ACTUALITATEDefăimarea drapelului României sau a imnului național, pedepsită cu închisoarea. USR și...

Defăimarea drapelului României sau a imnului național, pedepsită cu închisoarea. USR și UDMR au votat împotriva proiectului adoptat de Senat

Senatul a adoptat, miercuri, 2 septembrie, proiectul de lege care pedepsește cu închisoarea între 6 luni și 3 ani defăimarea drapelului României sau a imnului de stat.

Proiectul de lege urmărește modificarea și completarea Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice

„După articolu120 se introduce un nou articol, art. 201, Cu următorul cuprins: „Art. 201 — Profanarea drapelului României, intonarea imnului național al României cu alt text sau cu altă partitură decât cele stabilite de loge, precum şi once manifestare publică săvârşită cu intenţia de a defaima drapelul României sau imnul naţional al României, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani”, se menționează în proiect.

Potrivit ziare.com, în favoarea inițiativei au votat senatorii PSD și PNL, iar împotrivă cei de la USR si UDMR. Propunerea legislativă urmează să fie transmisă Camerei Deputaților, care este forul decizional în acest caz.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. Ma bucur ca PSD sii PNL si-au dat mana pentru apararea simbolurile nationale ale ROMANIEI. Ar trebui sa faca acest lucru oridecateori se atenteaza la fiinta nationala a poporului Roman. De la partidutele antiromanesti nu am nici-o pretentie in acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...