joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEDan Puric ține o conferință online pentru românii din Canada: Mlădițe și...

Dan Puric ține o conferință online pentru românii din Canada: Mlădițe și rădăcini. Educația astăzi. Importanța cunoașterii trecutului nobil și modele demne de urmat

Junimea Română din Montreal organizează conferința online „Mlădițe și rădăcini”, care îl va avea ca invitat pe maestrul Dan Puric, informează un comunicat trimis pe adresa redacției.

Conform organizatorilor, conferința se adresează „îndeosebi educatorilor, părinților, profesorilor și tuturor celor interesați de îndrumarea tinerelor generații”.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 5 februarie, de la ora 15:00, ora României (ora 08:00 ora Canadei).

Coordonatele conferinței:

Eveniment facebook: https://fb.me/e/1ipEn3NCl

Zoom Meeting**. Meeting ID: 873 5222 8489 Passcode: 679606

Această conferință face parte din seria, „Junimea Română – Diaspora și România împreună”, care are ca scop solidarizarea românilor de-acasă și din străinătate, „în jurul unor dezbateri interesante, din domeniul literar, cultural sau spiritual”.

„Misiunea noastră este transmiterea către tinerele generații a limbii materne, a valorilor și tezaurului cultural românesc. Ne preocupă ideea de unitate în gând și faptă, totodată dorim să punem în valoare personalități care inspiră și subiecte captivante. În aceste vremuri tulburi, copiii și noi toți avem nevoie mai mult ca oricând de modele care să ne dea repere luminoase, de discuții care să ne înnobileze spiritul și să provoace idei constructive. Împreună vom crea punți de comunicare ce se vor extinde peste mări și țări, ne va face plăcere să ne regăsim pentru a vorbi despre lucruri înălțătoare, care ne conferă entuziasm, curiozitate și efervescență intelectuală, bucuria de a fi sau cum mai spune spune francezul, „la joie de vivre’’!

Fă rai din tot ce ai, împreună să fim coloana de iubire infinită ce ne poartă spre Înalt!”, scrie Junimea Română.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE