marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEEXCLUSIVITATE Scrisoare deschisă a unui grup de OFIȚERI (r) adresată președintelui Iohannis...

EXCLUSIVITATE Scrisoare deschisă a unui grup de OFIȚERI (r) adresată președintelui Iohannis și premierului Cîțu: Socotim de datoria noastră să vă atragem atenția că lucrați contra interesului național

Un grup de ofițeri în rezervă, provenind din Armata Română, Ministerul de Interne, au redactat o scrisoare deschisă adresată președintelui Klaus Iohannis și premierului Florin – Vasile Cîțu, care a intrat în atenția redacției R3media.

În scrisoarea intitulată „România jefuită”, semnatarii atrag atenția celor doi că „nu putem rămâne nepăsători la acțiunea de distrugere a țării”.

„La peste trei decenii de 1989, România se află în agonie. Țara este pradă jafului și cotropirii, cum nici în vremea otomanilor și a fanarioților nu a fost. Suveranitatea a rămas doar în Constituție, iar țara ați adus-o în situația unui condamnat la pedeapsa capitală care doar așteaptă lovitura de bardă a călăului”, scriu ofițerii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Printre semnatari se regăsesc generalul (r) Radu Theodoru, colonelul (r) Florin Șinca, locotenentul (r) Alexandru Gheorghe sau veteranul Legiunii Străine, Eugen Sechila.

Demersul are loc în contextul protestului din Piața Universității anunțat pe 2 octombrie.

Iată textul, în exclusivitate:

 Domnului președinte K.-W. Iohannis

Domnului prim-ministru F.-V. Cîțu,

Tuturor celor în cauză

 

ROMÂNIA JEFUITĂ

 • Scrisoare deschisă –

În situația actuală, când patriotismul pare că abia mai pâlpâie și în mijlocul trupelor și-a făcut loc trădarea, oportunismul și lașitatea, noi, militarii în rezervă, cei care am rostit un ,,Jurământ de Credință” și care ne-am făcut datoria față de Patrie, nu putem rămâne nepăsători la acțiunea de distrugere a țării.

La peste trei decenii de 1989, România se află în agonie. Țara este pradă jafului și cotropirii, cum nici în vremea otomanilor și a fanarioților nu a fost. Suveranitatea a rămas doar în Constituție, iar țara ați adus-o în situația unui condamnat la pedeapsa capitală care doar așteaptă lovitura de bardă a călăului.

Înainte de a fi o îndatorire constituțională, fidelitatea față de țară este înscrisă în ADN-ul nostru. Suntem vocea inclusiv a celei mai mari părți a personalului activ. De aceea, noi, soldați ai țării până la cea din urmă bătaie a inimii, cântărindu-vă faptele, socotim de datoria noastră să vă atragem atenția, că lucrați contra interesului național. Naționalismul este sufletul politic al corpului etnic prin care ne afirmăm valorile și demnitatea poporului român. Vă cerem să încetați de îndată blamarea naționalismului și prigoana românilor!

Instrucțiunea publică, cultura, cercetarea sunt șubrezite pe zi ce trece. Cu complicitatea unora, desăvârșiți cea mai nefastă perioadă a ceea ce istoricii vor numi cel mai mare exod românesc.

După al doilea război mondial, bolșevicii au importat – în afară de crimă și gulag – statui cu Lenin. Vă cerem să nu ne mai aduceți în mijlocul nostru idoli falși, simboluri care ne insultă memoria istorică!

Încetați acțiunea de deprofesionalizare a instituțiilor care sunt garantul statalității și de deturnare a misiunilor personalului, precum și pe cea de învrăjbire a militarilor activi și în rezervă, pentru că Oștirea a pus România pe hartă!

Încetați folosirea celor din serviciile secrete în scop politic ori străin!

Nu mai alimentați atitudinea ofensatoare la adresa credinței creștine, a Bisericii Ortodoxe în special, și protejați familia, așa cum a lăsat-o Dumnezeu!

Creați locuri de muncă pentru a păstra și a readuce în țară românii băjenari.

Opriți înstrăinarea ultimelor active ale statului român, încălcarea legii la nivel înalt și alimentarea degradării climatului de armonie socială. Încetați subminarea economică, șubrezirea sistemului energetic, precum și înstrăinarea pământului agricol, pentru că în el se află moaștele strămoșilor care s-au jertfit pentru țară. Nu mai numiți agenți ai unor entități străine transnaționale în funcții-cheie!

Încetați sfârtecarea și regionalizarea țării, umilirea românilor, batjocorirea simbolurilor naționale, defrișarea pădurilor și exportul de materii prime!

În condițiile molimei, opriți încercările autoritarist-dictatoriale, încălcarea Constituției și discriminarea unor categorii sociale!

Renunțați la agenda globalist-neomarxistă și nu mai fiți vrăjmașii poporului român!

Consolidați democrația, nu o șubreziți; semănați unire, nu discordie!

Gândiți-vă la izbucnirea unei calamități, a unui război și decretarea mobilizării. Cum credeți dvs. că veți fi comandant al Oștirii, inclusiv al nostru?

București, 30 septembrie 2021.

Semnatari:

 1. General de Flotilă Aeriană (retr.) Radu THEODORU;
 2. Colonel (rez.) Florin ȘINCA;
 3. Colonel (rez.) George BADIU;
 4. Colonel (rez.) Petre CHIȚU;
 5. Căpitan comandor (rez.) Ioan NICHITEAN;
 6. Colonel (rez.) Cezar MANOLACHE;
 7. Colonel (rez.) Luminița ION;
 8. Colonel (rez.) Marian CRISTEA;
 9. Colonel (rez.) Lena MITROI;
 10. Colonel (retr.) Nicolae VĂDUVA;
 11. Locotenent (rez.) Valentin BERCĂ;
 12. Locotenent (rez.) Gheorghe ALEXANDRU;
 13. Eugen SECHILA, subofițer, Legiunea Străină;
 14. Colonel (rez.) Gabriel GEANTĂ ș.a.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

42 COMENTARII

 1. singura solutie pentru a scoate aceasta tara din namol este punerea la zid a politicienilor vinovati ,a celor care au participat la acest jaf national! La Targoviste unde a fost dus si Ceausescu.

 2. NUMAI VOI ARMATA MAI PUTETI AJUTA TARA SI POPORUL,DE CE VA ESTE FRICA?VOI AVETI ARME SI PUTETI SA LE RASPUNDETI JANDARMILOR SI POLITIEI,DACA NU NE TREZIM TOTI DIN ACEST SOMN NU VOM MAI AVEA TARA SI POPOR,VOI ARMATA TREBUIE SA LUATI CONDUCEREA TARII PINA CIND VOM AVEA ADEVARATI ROMANI CONDUCATORI SA CONDUCA TARA SI POPORUL,TREBUIE SA NE LUAM TARA INAPOI,MULTI CARE AM FUGIT DIN TARA IN TIMPUL COMUNISMULUI NE VOM INTOARCE INAPOI,MAJORITATEA ROMANILOR DE PESTE HOTARE SE VOR INTOARCE ACASA DACA AVEM O CONDUCERE SI UN GUVERN PENTRU POPOR SI TARA,GINDITI CITI BANI SE VOR ADUCE IN TARA DE CEI CARE SE VOR INTOACE INAPOI,VOM RECONSTRUII TARA IMPREUNA SI VOM JUDECA TOTI VINOVATII CARE AU DISTRUS TARA SI POPORUL IN ULTIMII 31 DE ANI,LE VOM CONFISCA AVERILE IAR TOT CE SA VINDUT ILEGAL VA FI RETURNAT POPORULUI,SPER SA NE AJUTATI VOI ARMATA SA NE LUAM TARA INAPOI

 3. scrisoare e “pistol cu apa”
  niste colonei se roaga de cei pe care ai considera inamici, “sa inceteze”, “sa opreasca”, “sa renunte”, “sa consolideze”.
  Nu explica de exemplu cum sunt “deprofesionalizate institutiile” si ce trebuie facut pentru a le profesionaliza, nu explica cum este “subrezit sistemul energetic”, cum se “subrezeste domnilor colonei un sistem energetic, cum e “subrezita instructiunea publica” ? cum se “consolideaza democratia” sa stim si noi prostimea…

 4. Apropos, când și când, câte unul părăsește “comunitatea” definitiv, entuziasmat că va accede nivele superioare social, dar va ajunge, firește, cobai medical, pentru studii, fiind”asemănător genetic” cu stăpânii, expresie folosită azi în experiențele făcute pe primate.

 5. Poate n-ar fi rău dacă am creiona puțin the brand new world ca să vedem cum vrea supraguvernul Oiropean să arate tânărul european de azi, omul nou de mâine.Imaginați-vă un lung șir de cabine de2/1,5 dotate cu pat si terminal tip comp, fără căldură si cu curent raționat.O cantină cu terciuri de larve cu legume puține și arome sintetice, o baie comună cu wc compost, jgheab de spălat haine.Cip de identificare implantat, un ghișeu pentru rația de droguri și alcool, un punct sanitar pentru contol lunar cu vaccine si pentru puține boli, dentist, o sală pentru eventuale avorturi si una de sinucideri cu cuptorul în sala următoare, care se folosesc îndeosebi de cei trecuți de patruzeci de ani când încep problemele de sănătate cauzate de consumul de alcool, droguri și mâncare proastă si care nu au un tratament accesibil.Sex la.liber, oricine cu oricine sau orice, indiferent de sex sau specie.Nu veți mai avea nimic și veți fi fericiți.Conform cretinilor de la Bruxelles s.a. cred că asta e împlinirea vieții unor oameni pe care-i cred a fi o speciei inferioară, un fel de dăunători, la rând cu lăcustele sau cianobacteria dar pecare o tolerează în modul în care protipendada victoriană transforma bâtrânii în pitici de grădină vii, un fel de chestii exotice trendy.

 6. Editorialul d-lui Adrian Patruşcă intitulat “Vom muri dar vom fi liberi”:

  “Pe 23 martie 1933, Bundestagul adopta „Gesetz zur Behebung der Not von Volk und Reich”. Adică „Legea pentru scoaterea din criză a Poporului și a Reichului”.

  Cunoscută pe scurt ca „Legea de abilitare” (Ermächtigungsgesetz), ea conținea doar cinci articole, dând puteri depline guvernului condus de cancelarul Adolf Hitler.

  Acesta nu mai avea nici o obligație de a supune vreo măsură aprobării Parlamentului.

  Ziua de 24 martie 1933 este considerată unanim de istorici drept data de instaurare a Dictaturii Naziste.

  România tocmai a avut și ea un „24 martie”: pe 22 septembrie 2021, Senatul a aprobat abilitarea Executivului de a lua ce măsuri îi trece prin cap pentru „combaterea pandemiei”, fără a le mai trece prin Parlament.

  Mai mult, Senatul stabilește că TOATE drepturile și libertățile consfințite de Constituția României pot fi condiționate, prin Hotărâre de Guvern, de prezentarea Certificatului de Vaccinare.

  Această monstruozitate juridică a fost adoptată cu sprijinul tuturor partidelor politice, cu excepția AUR.

  (PSD a practicat obișnuitul său joc unsuros: abținerea sa a fost practic un vot de aprobare.)

  Nu vă legănați în iluzii: majoritatea toxică transpartinică PSD – PNL – USR – UDMR va vota la fel și în Camera Deputaților, iar Iohannis va promulga.

  Monstruozitatea va deveni lege de instaurare oficială a dictaturii. Mai bine zis, de OFICIALIZARE a dictaturii nebuloase, informe, pe care o trăim de un an și jumătate.

  Congresul PNL, desfășurat prin încălcarea flagrantă a legii, a fost o demonstrație de forță și aroganță. Un mesaj prin care românilor li s-a transmis că nu au altă soluție decât supunerea.

  Un scuipat de șofer de BMW în obrazul bătrânului care traversează șontâc pe zebră.

  Guvernul Cîțu se clatină. Paradoxal, acesta este semnul dictaturii care vine. Gnomul gângav și-a îndeplinit misiunea de a-l scoate pe Orban din joc și USR de la guvernare. Gnomul gângav poate să moară.

  Se pregătește un guvern de tehnocrați. Este soluția dorită de toate partidele, inclusiv de AUR, care tot speră să îl aducă la Educație pe altminteri admirabilul Florian Colceag, „antrenorul de genii”.

  Un guvern de tehnocrați este soluția ideală pentru pasarea răspunderii politice în teribila criză economică, socială și sanitară care se clocește. O spălare generală pe mâini, pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă. Sau pentru totdeauna.

  (Nu e departe vremea în care partidele politice, alegerile și democrația vor fi decretate revolute și se va încerca suprimarea lor, alături de alte instituții inutile, ca proprietatea, familia, biserica.)

  Nu vă legănați în iluzii: tehnocrații vor fi tot AI LOR. Tehnocrați au fost la început și Arafat, și Rafila, și Cercel. Tehnocrați au fost și Nelu Tătaru și Horațiu Moldovan, ajunși acum consilieri ai premierului. Tehnocrat a fost și Emilian Imbri, primul care a cerut „dictatură medicală”, ajuns acum consilier al ministrului Educației.

  Ce tehnocrați minunați, numai buni de uns și înscăunat, sunt Mahler, Marinescu, Craiu și mulți alți „eroi din linia întâi”… Știu și câțiva ziariști tehnocrați, cu verb, aplomb și ambiție, care ar putea fi ministeriabili. Un Minister al Propagandei pare mai necesar ca oricând.

  Șleah… Echipa de tehnocrați, împuternicită de Parlament, va putea guverna discreționar, cu misiunea de a instaura dictatura. Fără a se teme de repercusiuni. Impunisabilii.

  Nu vă legănați în iluzii! Șefa Comisiei Europene a descins la București nu pentru a ne aduce banii, ci pentru a îmboldi lucrurile. Ursula în coastă.

  Vaccinarea merge prost. România este la coada Europei. Se oțețesc dozele în cămară. Intolerabil.

  Nu întâmplător, nemțoaica francofonă a ales să viziteze cu Iohannis un spital, nu o autostradă. A arătat care sunt prioritățile Bruxelles-ului, Berlinului și Parisului în România.
  Vaccinarea merge mână în mână, biceps în biceps, cu PNRR-ul.

  Certificatul de Vaccinare are rolul de lesă. Sau de arcan. Odată grumazul prins în laț și strâns bine, picioarele se înmoaie. Animalul nu mai opune rezistență.

  Nici la măsuri sanitare, nici la măsuri economice.

  Înțepătura deschide calea. După vaccin, sunt introduse în organism și celelalte…

  Certificatul Verde de vaccinare este abia volumul I dintr-un roman-fluviu mai gros decât Orbitor. Urmează Certificatul Verde „Green Deal”.

  În Italia, președintele Sergio Mattarella a anunțat deja că se va instaura o „stare de urgență permanentă pentru climă le fel ca pentru coronavirus”.
  În Olanda, Marea Britanie și alte țări, cetățenii sunt „sondați” ce părere au dacă s-ar institui un „sistem de credit social personal al emisiilor de carbon”.

  „Green Deal” înseamnă taxare, supra-taxare și taxidermie (ți se ia și pielea de pe tine) pentru tot ce nu consumă energie de la soare, vânt sau mare. Care energie are două caracteristici principale: e foarte scumpă și inconstantă, provocând hiaturusi în aprovizionare. Pene de curent.

  (Criza actuală din Marea Britanie este efectul „înverzirii” forțate a economiei.

  Iar programul Energiewende al lui Merkel, care a închis minele și centralele nucleare, a făcut ca germanii să plătească cea mai scumpă energie electrică din UE. Drept care, cancelara a început să redeschidă minele de cărbune și a inundat țara cu gaze de la „dragă Vladimir”.)

  Ce conține așadar Vaccinul? Închiderea minelor, scumpirea energiei, distrugerea satelor prin interzicerea încălzirii cu lemne, șomaj, explozia generală a prețurilor, sărăcirea populației, nimicirea a ceea ce a rămas din sistemul de sănătate, foamete, moarte.

  Iohannis, Cîțu și restul gangului și-au frecat labele de satisfacție că au primit 29 de miliarde de euro, din 80 câți au promis inițial.

  În realitate, ca în bancul de la Radio Erevan, nu ni s-a dat nimic. Ni s-a luat totul.

  Dacă ar fi posibil, România ar trebui să scoată ea bani din buzunar numai să scape de Pacostea PNRR.

  Jalnică ironie a soartei: cucoana care a pus la propriu pe butuci mândra armată germană, de au ajuns bieții Friți să se împuște cu cozi de mătură la exercițiile militare, a fost trimisă să aducă și România la sapă de lemn.
  Vaccinarea merge mână în mână cu Criza. Criza cu Îndrăcirea.

  „Ah, ce interesant”, exclamă profesorul Woland / Satana, în Maestrul și Margareta, când Berlioz și Bezdomnîi îi spun că Dumnezeu nu există.

  „O, e încântător”, face el din nou, când află că cei doi intelectuali sovietici (un redactor șef și un poet) sunt atei.

  „În țara noastră, ateismul nu mai miră pe nimeni”, îi explică aceștia diavolului. „Marea majoritate a populației noastre, devenind conștientă, de mult nu mai crede în Dumnezeu.”

  Tot mai interesat, Woland continuă să îi iscodească: „Dacă Dumnezeu nu există, atunci se pune întrebarea: cine îndrumă viața omului și, în general, toată rânduiala de pe pământ?”

  „Omul le îndrumă pe toate”, explică poetul.

  „Și nici diavolul nu există”, insistă profesorul.

  „Nici diavolul… Nu există nici un diavol.”

  „Foarte interesant, zise profesorul, cutremurându-se de râs; cum vine asta? La dumneavoastră, orice cauți nu găsești?”
  Pe vremea comunismului sovietic, diavolul umbla mai cu fereală. În vremurile noastre, îndrăcirea lumii este fățișă. Dracii joacă tontoroiul nestingheriți. Fac parte din cotidian.

  (Din ce cotloane întunecate ale Infernului au răzbătut pe fața pământului hoardele de șoc din Australia, care își calcă în picioare propriul popor, bat, gazează și împușcă femeile și copiii? Ce a făcut posibilă apariția unor asemenea monștri?)

  Vaccinarea devine Biserică, iar Vaccinul este Noul Mesia. Mântuitorul Recent, apărut din celulele copiilor uciși în burțile mamelor lor, ne promite eliberarea.

  Oamenii nu mai poartă la gât cruciulițe, ci inscripția „Vaccinat”.

  Dumnezeul original este proscris. Valurile de COVID adoră să lovească de Crăciun și de Paști. La moaște te închini doar cu Cerficatul de Vaccinare, zice primarul Iașului, aprobat de Cîțu.

  Se pregătește terenul pentru biserici. Fără vaccinare, nu mai pupi Împărtășanie sau Lumină de Paști nici măcar cu Poliția. Vela nu era tehnocrat.

  Pentru evitarea discriminării și pluralism, fiecare sărbătoare creștină va fi dublată de un marș LGBT.

  Ca urmare a influenței nefaste a familiei, unde mai ales bunicii pe care COVID-ul nu a reușit să îi ucidă le bagă copiilor în cap bazaconii mistice, micuții trebuie confiscați de stat din căminele înapoiate, de la cele mai fragede vârste, și educați în spiritul luminos al materialismului dialectic și sexual.

  Bolnavii sunt niște ființe nevolnice la fel de detestabile ca bătrânii. La fel de inutili societății. Ei trebuie stârpiți fără milă.

  Împiedicarea lor de a se trata, sub pretextul lipsei de locuri în spitale, s-a dovedit eficientă. Nouă din zece canceroși, care făceau de pomană umbră pământului. au murit. Un om în minus, o porție de mâncare în plus, zice Malthus.

  Evacuarea spitalelor (neapărat în crucea nopții, pentru efecte speciale) trebuie deci generalizată.

  Există o singură boală – COVID-ul – care se tratează exclusiv prin Vaccinare. Restul sunt bolnavi închipuiți, care supra-solicită inutil sistemul de sănătate.

  (O variantă este arderea bolnavilor direct în spitale, însă aceasta trebuie utilizată cu atenție, pentru a nu distruge clinicile care urmează să fie privatizate.)

  Altă măsură – aplicată cu deosebit succes în majoritatea țărilor dezvoltate – este Eutanasia. Folosită la scară largă, în paralel cu Vaccinarea, ea poate asigura o forță de muncă întinerită și viguroasă pentru construirea societății resetate de mâine.
  Aceste vremuri vor veni curând. Au și venit. Și ne vor lovi pe toți. Nu vă legănați în iluzii! Nu există scăpare: te pecetluiești sau pieri!

  „Și ea (Fiara) îi silește pe toți, pe cei mici și pe cei mari, și pe cei bogați și pe cei săraci, și pe cei slobozi și pe cei robi, ca să-și pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte, încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul.”

  Codul QR – „Chiuaru”, cum îi zicea o băbuță – a devenit mai important ca aerul și ca apa. Fără el, mori cu zile.

  Știu inși mai citiți și mai duși la biserică decât Berlioz și Bezdomnîi care râd când aud de profețiile Apocalipsei. Deși susțin că sunt credincioși și recunosc cu jumătate de gură că toate profețiile despre venirea Lui s-au împlinit.

  Atunci, cum nu se vor împlini până la Capăt?

  (Ciudat: majoritatea celor care râd, ca de niște superstiții băbești, nu pleacă de acasă până nu ascultă horoscopul.)

  Iluziile au murit. A rămas Nădejdea. Și Credința. Și Dragostea.

  Este vremea acțiunii. Creștinii nu fac revoluții. Ei ies în față și mărturisesc. A mărturisi vine de la grecescul martyreo. Mărturisitorii sunt martiri. Mucenici.

  Pentru că mărturisirea este numai UNA. Consecințele pot fi multiple, putând merge până la suferință și moarte. Dar Mărturisitorul nu își face asemenea socoteli. Se lasă în seama lui Dumnezeu.

  Am postat zilele trecute pe Facebook primul și ultimul vers dintr-un poem faimos al Blandianei:

  „Eu cred că suntem un popor vegetal… / Cine a văzut vreodată un copac revoltându-se?”

  O doamnă m-a înțepat elegant cu un comentariu luminos: „Cine a văzut mămăliga explodând…”

  Am vrut să îi replic sarcastic: „Cu făcăleț din exterior. Făcălețul de atunci ne cocoșează și ne învinețește azi spinările.”

  Dar mi-am adus aminte de acel episod straniu, neverosimil, din decembrie 1989. Un grup de tineri, aflați încă de pe băncile școlilor atee, au ieșit fără teamă, cu piepturile goale, în fața gloanțelor, strigând ca mucenicii primelor veacuri: „VOM MURI ȘI VOM FI LIBERI”.

  Aceste cuvinte cutremurătoare nu au mai răsunat în nici o altă țară, în acele luni fierbinți din 1989. Și nici de atunci încoace.

  Era un colind însângerat care părea să țâșnească direct din adâncurile temnițelor comuniste.

  Un colind care împlinea o profeție:

  „Ne vom întoarce într-o zi…/ Ne vom întoarce ca un fum / Ușori, ținându-ne de mâini, / Toți cei de ieri în cei de-acum, / Cum trec fântânile-n fântâni… Ne vom intoarce intr-o zi, Ne vom intoarce neaparat. Vor fi apusuri aurii, Cum au mai fost cand am plecat. ”

 7. Da, d-le Șomănescu,

  Poate (deși mă îndoiesc) mă grăbesc eu. Nici eu nu mai văzusem partea finală a proverbului de care ziceți. Mai aflu și eu câte ceva (de la dvs.).

  Dar trebuie să interveniți (ori oamenii dvs. de aici) foarte des. Dacă „doar cu sabia”, se lasă cu măcel. Și pace nu va fi nici după. Asigurați-vă întâi că inamicilor li s-a explicat problema, că o înțeleg, și că … sunt doar pur ticăloși (până și ticăloșia este … o problemă medicală). Asta durează imens. Școala făcea asta (cea de care nu discutați dvs.).

  Aveți un cititor care spune că datorăm respect înaintașilor (corect!), că tinerii nu respectă una
  și alta (corect!). Dar unde este profunzimea ?

  – Tinerii de azi au (de … decenii!) o școală sub orice critică (nu de CoViD e vorba, ci de CA-LI-TA-TEA A-CA-DE-MI-CĂ! Silabisit, IAR, să iasă AD iar și să spună că nu înțelege ce vreau să spun!). Ce vreți să înțeleagă tinerii?

  – Ei văd vârstnici stând acasă și primind o pensie „degeaba”! Democrația v-a învins fără drept de apel în materie de priză la tineret. Dacă e nevoie, vă amintesc: nu am detectat vreun parlamentar discutând CA-LI-TA-TEA A-CA-DE-MI-CĂ a școlii. Unul singur v-a spus-o (chiar pe YouTube – și l-ați citat!): Mircea Platon. Ar trebui să țineți articolele despre el (și link-urile You-Tube unde o spune!) ca pe icoane, cap de afiș, zi de zi! ROMÂNIA AR FI SEMNAT (eu îl cred) CĂ ÎȘI VA DISTRUGE (pardon, „moderniza”) ȘCOALA! Și nu doar România (și nu doar școala!), dar dvs. nu vă pasă de realitatea mondială.)

  – Știți cât mi-a trebuit mie să înțeleg de ce se lasă vârstnicii pe un scaun cu atâta … precauție ? Că pe fața lor nu prea se citea, cred. Asta fiindcă școala nu mi-a spus decât (o profesoară de biologie o repeta aparent obsesiv): „la tinerețe predomină asimilația, la maturitate este echilibru, la bătrănețe predomină dezasimilația”.

  – Știți cât mi-a trebuit mie până să înțeleg obsesivul salut (pleonasm!) „Sănătate!” schimbat de vârstnici ? (Știți de ce „salut” înseamnă, pur și simplu, … „sănătate” ? V-o sugerează italiana și spaniola.) Fiindcă e aproape imposibil de reparat (menținut, la vârste mai avansate).

  – Știți de ce spun creștinii „Să-l odihnească Dumnezeu!” ? (Eu, ca tânăr, mă minunam de ce ar avea nevoie Dumnezeu de rugăminți, sugestii etc.) Fiindcă vârstnicii „dorm” fără să se mai refacă (evident, parțial).

  Am ascultat și preoți (din motive în care nu voi intra) – niciunul nu mi-a spus (încă!) așa ceva!

  Dvs. aveți pretenții să înțeleagă tinerii așa ceva (mai ales în condițiile actuale!) ? Știți cât valorează Știința, în ochii lor ?

  • Imi pare rau ca va intrerup multitudinea de ganduri asternute pe tastatura. SA-l odihneasca Dumnezeu se refera odihna spiritului/sufletului. Sufletul “lacom” de cunoastere va reinvia neincetat, cam asta se pupa cu budismul, daca ma intrebati pe mine (nu o faceti pentru ca eu cred ca aceste entitati superioare si bune – NU, acestea NU PEDEPSESC ci ne pedepsim noi insine prin actiunile noastre rele, o reactie in valuri a UNiversului daca vreti, chestia aia cu picatura intr-un pahar cu apa, care naste valuri – chiar sunt deasupra noastra si le simt in fiecare zi cand ma simt deznadajduita). A-l odihni Dumnezeu inseamna a-i odihni spiritului. In fine poveste lunga si ma opresc aici. Altfel voi avea intotdeauna respect pentru oamenii care isi cultiva gandirea, insa sunteti se pare intr-o eroare. Armata Romaniei, prin juramant apara poporul roman. Pe cine apara Armata Romaniei – INEXISTENTA ACUM ? Avem Armata NATO in schimb; adica nu ne mai apara pe noi? Citeam deunazi ca jandarmeria (anti-romaneasca) cumpara arme si munitie…? Pentru cine? Pentru ce? Impotriva unui popor NEINARMAT? Altfel am urmarit comentariile Dvs foarte documentate, insa eu ca simplu roman voi spera in ceva bun, pentru ca desi Dvs sunteti blazat-cinic, noi aici “jos” AVEM INCA SPERANTA IN DUMNEZEU SI IN ACEST POPOR SI IN ACEASTA TARA. Felicitari si multumiri Domnului Somanescu pentru R3media, o speranta pentru noi, cei care inca credem in LIBERTATE.

   • Bună seara/dimineața,

    Am observat cu (mare) întârziere că mi-ați răspuns (altminteri prompt).

    Nu sunt chiar documentat, sunt doar un amator cu prea mult timp liber, grație Democrației (să nu fiu prea ingrat: mai mult nici n-aș putea munci! Dar nu munca îmi lipsește …).

    Încercând să mă „documentez” (ori doar să epatez ?!) am cerut de câteva ori Stângii americane (adică unor reprezentanți ai ei) să îmi sugereze situri de stânga în câteva limbi mai accessibile (franceză, germană – studiate în școala iadului comunist, dar nu cât să emigreze omul fără probleme, evident!), italiană (nu o „vorbim” toți ?! dinainte de Florin Răducioiu!) ori spaniolă (că tot seamănă toate; în română nu le-am cerut – acum îmi dau seama!). Le-am spus că ideea era să văd, la comentarii, ce cred oamenii de-acolo (despre realitatea înconjurătoare).

    De fiecare dată (când am primit ceva) am primit link-uri la situri americane cu articolele traduse.

    Dvs. aproape sigur știți mult mai mult decât mine despre doctrina creștină (ortodoxă, dacă nu chiar în general), fiindcă eu știu aproape nimic (deși sunt dublu înfrățit cu BOR) – meteahna școlii „comuniste”. Eu mă voi mulțumi să cred (fără să vă uit dezacordul – de m-o ține memoria, evident!) că, la momentul cristalizării creștinismului, anumite experiențe de viață au fost sublimate în invățături, inclusiv cea a lipsei de odihnă, cu vârsta. Nu neg că și frământări ale conștiinței ar fi putut fi avute în vedere, dar presupun că neajunsurile trupești au fost inspiratoare de prim rang (fiindcă nu știu ce puteau avea masele pe conștiință – decât ca foști militari). Așa îmi imaginez că se explică și limbajul deloc măgulitor cu care învățătura creștină se adresează trupului.

    Deci sunt în expectativă, în materie, să văd peste ce argumente mai dau.

    Le-am spus și acelor ireali (prin raritate) americani de Stânga, vă spun și dvs.: eu nu cred că aveți vreo șansă, când poporul pe care îl iubiți este școlit la standardele Democrației (PENTRU MASE!). Țineți cont că Democrația este susținută de oameni de știință, iar dvs. vreți să prevalați cu ajutorul maselor (neșcolite!). Dacă îmi amintesc bine (de-o fi fost adevărat), Mihai – de exemplu – nu se mai baza – precum Ștefan – pe armata populară, din cauza (printre altele, poate: legea legării de glie o fi dat-o înainte ?) specializării crescute cerute în armatele vremii sale. (CoViD-ul este un exemplu recent de avantajul taberei care îi deține pe oamenii de știință! Stânga americană susține că cercetarea medicală a marilor companii farmaceutice este – cel puțin parțial – finanțată din taxe, de stat, iar profiturile sunt reținute de … proprietari. C-așa e legea … „naturală”!)

    Nici măcar despre libertate nu știu ce să vă spun. În modesta școală „comunistă”, libertatea era definită cam așa:

    „O mulțime este liberă dacă orice combinație (liniară, finită) nulă necesită coeficienți nuli.”

    Iar fizicienii vorbesc despre legea UNIVERSALĂ a gravitației, deci … libertatea pare îngrădită (dinainte de a comite vreun act criminal, anume). Așa că trebuie să fiu sceptic.

    În privința jurământului militar, din păcate nu vă pot spune cu precizie, dar mi se pare că jurământul viza, pe lângă popor, socialismul, RSR, ba chiar și … comandantul suprem (al momentului). N-am văzut niciun articol, nicăieri, care să ceară militarilor (chiar și după pensionare) să povestească ce „bucurie” i-a cuprins în ’89. Nu că s-ar fi perpelit vreunul pentru socialism, dar măcar așa … gândind la ce va ajunge instituția lor în viitorul ce se prefigura atunci și se confirmă astăzi.

    După cum n-am văzut vreun articol despre generațiile de ingineri (unii abia ieșiți din facultate!) cărora ’89 le-a schimbat … calificarea! Adică i-a făcut (pe majoritatea, cred) muncitori necalificați.

    De asemenea, rămân sceptic la adresa publicațiilor și a oricărui partid care este de acord cu standardele A-CA-DE-MI-CE ale Democrației în materie de învățământ (PENTRU MASE!). Adică … TOATE.

    Mulțumesc.

    P.S.

    D-le Șomânescu, nu am găsit/văzut nicio modalitate de a căuta comentarii vechi – nici ale mele, nici ale altcuiva. Există ?

 8. “Luați-L pe Dumnezeu și civilizația europeană va mai merge o vreme, din inerție dar se va împletici în cele din urmă si va cădea ca să nu se mai ridice niciodată, spunea acum u secol și ceva, un neamț cinstit, F. Nietzche pre numele său.Departe de mine gândul să-l contrazic, dupa un îndelung și sângeros râzboi civil european,1914-1989 , la sfârșitul căruia urmează prăbușirea la care asistăm.Clar este însă că un eventual viitor va fi lipsit de tribul lui terchea berchea de la politica de București și evident, fără eliții autointitulați ai Bruxellesului cu sfori loco.Cu cât aderăm mai rapid și mai complet la Vișegrad și cu cât concediem mai rapid actuala șleahtă de paraziți de lux învârtiți prin parlament, cu atât va fi suferința noastră mai scurtă și mai mică.Nu trebuie să ne facem iluzii că va trece ca altele pentru că nu v a fi așa, defectul este structural iar structura se va lrăbuși dacă nu facem nimic.Și nu este limită până jnde putem cădea.

 9. D-le Șomănescu,

  Îmi este foarte greu să mă abțin, deși v-am promis (sfânt sigur nu-s). Ca exemplu de redactor-șef, vi-l recomand pe Patrice Greanville. Un … „renegade” (economist) american. (Tipului îi place această expresie americană – a fost economist – deci nu un om sărac – și a schimbat tabăra. Și folosește expresia uneori.) Să vedeți cum arată prestanța în comentarii a unui redactor-șef.

  Nu-l idolatrizez, nici pe departe: de complezență menționează (rar!) starea școlii în țara proprie, iar mie nu mi-a mai răspuns de îndată ce i-am cerut explicații. Mi-a cerut (implicit, nu explicit – mă suspecta că aș fi provocator) numele întreg, și nu mi-a mai răspuns la niciun mesaj după ce i l-am dat. (Aici vă las pe dvs. să vă imaginați de ce.) L-am „insultat”, în consecință, numindu-l „academic incompetent”.

  La dvs., problemele sunt mult mai mari (nu puneți la inimă ce vă spun, poate … mă înșel! Ca să nu mai spun că sunt mai în vârstă decât … fotografia dvs.).

  Eu spun (cu scuze pentru sentimentele dvs. umane) că suferiți de gândire superficială. Altminteri, am vedea articole serioase (nici președintele Aurel nu ajunge la ele! dar nu fiindcă nu le vede, ci fiindcă le știe periculozitatea). Dvs. tolerați comentarii despre „armata comunistă”/„plutonieri comuniști”/etc. Exact așa ar fi să vă spun eu despre „armata … regală” (a României) – era armata României și PUNCT! (Altminteri, armata, prin definiție, este a regimului conducător – prin cadrele ei superioare. Ori poate își imaginează cineva că doar plutonierii RSR erau oameni modești intelectual.)

  Acum să vă spun de ce vă includ la superficiali: gen. Theodoru probabil că este ofițer al armatei regale (socotesc că putea fi ofițer în 1947, dacă avea deja brevet de pilot). Dar poate mă înșel – în 1976-77-78 publica „Noi, „Mircea” și Atlanticul” despre participarea bricului „Mircea” la festivitățile aniversării a 200 de ani de independență, în Lumea Nouă. Nu cred (nu o putea spune deschis!) că își disprețuia „colegii” pentru că erau militari ai RSR! (se plânge în carte, ciudat, că era singurul – cred – civil de la bord!). Wikipedia e dubioasă pe subiect: îl descrie drept „trecut în rezervă”, apoi „i-au fost redate gradele” – posibil ceva necazuri politice, dar … înainte de a fi trimis „în misiune de scriitor”.

  De ce nu i-ați întreba dvs. pe ofițerii de azi cum a fost să se trezească … ofițeri (în) NATO ? Altfel decât pentru cei din 23 August 1944 ? Subiecte grele, d-le Șomănescu … V-a povestit cineva ceva despre armata RSR ? Acolo unde am nimerit eu (un nechemat!), nu aveau ofițeri de instrucție! Drept care, am avut comandant de pluton un … locotenent-colonel (care nu ne corecta dacă ne adresam cu „tov. colonel” – decât dacă am fi făcut-o în momente … „oficiale”). Îmi părea un om bun ca pâinea caldă, nu știu cum de era militar! Știți ce ne-a spus într-o zi (pe câmp, la instrucție) ? Că aveam misiunea să luptăm împotriva oricărui inamic – VEST sau EST!

  Vă închipuiți ce se alegea de România dacă ar fi luptat în ’89, așa cum visa comandantul suprem al momentului ? Libia vă spune ceva ? Iraq vă spune ceva ? Afganistan vă spune ceva ? Iugoslavia vă spune ceva ? ETC.

  Și sigur zeci de mii de militari juraseră (forțat, ori „forțat”) altceva, ofițerii precis înțeleseseră ce juraseră!

  Ca să nu mai spună vreunul din autorii dvs. că „nu înțeleg”: e grav dacă românii își imaginează că România se mai poate apăra militar, ori că OMENIREA (în ansamblu) mai poate continua să își regleze afacerile cu „argumente” militare.

  Este adevărat că „oștirea” (le place patina istorică slavonă distinșilor vorbitori!) a pus România pe hartă, prin jertfa multor ființe esențalmente nevinovate (inclusiv din perspectivă religioasă!), dar … împotriva cui au luptat ? Împotriva URSS au luptat absolut fără succes – toate victoriile au fost împotriva … unor aliați – cei actuali.

  Incredibil cum ies ofițerii cu opinii despre … Lenin! Eu cred că Stânga americană este mult mai aproape de adevăr! (Eu nu l-am cunoscut, nici n-aș zice că l-aș fi citit – în afară de citate, mai scurte ori mai lungi.) Vă recomand doi:

  – Richard D. Wolff (economist – tot „renegade”! doar că el se laudă cu școlile absolvite) – de Stânga

  – Christopher L. Hedges (ziarist NYT – tot „renegade”) – de Stânga liberală

  (ei vă vor arăta precaritatea presei de Stânga peste Ocean!) să vedeți ce spun despre Lenin și Marx oameni mult mai serioși. Să înțelegeți de ce România a fost condusă de oameni „aduși pe tancuri”, după 1944: România nu avea (nici pe departe destui) oameni de Stânga! Că acum, dacă prin minune ar scăpa iar, ar fi în exact aceeași situație!

  Știți ce mi-a spus – în preziua examenului – „sinistrul” (nu știu dacă italienii consideră cuvântul un epitet!) care preda „Socialism Științific” ? Mi-a spus celebra zicere „S-au făcut și greșeli!”, probabil cu referire momentul de la 1924 (lăsat cu „Legea Mârzescu”), poate cu referire la metoda colectivizării, poate referitor la deținuții politici etc. Azi, Stânga modernă suflă și-n iaurt – își face cruce public, cu masele, fiindcă a înțeles că altfel Prostimea îi poate răsturna, în unison cu … Democrația!

  (Intrerupem programul pentru știri importante pentru țară! S-a găsit – la licitație – o scrisoare de prin 1936 a lui FDR către Hitler – ceva afacere cu petrol.)

  Și încă ceva, la care onestitatea dvs. nu a ajuns încă: l-am văzut menționat pe C-V Tudor pe aici. Acesta … diferea mult de dvs. în problema lui NC! De ce ? Cum așa ? Că era patriot ca și dvs.! (Și nu ca N.C.!?) Vă amintiți secvențele de la „proces” din dec. 1989 ? Țineți minte pe unul acolo care (v-)a spus că „România va fi distrusă!” ? (Evident că toți mint, ca să scape! Inclusiv când … spun adevărul!) Ce înțelegeam eu atunci (ieșisem din școală!) ? Aproape nimic (fiindcă nu mă întâlnisem cu Democrația propriu-zisă. Azi îl văd pe Generalul Armatei Regale a României Radu Theodoru vorbind de „șubrezirea” uneia și alteia, când până și comentatorul „Stelian” (modest până la necapitalizarea numelui propriu! – și care a și luptat, inclusiv pentru „libertatea” mea actuală, inclusiv aceea de a vă spune ce vă spun!) califică drept „nu mai avem” cele numite de gen. Theodoru doar „șubrezire”! Înțelepciunea populară susține că, la 97 de ani, (unui general, mai ales!) n-ar trebui să îi mai pese de propria persoană când vine vorba de spunerea adevărului (întreg)!

  Nu pot crede că nu vă vedeți superficialitatea. Inclusiv printre comentatori! Ieri-azi văzusem un comentariu supărat, cum că oamenii nu mai discută (pentru a se lămuri unde este dezacordul). Las deoparte (dacă s-o putea!) că fiecare încearcă să își convingă partenerul de dialog, nu încearcă să se lase … convins. Ce face acum câteva zile autorul dvs. (AD), când vede că șeful nu iese să răspundă ? Iese și zice că el distinge (la mine) nostalgie și rusofilie!

  Înțelegeți ? Dacă nu, nu puneți la inimă, poată mă înșel eu … Văd că nu vă este străină nici ideea de … Nüremberg. Depinde, totuși, cine va judeca acolo.

 10. Cinste lor și rușine celor care îi denigrează!
  Proverb polonez: poate să-mi ia și viața, dar onoarea nu mi-o poate lua.
  Proverb românesc: capul plecat sabia, nu-l taie.

 11. La ăștia nu merge cu scrisul ! Avuțiile noastre acum le aparțin lor, au îmbărligat pe tineri și i-au făcut sclavi. Tineri egoiști care nu văd cu ochi buni acordarea pensiilor celor ce s-au spetit muncind o viață întreagă. Tineri care nu apreciază înaintasii, familia, credința. Ăștia vin la un sms si demonstrează, ăștia pleacă afară și devin sclavi. De familiile lor dezbinate nici nu -i mai interesează ! Apoi, tradatorii ăia din servicii care nu se mai satură. Într un fel sau altul ăștia îmbuibați din servicii l- au mazilit in ziua de Craciun pe nefericitul de Ceașcă.
  Una peste alta, cu vorba nu se rezolvă nimic ci numai cu sabia, cum spuneau unii sultani sau comandanti celebri. Romania nu mai exista în adevaratul înteles , exista o imensa groapă de gunoi plină ochi cu diferite vietuitoare

 12. Daca ati fi renuntat la doua treimi din pensia pe care o aveti ca sa dati dovada de patriotism ar fi fost minunat. In acest context demersul dumneavoastra ar fi fost profund patriotic si neutru din punct de vedere politic. Cred ca depesa ar fi trebuit sa contina numele tuturor ce au condus aeasta tara dupa revolutie caci ei sunt principalii autori ai macelului. Asa cum apare acum … pare a fi elaborata de un PSD-ist pensionar militar de pe la secu.

  • De acord ! … asteptari fara ca cei invocati sa dea dovada exemplu de patriotism patriotic si neutru !

  • Doar aşa …de ars amandi: ai cumva idee cam la cât se ridică pensia celor de care întrebi aici şmechereşte de ce n-au donat jumătate din pensia lor? Te asigur că nici cu pensia întreagă nu le este uşor, dar’mite înjumătăţită. Ştii de ce? Pentru că ei NU fac parte dintre cei care s-au “pensionat” la 42 de ani. Şi vorbind fie şi numai de dl Radu Theodoru pe care-l cunoasc personal şi ştiu exact în ce “lux” trăieşte, aceşti oameni au luptat LITERALMENTE în războiul de apărare al ţării. Think again boss, la ce stupizenii elucubrante îţi ies pe… taste.

 13. Felicitari tuturor PATRIOTILOR ROMANI care seridica impotriva tavalugului #idiocracy! Felicitari “stelian” pentru comentariu. ma bucur de fiecare data cand vad ca romanii inca gandesc cu mintile lor.

  • Multumesc dar comentariul nu-mi apartine. Eu am adresat, la randul meu, felicitari celui care l-a scris si care a facut o analiza extrem de pertinenta si scrisa extraordinar de bine privind situatia cumplita in care se afla in prezent tara noastra, devenita ca o prada sfasiata de `hiene`. Cum spunea un profesor: un popor de oi naste guverne de lupi.

   • Daca nu ne unim acum in “cuget si simtiri” nu mai avem nici o sansa….este ultima speranta de LIBERTATE pentru care bunii si strabunii nostri au luptat in razboaie, iar noi cei care am fost in 1989 in strada, ne-am vazut prietenii si colegii impuscati crezand si strigand LIBERTATE. “NU VREAU”, 2 OCTOMBRIE 2021, LA PIATA UNIVERSITATII !

    • Asa e…in decembrie 1989 au murit oameni langa mine, la galeriile Orizont din Bucuresti, luptand ptr libertate! se pare insa ca “infectia” a fost mult mai profunda, lichelele si mizerabilii din esaloanele 2 si 3 securisto-comuniste s-au catarat pe aceste cadavre si iata, s-au perpetuat pana in prezent…pornind de la Iliescu si terminand cu marioneta asta de iohanis, un individ rudimentar fara nicio legatura cu neamul romanesc, care nu stie bine nici limba romana, alaturi de sleahta lui de lingai si pupincuristi retardati adusi din periferii, cu apucaturi de slugi obediente, dar cu ifose de mari “domni”… putregaiul societatii a ajuns la conducerea tarii si “infecteaza” intreaga natiune… iar poporul roman zace in continuare cufundat in “somnul cel de moarte” asteptand linistit sa fie sters de pe fata pamantului…

     • subscriu raspunsului Dumneavoastra. acem nevoie de PATRIOTI IUBITORI DE POPOR SI TARA. Ultimii conducatori adevarati ai Romaniei au fost Regina Maria si Ferdinand. de atunci potopul. si nu am nici o sensibilitate catre sangreal dar am o mare dorinta de adevarati conducatori care sa faca din Romania ceea ce este “buricul Pamantului.” Cu asemenea patrioti noi, romanii, am duce o viata precum raiul pe pamant,,,, Romania este pamant sfant.

   • Spre uimirea mea nu suntem chiar asa multe oi , avand in vedere statistica de vaccinare …. dar avand in vederere 120 mil de vaccinuri cumparate fara nici un rost , s-au spalat cateva milioane de euro in buzunarele celor din conducere.Cu banii acceia se puteau reconditiona macar 2,3 spitale.

 14. Deci ultimul cuvant ar fi: Sa zdrobim oranduiala cea cruda si nedreapta,ce lumea o imparte in mizeri si BOGATI, sa facem ca-n asta lume sa fie parte dreapta, si sa se duca dracului toti acesti ANALFABETI care nu stiu a lega doua vorbe, dar la furat nici dracu nu-i intrece

 15. Felicitari autorului!

  “România e o glumă. Proastă. Glumă proastă. Cât de proastă e, de fapt, România, constatăm pe pielea noastră în fiecare zi. Înainte de a vă inflama: România nu e singura proastă. Ca România sunt cam toate țările „civilizate”. Unii dărâmă statui (Amerika, draga de ea), alții ard cărți (Canada, Găgăuzia Americii), alții îi interzic pe Haydn și Beethoven în universități (Ză UK)… măcar în România nu se ard cărți (că lumea nu mai citește decât croll-ul cu morții și manualul mașinii de spălat), nu se interzic cursuri în facultăți (că și-așa sunt vai de mama lor, au ajuns studenți de la Medicină să fie incluși în categoria analfabeților funcțional iar noțiunile de fiziologie elementară tre’ căutate pe net), se ridică statui, nu se dărâmă (baronu’ Bruckenthal ot Turcan, de pildă, ce om! CE OM!)…
  … și:
  – părinții nu au o problemă în a-și trimite la școală copiii cu botnița pe față, ignorând autist pericolele reprezentate de lipsa oxigenului pentru capacitățile cognitive și, în ultimă instanță, pentru sănătatea și, uneori, viața copiilor lor
  – protestele românești se rezumă la lozinci versificate, lălăieli patetice gen „noi de-aicea nu plecăm…” exprimate dezlânat, plictisit, parcă în abia-așteptarea momentului în care autorizația de protest va expira iar ei vor putea, în sfârșit, să plece acasă, cu conștiința împăcată că „am făcut-o și pe asta”
  – nu există nici urmă de inițiativă civică concertată ca protest efectiv și cu urmări cuantificabile, de tipul „asociația românilor ne(mai)plătitori de impozite”
  – românii sunt mai degrabă dispuși să-și sară unul altuia la beregată întru apărarea convingerilor proprii decât să caute sursa disensiunilor și s-o elimine
  Politica făcută pe carourile alb-roșii ale feței de masă din cârciumă e ceea ce definește civismul românesc al ultimilor 30 de ani, iar micul și berea, acești Barna și Arafat ai aparatului digestiv național, reprezintă stimulentul intelectual autohton generator de politici cavernicole, întâmpinate de cetățeni fie cu resemnare, fie cu hăhăituri groase, mustoase, fie cu dezinteresul manifestat față de gândacul care se strivește de parbriz.
  S-a ajuns în situația paradoxală ca presa „nemiluită” (apud maestrul Ion Cristoiu) să fie citită cu pasiune de cei care, oricum, sunt convinși de adevărurile enunțate acolo și să fie ignorată de cei care ar trebui să învețe că adevărul emis de Stat este întotdeauna relativ și volatil, adaptându-se contextului favorabil „lor”, iar rezultanta unor asemenea situații este întotdeauna zero. Noi citim ceea ce deja știm că e adevărat, „ceilalți” citesc (mă rog…) sau urmăresc posturi TV care le confirmă convingerile inoculate de Stat și toată lumea e mulțumită pentru că deține propriul Adevăr.
  În ultimii 30 de ani au dispărut repere și modele, unul din ele fiind identitatea națională, apartenența la comunitate, fără a fi înlocuite iar consecințele asupra societății sunt dramatice – o anomie socială, cum a definit-o Durkheim, o instabilitate rezultată din prăbușirea valorilor și standardelor societății în ansamblul ei.
  Școala românească e praf și pulbere. Faptul că școala românească, statistic vorbind, e o fabrică de ratați sau emigranți nu mai e un secret pentru nimeni. Copiilor li se bagă în cap, în continuare, cu forța, date și noțiuni pe care nu știu să le aplice în viața de zi cu zi iar învățatul pe de rost a rămas singura metodă prin care se poate trece cu oarecare ușurință prin școală. Rezultatele se văd cu ochiul liber: rata abandonului școlar a crescut catastrofic, România are cei mai mulți analfabeți din Europa iar cei care termină un liceu sunt complet debusolați și se orientează – cei care o fac – spre cariere mai curând bănoase în perspectivă decât potrivite propriilor aptitudini. La sate, situația e și mai dramatică: școli insalubre, friguroase, cu latrine în curte, cu profesori care, dacă au fost pasionați odată, acum s-au blazat și au cedat presiunilor sistemului, cu copii provenind din familii sărace pentru care ceea ce primesc la școală, din milă, drept pomană (dacă primesc) reprezintă una din cele două mese pe zi (vorbim de COPII!) și lista ar putea continua dar finalul ei va rămâne același: cu indivizi grași, prosperi, cu ceafa dublă și gușa triplă, golani și derbedei supraponderali care decid, cu o suficiență grețoasă, câți bani vor primi școlile respective și care așteaptă să fie pupați în cur de tot corpul profesoral pentru că au catadiscsit să semneze aprobarea pentru două căruțe cu lemne de foc – ca să nu înghețe, chipurile, copiii în clase, dar nu și-ar trimite propriii copii, progenituri malformate hidos după chipul și asemănarea tatălui, să învețe în școlile respective.
  Abia aștept să văd, în școlile de la țară, activiști de-ai lui Cioloș ori Barna, parțial eclozații (cum îi numește Razvan Ioan Boanchiș) argumentând, cu mișcări elegante din încheietura mâinii, că vaca poate fi și bou sau că, de fapt, cocoșul poate deveni găină dacă doar vrea asta suficient de tare – și asta în fața unei clase de copii care-i vor privi cu gura căscată, întrebându-se ce naiba mulg ei, de fapt, în fiecare dimineață? Epic.
  România a căzut pradă unor adolescenți cretini, al căror mental se situează undeva la nivelul tânărului corporatist îndoctrinat, „aitist” prin (lipsa de) gândire, neo-marxist-ecologist adept al Gretei Thunberg, ea însăși un exemplu autist al unei specii ce degenerează implacabil atât fizic cât și intelectual, incapabil de a emite idei proprii, semidoct, necitit, cu un bagaj cultural aproape inexistent, desprins din producțiile TV de mâna a șaptea ce promovează ascensiunea pe scara socio-profesională prin scurtimea (sic!) fustei, adâncimea decolteului și atitudinea libidinos-detașată, asociată cu o frazeologie-tip compusă din sloganuri plate, fără conținut, de un snobism având o intensitate înspăimântătoare, cu lacune grave de limbaj și de cultură care duc la manelizarea și țiganizarea comportamentului prin afișarea, mai degrabă, a aspectelor ce țin de „bling-bling” întru ademenirea partenerului de sex, toate învelite într-o pojghiță mâzgoasă de corporatism stereotip de o idioțenie ce virează spre patologic iar toate acestea reprezintă, în fapt, realitatea unei societăți care și-a pierdut puținele valori și se lasă condusă de un neo-marxism visceral, cu colaterale penian-vaginale, compusă din indivizi decerebrați în ale căror caverne craniene golite de conținut se răsfrâng ecourile vagi ale Creației. Cu siguranță, Creatorul nu asta a avut în minte dar individul uman, cu apetența sa irezistibilă spre autodistrugere, a reușit, de-a lungul secolelor, să-și nege propria natură, sfidându-și Părintele, reducându-se pe sine la un organism pluricelular condus de cele mai elementare instincte: al foamei și al reproducerii.
  Și al fricii.
  Privind reclamele TV, preponderența o au medicamentele (oare nu există undeva o lege care interzice publicitatea la medicamente?) urmate de mâncare. Zeci și zeci de medicamente „noi”, în fapt aceleași dintotdeauna cu ambalajul colorat altfel, al căror statut mai are puțin și îl egalează pe cel al condimentelor (dați gust ciorbei dvs. cu câteva picături de gel antihemoroidal, medicamentul inteligent care intră pe gură și ajunge singur la ieșirea care, pentru alde Cioloș ori Cherecheș, e și intrare!).
  „Vrei să mănânci ca un porc, până îți explodează stomacul? Nici o problemă, pastila noastră te ajută să ai, chiar și așa, o digestie perfectă!”
  „Ficatul tău e franjuri din cauza exceselor? Nu te îngrijora! Pastila noastră, luată de trei ori pe zi, îți pune ficatul la muncă silnică, chiar dacă amărâtul e deja negru și funcționează în regim de avarie!”
  „Simți că arterele tale arată ca țevile de termoficare instalate acum 100 de ani? Colesterolul tău sare din scală? Avem soluția! Cumpără medicamentul nostru care îți garantează că poți să bagi în tine ca un nesimțit și după aia să te trântești pe canapea; colesterolul tău va scădea cu fiecare râgâit!”
  “Stai prea mult la birou și îți scârțâie toate articulațiile când mergi și tu pe jos 50 de metri până la pâine? Freacă-te cu crema noastră și vei putea să înțepenești în scaunul ăla până în Ziua Judecății de Apoi!”
  Singura obligație pe care o ai tu, cel care bagi pastile ca pe bomboane, este să „acesta este un medicament; citiți cu atenție prospectul”. Potrivit normelor în vigoare, producătorul trebuie să treacă acolo și posibilele reacții adverse și când vezi pomelnicul ăla chiar că nu-ți mai vine să bagi în tine mizeria aia. Dar oamenii bagă la greu pastile, cu sau fără motiv și dovada stă în numărul indecent de mare de farmacii care se deschid într-un ritm care îi face pe ăia de la Megaimage să pălească de invidie.
  Farmaciile au ajuns să facă promoții la medicamente – asta e deja boală curată. Se induce ideea absolut imbecilă că faci un gheșeft dacă iei prostia aia la 5 lei cutia în loc de 6,50 lei și, astfel, farmaciile s-au transformat într-un soi de supermarket, unde cauți super-oferte, nu produse de care, în mod normal, te-ai feri ca de-o gaură-n cap. Iar producătorii profită la greu de starea generală de anxietate, de depresia socială în care ne aflăm, de frica de moarte și aruncă pe piață valuri de porcării colorate atât de frumos încât, dacă aș avea un copil mic, n-aș avea curaj să intru cu el într-o farmacie, de teama ca ăla să nu creadă că a ajuns la magazinul de bomboane.

  Revenind.
  Vasilică Câțu. Definiția idiotului, prezentată în material, a fost inventată pentru el. Omul e un microb. Nu un virus, ci un microb. E zero. E nimic. Contează la fel de mult ca țiganul care-ți cere cinci lei când parchezi „ca să vă păzăsc mașîna, șăfu’…” E idiotul cu pix care semnează orice i se bagă sub nas de către Șeful-Lui-Marele-Om-Și-Bărbat-De-Stat…
  … Klaus Iohannis. Omul ăsta reprezintă Răul. La ora actuală, lăsând la o parte caracterul de libarcă al celor autointitulați „politicieni”, Iohannis este creatura care roade la temelia României, în tăcere, cu ură. Klaus Iohannis urăște și disprețuiește România și pe români și o face visceral, din tot sufletul său negru. I se citește pe chip, în grimasele scârbite, în încleștarea fălcilor, în privirea fixă care te duce cu gândul la camere cu pereți albi capitonați. Klaus Iohannis este o mașină care știe să urască, condusă de… de cine? Soroș, Trilaterala, Bilderberg, prin slugile lor mai mari care se ocupă de slugile mărunte?
  Nu știu câtă lume realizează amploarea catastrofei declanșată la conferința de la Geneva, dar România este, în momentul ăsta, a nimănui. România este un „no man’s land”, o clădire dărăpănată în ale cărei ziduri, Klaus Iohannis, prin slugoii lui, lovește cu barosul pentru a o preface în ruine. România nu mai este nici măcar a românilor. Concepția cretină că „o să vadă ei la vot!” e apă de ploaie. Așa-zisele partide sau formațiuni „naționale” se mulțumesc să-și umfle subvențiile și să semneze ștatele de plată la parlament. Nimeni nu are curajul să spună lucrurilor pe nume, să recunoască deschis că, în halul în care a ajuns, România are nevoie de un regim naționalist care să protejeze ce-a mai rămas din ea chiar cu prețul exproprierilor forțate, a reinstaurării legii 18 cu confiscarea averilor ilicite și a reînvierii sentimentului de apartenență la o națiune.
  Iar noi…
  – nu mai avem industrie
  – nu mai avem cercetare
  – nu mai avem agricultură
  – nu mai avem școală
  – nu mai avem modele
  – nu mai avem demnitate
  – nu mai avem cultură
  Nu mai avem nimic. Armata a devenit o glumă proastă, preocupată să-și scuture pușcoacele pe la Untold și să facă achiziții aberante pe mâna unor generali făcuți, parcă, la apelul bișnițarilor cu ciungă și țigări de la Gara de Nord. Militarii români au dat chiar și șpagă pentru a fi trimiși în Afganistan – diurna era bună și dacă mureau pe-acolo, familia se alegea cu o pensie de urmaș bunicică. Acolo s-a ajuns: să dai șpagă pentru a fi trimis la război.
  Poliția a devenit organ de represiune pentru oamenii cărora nici măcar nu le-ar trece prin cap să încalce legea ci ar vrea doar să trăiască normal. Aceeași poliție a devenit mamă și tată pentru țiganii cu bicepșii cât conducta de 12 țoli, care fac legea în orașe. Bine că, la trei polițiști, una e blondă, mare realizare!
  Sănătatea, coordonată acum de același infect care, cu câțiva ani în urmă, a închis 72 (șaptezeci și două!) de spitale, a ajuns sinonim cu bătaia de joc și moartea. Urmașul femeii a cărei calificare se limita la epilarea inghinală definitivă, și ea un prototip al generației de trotinetiști cretini, a ajuns să coordoneze un sistem care mai are puțin și devine echivalentul unui lagăr de exterminare.
  Au ajuns să ne dea lecții niște puberi cu priviri demente și fețe de fanatici, cu Ana Pauker și Che Guevara pe tricou. Zero-ul României, Vasilică Câțu, cu tricoul lui pe care scria „nu luăm prizonieri”… așa e. Ei nu iau prizonieri. Regele Ridicolului, Nimicul Național, face agape „ca băieții” la Vama Veche și dă declarațiii cretine în timp ce Țara moare! Șeful lui, Klaus Iohannis, dușmanul României, se gudură ca o cotarlă sleită pe lângă escroaca von der Leyen, această cârpă bruxelleză care, cât a fost ministru al apărării în Germania, a pus pe butuci armata de-au fost nevoiți soldații germani să folosească cozi de mătură la un exercițiu militar comun cu Danemarca. Lipsă de dotări… Ăștia sunt oamenii care țin în gheare destinul României. Amărâtă țară, uituc popor, jefuit și batjocorit de toți.
  Cine-și aduce aminte de Vadim Tudor? „Nebunul”, „dezaxatul”, „micul führer”, cum i se spunea. Nici măcar unul din toți prăpădiții din clasa politică de azi nu-i ajung, ca nivel de cultură, nici la înălțimea gleznei… Omul ăla a avut dreptate de la un capăt la altul, în tot ceea ce a spus. România a ajuns exact așa cum se temea el că va ajunge, râsul lumii, batjocura tuturor, copilul tâmpit cu bale la gură care-și dă pantalonii jos pentru o acadea. Și cine e de vină? „Ei”? Nu. Noi suntem de vină. Eu, tu, tu și tu. Și nici măcar acum, în ultima secundă a ultimului minut al celui de-al doisprezecelea ceas nu ieșim din starea de prostrație și de depresie colectivă pentru a ne afirma identitatea.
  E prea mult de așteptat încă trei ani. În trei ani, România va deveni o umbră, o amprentă, la fel ca umbrele de pe ziduri ale celor vaporizați la Hiroshima și Nagasaki.
  Ne vor lua totul. Copiii, tradițiile, limba, identitatea, pământul, pe toate ni le vor lua. Vor rânji bucuroși, cu bale, atunci când ne vor sfâșia irevocabil iar noi, odată un popor, ne vom ploconi umili în fața lor, așteptând să ne miluiască cu câteva firimituri.
  Nu mai e timp. Suntem în urma vremurilor. Ne aflăm în ultima secundă înaintea distrugerii definitive. Ar trebui să dăm măștile jos.”

  • Esti si tu un “plotoner” nostalgic? Cand jefuia tara Dragnea nu ai scremut nici o litera! Dupa cum spunea Dogaru, 30% din membrii PSD sunt cadre militare in rezerva din armata comunista, adica 95% dintre “plotoneri”!

    • PNDL, Teldrum, 3T construct, ferma de la Salcia, doar cateva stiute de prin dosare. Da si tu un search pe net ca nu e greu.
     Unde mai pui efectul de necuantificat al stoparii luptei anticoruptie, permitandu-le borfasilor de partid sa scape din n alte dosare.

     • Cum a „jefuit” țara programul PNDL? :))

      La Teldrum, prejudiciul este de 31 de milioane de lei. Care urmează să fie demonstrat. Deci țara ar fi fost jefuită de fabuloasa sumă de 6 milioane de euro. Pentru comparație, prejudiciul în dosarul Bechtel este 525.891.888 de euro, adică peste jumătate de MILIARD de euro. O zice Ministerul de Finanțe, nu eu.

      Dosarul 3t construct a fost CLASAT chiar de către DNA. Deci, zero.

      La ferma de la salcia, prejudiciul invocat de către procurori este de 9 milioane de euro. Dacă se va demonstra în instanță. Deci până acum, avem ZERO euro prejudicii demonstrate, si 15 milioane de euro posibile.

      Pe-aia cu „stoparea luptei anticorupție” nici n-o bag în seamă, că e de clasa a III-a, gen „mi-a mâncat câinele tema”. Se compară aceste prejudiciu, de maxim 15 milioane de euro – inca nedovedit – cu inchiderea minelor, care arunca mii de oameni in somaj, cu adoptarea programului green deal, cu achizitionare a 120 de milioane de doze de vaccin, dintre care 110 milioane sunt nefolosite (la un preț de 1 euro/bucata ar fi 110 milioane. Dar pretul este mult peste un euro), etc. Cu imprumuturi de ZECI DE MILIARDE de euro, care nu se stie pe ce s-au cheltuit si pe care le vor plati copiii nostri?

      Vai de mama noastră.

    • Pe cine crezi ca aburesti cu povestile alea? Vorbesti de alt Dragnea poate.
     Eu zic de infractorul fost sef al unui grup infractional organizat care e inregistrat si ca partid. Care modifica legile justitiei sa scape de puscarie si sa-si scape membrii corupti de dosare. Calculeaza o tu pe asta in lei. Cat face ca eram la un pas de a avea soarta Ucrainei cu un dictator ‘patriot’ ca Lucashenko?
     Nu ai trait in tara sa vezi ce directii au luat banii din pndl? Copile, inteleg ca esti fanboy ca te-a prins cu patriotismul si alte concepte idealiste dar vezi ca alea nu au legatura cu infractorul Dragnea.
     De ce sa nu o bagi pe aia cu anticoruptia in seama? Ba ai face bine sa nu o ignori pentru ca e o problema reala. Toti coruptii care macina Romania ca un cancer s-au preocupat de subrezirea DNA, Dragnea cap de lista. Toate dosarele clasate dupa ce au umblat prin Tudorel la justitie nu au prejudicii? Ca infractorii au ramas liberi si si-au continuat faptele nu au crescut prejudiciile?
     Ce legatura au minele si vaccinurile cu asta? Culpa altuia nu te disculpa pe tine. Daca e ceva de investigat acolo sa le vedem camd apar.

  • Mult şi fără rost, cam la asta se rezumă polologhia… Pe mine m-ai pierdut la aia cu lipsa oxigenului din cauza măştii la copii. E clară zona din care provin informaţiile pe care le împingi înainte cu nonşalanţă, direct în ridicol.

   • … probabil ti se trage din cauza vaccinului…printre reactiile sale adverse se numara si faptul ca reduc capacitatea omului de mai gandi cu propriul creier, de a-si da seama pe ce lume traieste si de a distinge adevarul, asa cum ti s-a intamplat si tie…

  • FELICITĂRI dlor generali, locotenenţi şi colonei care au făcut scrisoarea deschisa indivizilor care sunt turbaţi de disperare PENTRU CĂ DEJA AU PIERDUT RĂZBOIUL contra Naţiunii Române!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE