News ȘTIRI România are cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană la alcool

România are cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană la alcool

România este țara cu cele mai mici prețuri la alcool din Uniunea Europeană, relevă o statistică a Eurostat. În 2019, prețul la alcool în România reprezenta doar 76% din media Uniunii Europene.

Țările vecine României, precum Bulgaria sau Ungaria, au avut în 2019 prețuri mai ridicate la alcool. Alte țări din zonă, precum Polonia, Slovacia sau Slovenia au avut prețuri mai aproape de media UE.

O altă țară din Balcani, Grecia, este printre cele mai scumpe la acest capitol, fiind pe locul 4 în acest top. Țara unde alcoolul costă cel mai mult este Finlanda, care are prețuri aproape duble față de media europeană.

Per total, la capitolul „Băuturi alcoolice și tutun”, România este a treia cea mai ieftină țară din UE, doar în Polonia și Bulgaria existând prețuri mai mici la aceste produse.

Conform aceleiași surse, România are cele mai mici prețuri din UE în ceea ce privește „Recreația și cultura”. Prețul pentru „echipamentul de procesare a informației foto-video, alte echipamente recreaționale și culturale, servicii, ziare, cărți și pachete de vacanță” este abia la 58% din media europeană (sunt incluse și țări non-UE).

De-asemenea, România are cea mai ieftină mâncare din Europa, prețul reprezentând 65% din media UE. La polul opus se află Elveția, Norvegia și Islanda.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 4.000 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate