miercuri, octombrie 9, 2024
ACTUALITATELovitură pentru alternativa cu gândaci și dietele vegane. Oamenii care nu consumă...

Lovitură pentru alternativa cu gândaci și dietele vegane. Oamenii care nu consumă carne prezintă un risc mai mare de a-și rupe oasele

Oamenii care nu mănâncă carne sunt mai expuși riscului de a-și rupe oasele, în special șoldurile, potrivit celui mai mare studiu privind acest risc. Efectul poate proveni din lipsa de calciu și proteine din dieta lor, precum și din faptul că au tendința de a fi mai slabi și, prin urmare, au mai puțină carne pentru a amortiza o cădere, conform Newscientist.

Mai multe studii anterioare au arătat că vegetarienii au oase mai slabe decât cei care mănâncă carne, dar nu era clar dacă acest lucru a avut vreun efect semnificativ asupra riscului de fracturi.

Noua cercetare a profitat de un studiu de lungă durată numit EPIC-Oxford, creat inițial pentru a analiza dacă dieta influențează riscul de cancer, urmărind starea de sănătate a aproximativ 65.000 de persoane din Marea Britanie începând cu 1993. Studiul a înregistrat dieta tipică a oamenilor și a urmărit sănătatea acestora prin înregistrările spitalului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Până în 2010, veganii și-au rupt șoldul la o rată de peste două ori mai mare decât cei care mănâncă carne, în timp ce vegetarienii și cei care mănâncă pește au avut o creștere mai mică a rupturii de șold, de aproximativ 25%. Veganii – dar nu vegetarienii și pescetarienii – au avut, de asemenea, un risc mai mare de a-și rupe alte oase.

Nivelul general de risc pentru vegani a fost relativ mic, echivalent cu aproximativ 20 de oase suplimentare rupte la 1000 de oameni pe parcursul a 10 ani. Dar este probabil ca rata fracturilor să fie mai mare la vârstnici, care își rup șoldurile mai des, deoarece vârsta medie a participanților la început era de 45 de ani, spune cercetătorul Tammy Tong de la Universitatea Oxford.

Când au fost analizate dietele oamenilor, consumatorii de carne au consumat mai mult calciu și proteine. Calciul este o componentă importantă a oaselor, iar proteinele pot ajuta la absorbția calciului din alimente.

„Cu excepția cazului în care suplimentează în mod activ, este destul de puțin probabil ca veganii să aibă un aport suficient de calciu doar din dietă”, spune Tong.

Dar este posibil ca oamenii care urmează o dietă vegană astăzi să aibă niveluri mai mari de calciu.

„În anii 1990, a existat mai puțină fortificare a laptelui vegetal”, a spus ea.

Heather Russell, un dietetician la Societatea Vegană din Marea Britanie, a spus că „este cu siguranță posibil să ai grijă de oasele tale cu o dietă vegană bine planificată, dar oamenii au nevoie de informații pentru a face alegeri sănătoase.”

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Studierea aceluiași grup de oameni a arătat anterior că a fi vegetarian este asociat cu un risc cu aproximativ 10% mai mic de cancer după 15 ani și cu o rată cu aproximativ 20% mai mică de boli de inimă – dar și cu un risc cu 20% mai mare de apariție a unui accident vascular cerebral.

Rezultatele studiului vin în contextul în care la nivel european, dar nu numai, se încearcă o limitare a consumului de carne. Spre exemplu, un lider al Verzilor din Germania le-a propus nemților să devină vegani.

De asemenea, un reprezentant al Comisiei Europene a admis în public faptul că este posibil ca, în curând, Uniunea Europeană să autorizeze „carnea artificială”.

Numeroase alte probleme au fost puse pe seama cărnii în ultima perioadă, inclusiv tot mai desele morți subite apărute în special în rândul populației tinere.

O altă alternativă promovată intens în Uniunea Europeană în ultimii ani este reprezentată de insecte, fiind aprobate până în acest moment mai multe tipuri de larve și gândaci pentru consum.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. Rezultatele acestui studiu sugerează că veganii și vegetarienii pot fi mai susceptibili la fracturi osoase, ceea ce ridică semne de întrebare privind aportul de nutrienți esențiali precum calciul și proteinele. În contextul unei lumi în care dietele pe bază de plante câștigă popularitate, cum ar trebui să abordeze persoanele interesate de astfel de diete suplimentarea nutrițională? Credeți că informarea adecvată și accesul la alimente fortificate pot diminua aceste riscuri?

  2. Lotusisrael, ce te burzuluiești așa? Te-a împiedicat cineva să paști? Ți-a luat cineva izlazul? Rumegă liniștit, fă spirale in voie, și recită “ommmm” până amețești! Nu mai deranja bărbații!

  3. Lactatele pentru adulții înțărcați extrag calciul din oase, nu dau aport de calciu. Renunțarea la carne are sens să vină împreună cu renunțarea la lapte, ouă și pește. Susanul, din care se face pasta de tahini, este un aport foarte mare de calciu, este opusul consumului de lactate. Veganii sunt mult mai protejați de cancer, tocmai pentru sistemul imunitar atacă mai bine celulele canceroase dacă nu consumă nimic de origine animală. Există bodybuilderi vegani. Să nu uităm că avem Sfinți care au avut, practic, o dietă vegană permanentă sau cvasipermenentă. Deci de ce vorbim?
    Pe de altă parte, entomofagia (consumul de insecte și alte artropode) este clar nociv pe termen lung.

  4. „În anii 1990, a existat mai puțină fortificare a laptelui vegetal”

    -“fortificare” e o expressie americaneasca consacrata pentru “adulterare”,
    ce face o.i. cu baiatu care-i verrifica scurgerile de gaze,
    la 2 ani sau la 10 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE