joi, aprilie 24, 2025
ACTUALITATEFacerea de bine | Președintele Parlamentului din Ucraina a refuzat să-și ceară...

Facerea de bine | Președintele Parlamentului din Ucraina a refuzat să-și ceară scuze în Legislativul de la Varșovia pentru masacrarea polonezilor la Volânia de către naționaliștii ucraineni

spot_img

Președintele parlamentului ucrainean nu și-a cerut scuze pentru masacrul din Volânia din cel de-al doilea război mondial, în discursul adresat parlamentarilor polonezi, conform Remix News.

Ruslan Stefanchuk a spus că înțelege durerea resimțită de polonezi cu privire la evenimentele din Volânia și și-a exprimat simpatia pentru victime.

„Se apropie o altă aniversare a evenimentelor teribile care au avut loc în Volânia. Înțelegem durerea voastră față de pierderea celor dragi. Vreau să-mi exprim sincera simpatie față de toți urmașii lor”, le-a spus el parlamentarilor polonezi.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Stefanchuk a spus că Ucraina dorește să coopereze cu Polonia pentru comemorarea victimelor.

„Suntem pregătiți și deschiși pentru a coopera cu Polonia. Împreună vom căuta și onora acele locuri. Împreună vom descoperi identitatea victimelor care zac încă în gropi comune atât în Ucraina, cât și în Polonia”, a declarat el.

El a cerut, de asemenea, „o comemorare care nu cere răzbunare sau ură, ci mai degrabă hotărârea ca acest lucru să nu se repete niciodată între cele două națiuni”.

„Împreună, trebuie să facem față acestei provocări dificile, dar importante. Împreună, vom găsi adevărul și vom ajunge la o concluzie care este justă”, a adăugat Stefanchuk.

Comentând discursul, Jan Mosiński, un deputat al partidului conservator Lege și Justiție (PiS), a spus că este semnificativ faptul că Stefanchuk a promis că problema masacrului din Volânia va fi studiată pe deplin. El a menționat că oficialul ucrainean a adoptat termenii folosiți de episcopii germani și polonezi în anii 1960 pentru a cere iertare. Cu toate acestea, el a adăugat că ceea ce a lipsit erau „niște scuze mai acentuate”.

Mosiński a concluzionat că problema trebuie probabil să aștepte un moment mai potrivit pentru o explicație completă.

„Când va veni momentul potrivit, problema masacrului și genocidului din Volânia va fi recunoscută pe deplin de Ucraina. Sunt optimist că în viitor vom avea o recunoaștere deplină a acestei experiențe foarte dureroase”, a spus deputatul partidului de guvernământ.

După debutul invaziei Rusiei în Ucraina, Polonia a fost staul european care a stat cel mai aproape de țara devastată de război. În numeroase rânduri, Polonia s-a poziționat ca un adevărat ambasador pentru Kiev și a cerut mai multe arme și mai mult susținere pentru Ucraina.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. “Ucraina nu vrea să își ceară iertare pentru numeroasele atrocități săvârșite de extremiștii ei în Al Doilea Război Mondial (un link în primul comentariu). De ce?
    Pentru că
    1. Și azi Ucraina face aceleași crime.
    2. Ar contrazice propaganda care îi prezintă pe toți ne-ucraineenii ca invadatori.
    Pentru punctul 2, merită amintit că sunt invadatori toți Slavii care locuiesc în afara zonei dintre Minsk și Suzdal (aproximativ).
    Nu doar că sunt pe pământ care nu a făcut parte din arealul de etnogeneză slavă: sunt pe pământuri pe care le-au invadat și jefuit de la Baltici, Germanici, Români etc.
    Este o realitate istorică elementară ce ar trebui să liniștească extremistmele slave. De aceea autoritățile din cele mai multe țări slave (ca și din Ungaria) au grijă să se uite acest fapt.

    Pr. Dr. Mihai-Andrei Aldea ”
    https://t.me/mihaiandreialdea/862

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE