News ȘTIRI Defăimarea drapelului României sau a imnului național, pedepsită cu închisoarea. USR și...

Defăimarea drapelului României sau a imnului național, pedepsită cu închisoarea. USR și UDMR au votat împotriva proiectului adoptat de Senat

Senatul a adoptat, miercuri, 2 septembrie, proiectul de lege care pedepsește cu închisoarea între 6 luni și 3 ani defăimarea drapelului României sau a imnului de stat.

Proiectul de lege urmărește modificarea și completarea Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice

„După articolu120 se introduce un nou articol, art. 201, Cu următorul cuprins: „Art. 201 — Profanarea drapelului României, intonarea imnului național al României cu alt text sau cu altă partitură decât cele stabilite de loge, precum şi once manifestare publică săvârşită cu intenţia de a defaima drapelul României sau imnul naţional al României, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani”, se menționează în proiect.

Potrivit ziare.com, în favoarea inițiativei au votat senatorii PSD și PNL, iar împotrivă cei de la USR si UDMR. Propunerea legislativă urmează să fie transmisă Camerei Deputaților, care este forul decizional în acest caz.

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 3.440 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate