ACTUALITATEPrimarul Tudorache a ieșit în stradă alături de susținători și cere renumărarea...

Primarul Tudorache a ieșit în stradă alături de susținători și cere renumărarea voturilor la Sectorul 1

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, împreună cu câteva zeci de susținători, a venit miercuri dimineața la sediul Biroului Electoral de sector în timp ce Biroul Electoral Central este așteptat să decidă, în cursul acestei zile, dacă dă curs solicitării de renumărare a voturilor, formulată de reprezentantul PSD, informează Digi24.

Protestul vine în contextul în care candidatul USR-PLUS, Clotilde Armand, a anunțat, marți noaptea, că a câștigat alegerile locale pentru Sectorul 1, cu un avans de peste 1000 de voturi în fața lui Dan Tudorache.

Armand a făcut anunțul după încheierea centralizării proceselor verbale din secțiile Sectorului 1.

Miercuri dimineață, oamenii strânși în fața Biroului Electoral au cerut ca voturile de la Sectorul 1 să fie renumărate întrucât ar fi existat mai multe fraude.

„Am venit pentru că e normal să cerem renumărarea votului. Asta cer de mai bine de 48 de ore atunci când am constatat primele nereguli în procesele verbale. Una găseam pe procesele verbale ale reprezentantului PSD și altceva era băgat în sistem. Am descoperit mai multe secții unde era o discrepanță reală între numărul de voturi la primar de sector, primar general, și pot să vă spun că ieri s-a renumărat la 9 secții. La 7 dintre ele chiar erau diferențe considerabile. Asta înseamnă că dacă există o diferență de minimum 6 voturi la fiecare secție de votare, depășim, cu siguranță, cele 1000 de voturi (invocate de Armand, n.r.)”, a declarat Tudorache, în mijlocul susținătorilor săi.

Tudorache a explicat și situația în care un reprezentant PSD a fost surprins cu mai multe procese verbale asupra sa, caz în care Poliția a deschis un dosar penal.

Primarul crede că în acest dosar se va decide NUP (neînceperea urmăririi penale).

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...