ACTUALITATERomânia are cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană la alcool

România are cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană la alcool

România este țara cu cele mai mici prețuri la alcool din Uniunea Europeană, relevă o statistică a Eurostat. În 2019, prețul la alcool în România reprezenta doar 76% din media Uniunii Europene.

Țările vecine României, precum Bulgaria sau Ungaria, au avut în 2019 prețuri mai ridicate la alcool. Alte țări din zonă, precum Polonia, Slovacia sau Slovenia au avut prețuri mai aproape de media UE.

O altă țară din Balcani, Grecia, este printre cele mai scumpe la acest capitol, fiind pe locul 4 în acest top. Țara unde alcoolul costă cel mai mult este Finlanda, care are prețuri aproape duble față de media europeană.

Per total, la capitolul „Băuturi alcoolice și tutun”, România este a treia cea mai ieftină țară din UE, doar în Polonia și Bulgaria existând prețuri mai mici la aceste produse.

Conform aceleiași surse, România are cele mai mici prețuri din UE în ceea ce privește „Recreația și cultura”. Prețul pentru „echipamentul de procesare a informației foto-video, alte echipamente recreaționale și culturale, servicii, ziare, cărți și pachete de vacanță” este abia la 58% din media europeană (sunt incluse și țări non-UE).

De-asemenea, România are cea mai ieftină mâncare din Europa, prețul reprezentând 65% din media UE. La polul opus se află Elveția, Norvegia și Islanda.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...