ACTUALITATEDacă vor să migreze de pe facebook, conservatorii au o alternativă românească:...

Dacă vor să migreze de pe facebook, conservatorii au o alternativă românească: Tecunosc.ro

Tot mai multe voci conservatoare din România, deranjate de cenzura pe care rețelele Facebook și Twitter au aplicat-o președintelui SUA, Donald Trump, au declarat că doresc să migreze în alte spații, unde libertatea cuvântului nu este îngrădită.

În acest sens, au fost enumerate rețelele sociale Gab, Parler sau MeWe, toate din Statele Unite ale Americii.

Cu toate acestea, în România există o rețea socială alternativă la Facebook, perfect funcțională de peste trei ani de zile. Se numește Te Cunosc și a fost dezvoltată de…un preot ortodox.

Rețeaua TeCunosc.ro a început ca un hobby al părintelui Ionel Neculai Dârjan din Saschiz, județul Mureș. În 2015, preotul Ionel Neculai Dârjan învăţa online un limbaj de programare. „Am citit undeva că reţelele de socializare sunt realizate în PHP, inclusiv Facebook. Atunci, m-am gândit să creez şi eu una, personală. A fost doar un gând şi am trecut la treabă. Nu știam la ce m-am angajat, mai ales că nu găseam explicații, şi nici tutoriale în limba română“, spunea preotul, pentru „Adevărul“.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Dacă la început a avut câteva sute de utilizatori, din zona bisericească, acum are câteva mii, din toată țara.

Marele avantaj al TeCunosc.ro, față de facebook, este că nu cenzurează mesajele utilizatorilor. Cu toate astea, nu există toleranță pentru injurii, limbaj licențios sau pornografie.

„Utilizatorii trebuie să respecte toate acele reguli care le-au şi celelalte reţele. Ca fiecare rețea şi noi am adăugat termeni şi condiţii. De asemenea, am adăugat şi politica de confidențialitate. Nu sunt de acord cu cenzura, cum e pe Facebook, dar orice abuz va fi sancționat“, a subliniat acesta.

Rețeaua TeCunosc are toate funcționalitățile facebook, dar fără condiționările acesteia. Pe lângă alte avantaje, rețeaua părintelui Dârjan are și buton de…„dislike”.

TeCunosc se poate interconecta cu alte rețele sociale, de la Youtube și până la rivalul Facebook. De curând este disponibilă și pe Android.

Sună promițător.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...