ACTUALITATEPr. Dan Damaschin: Copiii nu știu nici de măști, nu știu nici...

Pr. Dan Damaschin: Copiii nu știu nici de măști, nu știu nici de vaccinuri, nici de oxigen. Copiii știu că le este foame

Părintele Dan Damaschin din Iași, cunoscut pentru inițiativele sale filantropice, a oferit recent un interviu pentru Radio Europa Liberă România. El a adus în atenție faptul că pandemia i-a afectat mult pe cei care aveau deja posibilități materiale reduse, dar și pe cei cu venituri medii, informează Basilica.

Întrebat ce curiozități au copiii de care are grijă legate de pandemie, preotul a răspuns cu franchețe:

„Copiii nu știu nici de măști, nu știu nici de vaccinuri, nici de oxigen. Copiii știu că le este foame. Pe copii nu îi interesează dacă virusul a fost scăpat sau nu din laborator, ei știu doar că trebuie să mănânce și să se încălzească. Astfel încât e o luptă mare pentru a-i lămuri că este un moment greu din viața noastră pe care trebuie să îl depășim împreună. Că trebuie să învețe la fel de bine, să fie la fel de harnici, de plini de viață, deși în jurul lor se prăbușește o lume.”

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Părintele Dan a vorbit, răspunzând la cele zece întrebări adresate de Radio Europa Liberă, în mare parte, despre probleme sociale, inclusiv despre problema educației copiilor de la țară în perioada pandemiei.

„O mare parte din părinții de la oraș au compensat cu acele centre educaționale sau cu meditații. În rural, însă, având în vedere infrastructura privind internetul care există, dar lipsește cu desăvârșire – vorba lui Caragiale – în multe locuri, ne aflăm în fața unui alt dezastru. Copiii de la țară au pierdut un an din viața lor pentru că nu au avut aceste condiții.”

Preotul mai răspunde la întrebări legate de progresism, despre relația Stat-Biserică, despre vaccinare, subliniind ideea că Biserica a fost temeiul și baza primelor școli și spitale din România.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Indiferent cât de europeni am dori să devenim noi, indiferent cât de patrioți sau oameni buni am vrea să devenim, să nu uităm că școala românească a apărut în tinda bisericii, că biserica noastră a fost cea care a ridicat primele spitale. Astfel că Biserica are o experiență – ce-i drept retezată de comunism – de multe secole și păstrează această avere. În ceea ce privește relația noastră cu transcendentul, cu spiritualitatea, ar trebui să înțelegem că dacă s-a închis o biserică în occidentul pe care noi îl admirăm pentru stilul de viață, s-au deschis trei spitale de psihiatrie.

Sunt foarte multe familii care nasc copii mulți pentru că iubesc copiii, iubesc viața, dar trebuie cunoscut și faptul că atât timp cât o familie dă naștere unor copii, atunci timpul alocat muncii scade. O mamă care are 3-4 copii, din punctul meu de vedere, ar trebui să fie angajată pe viață ca mamă și să se pensioneze din această „funcție”. Pentru că este cea mai valoroasă profesie. Ea „produce” patru oameni pentru comunitate, care vor întreține, la rândul lor, alte câteva zeci, peste ani. Desigur, e mult mai ușor de evidențiat acești soți alcoolici sau violenți și care sunt lăsați să vegeteze în casele lor fără o intervenție rapidă și reală a autorităților.

Nu este nevoie ca un președinte de țară, un ministru, un parlamentar să se vaccineze în fața publicului. Avem medici, profesori universitari, care știu să explice unui om de rând ce este vaccinul și de ce trebuie să ne vaccinăm. Atât timp cât acești reprezentanți ai statului fac un circ mediatic cumplit cu acest vaccin, bineînțeles că apar și foarte multe întrebări.”, a spus părintele, conform Radio Europa Liberă România.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate