OPINIIOaia bej

Oaia bej

Erdogan este pentru NATO ceea ce Viktor Orban este pentru UE. Oaia neagră. Copilul îndărătnic. Gică Contra. Domnul Goe. Ăla care mereu găsește un motiv să spună NU la tot ce propun mamaia, mamița și tanti Mița .

Și uite că le merge. Ungaria primește atenție, fonduri, investiții, delegații speciale. Ungaria e pe prima pagină mai mereu. Primește și mustrări și amenințări, dar nimeni nu ia în serios ideea de a da Ungaria afară din UE. S-ar rupe Europa în două.

Turcia la fel. Au vrut ele, Finlanda și Suedia în NATO? Au vrut. Toți ceilalți s-au grăbit să aplaude sau să dea din umeri. Erdogan a zis NU. Până la urmă a cedat, dar cu siguranță a obținut ceva. Și acum, cine e vedetă la summit-ul NATO de la Madrid? Turcia!

Prin contrast, România (condusă de Iohannis și gașca lui) e oaia bej. Oaia de culoarea fondului. Invizibilă, inodoră, imposibil de deosebit față de restul turmei. Preșul de intrare pe care te ștergi când intri în casă. Nimeni nu o bagă în seama. Nimeni nu se așteaptă serios ca România să comenteze când se propune ceva de la centru. Noi suntem cu aplauzele și cu datul aprobator din cap. Noi suntem Gigi Pentru.

Consecință? Mai nimeni în Occident nu știe precis ce e cu România din punct de vedere politic. Da, se știe despre Halep sau Popovici. Dar despre domnul acela înalt, care a fost la Kiev alături de Draghi și Macron și Scholz, mai nimic. E probabil vreun bodyguard a lui Scholz, că are mutră de neamț. Sau al lui Zelensky, că e mai înalt că toți ceilalți. Nimic interesant. Să trecem mai departe.

Ce este România pentru occidental? O regiune undeva prin Est, o provincie de graniță, o zonă tampon, o baza militară. Atât.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate