mai mult de un copil.

Aceeași sumă o primesc și tutorii copiilor, dar și familiile cu venituri mai mici de 800 de zloți pe lună care au un singur copil. Suma crește la 1.200 de zloți dacă copilul are dizabilități, potrivit Ziarul Financiar.

Datele autorităților poloneze arată că deja peste 2,6 milioane de familii cu aproximativ patru milioane de copii beneficiază de programul „500plus”. Copiii primesc, până la împlinirea vârstei de 18 ani, alocația echivalentă cu jumătate din salariul minim pe economie (în timp ce, în România, alocația reprezintă puțin peste 15% din salariul net minim pe economie) – citește AICI continuarea.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...