joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEDeciziile venite de la Bruxelles și Berlin nu fac decât să înstrăineze...

Deciziile venite de la Bruxelles și Berlin nu fac decât să înstrăineze Polonia de UE. Subiectul Polexit-ului nu mai este tabu, afirmă un jurnalist polonez

Polexit-ul ar putea deveni o profeție care se împlinește pe măsură ce oamenii se întorc împotriva Uniunii Europene sau pe măsură ce aceasta împinge efectiv Polonia în afara ei, informează Rmx.news.

Potrivit articolului scris de jurnalistul polonez Rafał Woś, mai mult ca sigur banii din Fondul de Redresare al UE datorați Poloniei nu vor ajunge la Varșovia înainte de alegerile parlamentare din 2023. Această mișcare dramatică este o decizie pur politică luată la Bruxelles și Berlin pentru „a înfometa” polonezii rebeli.

Rafał Woś sustine că au apărut informații în mass-media potrivit cărora fondurile pe care UE încă le datorează Poloniei vor fi și ele înghețate. Nu este o surpriză, având în vedere că instituția UE a renunțat la orice pretenție de imparțialitate. Este de așteptat ca Bruxelles să scoată toate armele disponibile împotriva guvernului conservator al Legii și Justiției (PiS).

Obiectivul uniunii este ca polonezii să voteze în mod corect și să aleagă guvernul potrivit. Aceasta se amestecă în afacerile interne și suverane ale unui stat membru, ceea ce are prea puțin de-a face cu democrația.

Conform celor scrise de jurnalist, nu este prima dată când asistăm la o astfel de situație. Același lucru a fost făcut și guvernului Syriza din Grecia în anul 2015. Acesta a fost forțat să adopte politici impuse de troica Comisiei Europene, Fondului Monetar Internațional și Băncii Centrale Europene și un mandat democratic a fost răsturnat în numele democrației.

Instituțiile europene au făcut acest lucru și Italiei, schimbând guvernele în unele care au urmat constrângerile lor. S-a aplicat presiune și asupra Irlandei, Portugaliei și Spaniei. Acum, este rândul Poloniei și Ungariei.

Acest lucru nu este în spiritul tratatelor UE și al principiilor fondatoare, precum subsidiaritatea și noțiunea de Europă egală.

Jurnalistul polonez este de părere că uniunea este hotărâtă să evite orice modificare a modului în care face lucrurile. Pare să nu fi învățat nimic din criza financiară din 2008, criza euro, Brexit sau prăbușirea totală a politicii sale energetice ca urmare a războiului din Ucraina. Nu sunt acceptate cererile de reformă care ar putea înseamnă împărțirea puterii. Când apare o astfel de provocare, reacția este rapidă, oponenții fiind numiți extremiști și anti-europeni care trebuie opriți.

Elitele UE au întotdeauna dreptate și nu sunt niciodată de vină pentru nimic, este concluzia la care a ajuns jurnalistul.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate