EDUCAȚIEDennis Prager: Lockdown-ul a trecut de la stadiul de eroare, la cel...

Dennis Prager: Lockdown-ul a trecut de la stadiul de eroare, la cel de crimă

Cunoscutul jurnalist și comentator politic american Dennis Prager a scris că lumea ar fi trebuit să urmeze modelul suedez în privința combaterii coronavirusului, lockdown-ul generalizat dovedindu-se o mare eroare.

În ultimul său editorial publicat pe siteul Townhall, Prager compară situația din Suedia cu cea din statul în care locuiește, California. În timp ce țara scandinavă și-a ținut școlile și afacerile deschise în toată această perioadă, în California s-a aplicat o carantină dură, fapt în urma căruia s-au închis numeroase afaceri, iar copiii nu au avut voie la școală.

„Reuters a scris despre trei studii separate, incluzând unul al UNICEF „care au arătat că, copiii suedezi s-au descurcat mai bine decât cei din alte țări în timpul pandemiei, atât în termeni de educați și sănătate mentală”. De aproape o lună, Suedia aproape că nu a raportat niciun deces din cauza Covid-19 în timp ce societatea rămâne deschisă și aproape nimeni nu poartă mască (În Olanda, de asemenea, aproape nimeni nu poartă mască). De facto, virusul s-a terminat în Suedia.

Eu trăiesc în California, un stat guvernat de cel mai periculos tip de lider: un prost cu putere nelimitată. Deși California este pe locul 28 din 50 în topul statelor raportate la un milion de persoane, Guvernatorul Gavin Newsom a distrus și continuă să distrugă zeci de mii de mici afaceri și nenumărate mijloace de trai. Faptul că insistă să continue interzicerea – la jumătate de an de la startul pandemiei – a meselor în interiorul restaurantelor va duce la închiderea permanentă a aproximativ 1 din 3 restaurante din stat. Aceeași distrugere catastrofică va afecta, cel mai probabil, mici afaceri și servicii precum saloanele de coafură și de manichiură. Dar toată această tragedie umană – ca să nu mai vorbim de creșterea depresiei și a suicidului între tineri și mărirea cazurilor de abuz de copii și între parteneri – nu înseamnă nimic pentru Newsom, pentru primarul din Los Angeles Erica Garcetti sau pentru ziarul Los Angeles Times, ai căror editori și editorialiști continuă să fie avocații lockdown-ului în timp ce își primesc salariile”, a notat Prager.

Cunoscutul jurnalist și comentator exemplifică efectele negative ale lockdown-ului asupra muzeelor din California, arătând că respectabilele instituții din acest stat au pierdut peste 2,9 miliarde de dolari în această perioadă. Muzeele din California susțin peste 80.000 de locuri de muncă și generează peste 1 miliard de dolari în taxe plătite Guvernului Federal.
Cu toate astea, 1 din 3 muzee se va închide în California, dacă lockdown-ul va continua, notează Prager, citând cifre ale Alianței Americane a Muzeelor.

Dennis Prager (72 de ani) deplânge faptul că încă sunt destui americani care susțin lockdown-ul, deși acesta se dovedește a fi o crimă pentru societate.

„Lockdown-ul este o crimă. Dar și mai supărător este faptul că este susținut de atâția americani. Această țară este de nerecunoscut pentru noi, cei care-am trăit în perioada pandemiei din anii 1968-1970, care a ucis, conform Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC în engleză) aproximativ 100.000 de americani – echivalentul a 170.000 în 2020. Nimic nu s-a închis atunci. Nu s-a purtat nicio mască”, a conchis Prager.

Dennis Prager este unul dintre cei mai respectați comentatori politici conservatori din SUA, autor a numeroase best-seller-uri și jurnalist de radio de succes. Este fondatorul PragerU, o organizație non-profit de mare succes care face educație prin intermediul internetului.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...