sâmbătă, iunie 15, 2024
ȘTIRIDe ce trebuie copilul botezat și ce ar trebui să conțină un...

De ce trebuie copilul botezat și ce ar trebui să conțină un trusou de botez?

Botezul este cel mai important ritual creștin. Se crede că, prin desfășurarea unei astfel de ceremonii, o persoană poate obține părinți spirituali și protecție cerească. Acest eveniment este solemn și este important să alegi cu atenție un trusou de botez pentru bebeluș, astfel încât copilul să fie îmbrăcat special pentru eveniment. Un astfel de trusou poate fi cumpărat din magazinul online Nannie.

Cu mult înainte de primii pași, copiii trebuie să facă primii pași către viața creștină – adică Sfântul Botez. Dacă te întrebi de ce copilul ar trebui să fie botezat, iar părinții și nașii decid asupra unui astfel de eveniment responsabil, atunci trebuie să știi că  botezul simbolizează nașterea spirituală. Prin scufundarea de trei ori în apă are loc o curățare misterioasă de păcate. Harul Duhului Sfânt coboară asupra copilului care este botezat, iar după acest ritual copilul se unește cu Hristos și Biserica.

Cum să alegi trusoul de botez?

Nu există reguli stricte pentru alegerea seturilor de botez. Te poţi ghida după recomandările pentru selecția de haine casual pentru nou-născuţi, poți ține cont de sfaturi sau poți alege un trusou cu toate elementele necesare din magazinul online Nannie. În ceea ce privește materialele, ar trebui să dai preferință exclusiv țesăturilor naturale (in subțire sau bumbac). Tonurile de alb, lăptos sau bej sunt considerate tradiționale. Cu toate acestea, este destul de acceptabil să alegi orice nuanțe deschise și delicate (de exemplu, roz, albastru, galben pal, verde pal). Lumânarea de botez este la fel de importantă si poți alege dintr-o gamă largă de modele, frumos decorate. Iar pentru petrecerea de la restaurant, pentru poze si filmări memorabile, poți alege haine elegante pentru cel mic.

Seturile de botez pentru bebeluşi pot fi decorate cu dantelă, volane si cusături decorative. Această tendință este relevantă în special pentru seturile pentru fete și este destul de potrivită. Broderia realizată pe o cămașă este binevenită. Evită îmbrăcămintea cu modele (ursuleți, iepurași, avioane etc.), deoarece este mai bine să respecți moderația.

Ce să faci cu hainele de botez după ceremonie?

Cele mai importante elemente ale ținutei de botez sunt fașa și căciulița. Aceste lucruri se spune că nu pot fi spălate. Se obișnuiește să fie păstrate pe tot parcursul vieții și chiar să le transmiți prin moștenire. Se crede că aceste articole ajută la protejarea bebelușului și devin un fel de talismane în viața lui pământească. Aceste lucruri au fost date în drumeții lungi și călătorii împreună cu binecuvântările părinților. Se credea că o amuletă mai bună decât îmbrăcămintea de la o ceremonie botez, pur și simplu nu există.

Dorința de a-ți boteza copilul cât mai devreme este complet firească pentru părinții credincioși ortodocși și pentru nașii lor. Răspunsul la întrebarea „De ce să botezi un copil?” este evident pentru ei, deoarece doresc să-și aducă copilul la sursa harului și adevărului divin cât mai curând posibil. Există dovezi indirecte, că încă din primele secole ale creștinismului, bebelușii au fost botezați.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE