ACTUALITATE Defăimarea drapelului României sau a imnului național, pedepsită cu închisoarea. USR și...

Defăimarea drapelului României sau a imnului național, pedepsită cu închisoarea. USR și UDMR au votat împotriva proiectului adoptat de Senat

Senatul a adoptat, miercuri, 2 septembrie, proiectul de lege care pedepsește cu închisoarea între 6 luni și 3 ani defăimarea drapelului României sau a imnului de stat.

Proiectul de lege urmărește modificarea și completarea Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice

„După articolu120 se introduce un nou articol, art. 201, Cu următorul cuprins: „Art. 201 — Profanarea drapelului României, intonarea imnului național al României cu alt text sau cu altă partitură decât cele stabilite de loge, precum şi once manifestare publică săvârşită cu intenţia de a defaima drapelul României sau imnul naţional al României, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani”, se menționează în proiect.

Potrivit ziare.com, în favoarea inițiativei au votat senatorii PSD și PNL, iar împotrivă cei de la USR si UDMR. Propunerea legislativă urmează să fie transmisă Camerei Deputaților, care este forul decizional în acest caz.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite