vineri, septembrie 22, 2023
ACTUALITATEDaniel-Marius Staicu, fost șef al Unității de Informații Financiare a României, este...

Daniel-Marius Staicu, fost șef al Unității de Informații Financiare a României, este noul director al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din Moldova

Premierul Republicii Moldova a informat că Daniel-Marius Staicu, fost șef al Unității de Informații Financiare din România, a preluat funcția de director al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor de la Chișinău.

„L-am prezentat colectivului Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor pe noul director al instituției, Daniel-Marius Staicu. Am menționat că acesta are o experiență profesională vastă atât în Republica Moldova, cât și în România, în domeniul investigării și combaterii evaziunii fiscale, spălării banilor, fraudelor fiscale și identificării activelor.

Avem mai multe priorități pe termen scurt și mediu privind activitatea Serviciului. Vom lucra asupra reglementărilor ce țin de sancțiuni, transpunerea sancțiunilor internaționale și aplicarea acestora în țara noastră. De asemenea, trebuie să ne concentrăm pe îmbunătățirea cooperării între instituțiile statului, în vederea combaterii corupției, iar în contextul parcursului nostru de integrare europeană – Serviciul va ajusta legislația națională în domeniu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu(click aici), vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Am convingerea că noul conducător va aduce o contribuție substanțială în procesul de dezvoltare a Serviciului, de aplicare a legislației de sancțiuni în Republica Moldova și implementarea acțiunilor concrete, în beneficiul cetățenilor“, a transmis premierul Natalia Gavrilița pe Facebook.

„Vom intensifica comunicarea atât cu instituțiile statului, cât și cu mediul privat ca să avem o activitate cât mai eficientă. Sunt convins că, alături de colegi, vom transpune legislația în vederea susținerii parcursului european al Republicii Moldova și vom realiza toate obiectivele propuse”, a transmis, la rândul său, Daniel-Marius Staicu, conform Timpul.

De curând, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova a semnat un decret prin care a acordat cetățenia Republicii Moldova atât lui Daniel-Marius-Staicu, cât și judecătorului Cristi Danileț, conform Monitorului Oficial de peste Prut.

Numirea lui Daniel-Marius Staicu în fruntea acestei instituții de peste Prut este cel mai recent indiciu privind pregătirea unirii dintre cele două state românești.

O trecere în revistă a semnelor care sugerează că România și Moldova se pregătesc să se unească găsiți aici.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate