luni, aprilie 15, 2024
EDUCAȚIECurtea Constituțională a amânat pentru 16 decembrie pronunțarea pe sesizarea președintelui Iohannis...

Curtea Constituțională a amânat pentru 16 decembrie pronunțarea pe sesizarea președintelui Iohannis privind interzicerea promovării identității de gen în școli

ACTUALIZARE ora 22:00

Curtea Constituțională a amânat pentru 16 decembrie pronunţarea pe sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind neconstituţionalitatea legii prin care se interzice promovarea teoriei identității de gen în școli.

Știrea inițială:

Curtea Constituțională s-ar putea pronunța, miercuri, pe sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind neconstituţionalitatea legii prin care se interzice promovarea teoriei identității de gen în școli.

Sesizarea preşedintelui Iohannis privind neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea articolului 7 din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011, prin care se interzice în instituţiile de învăţământ referirea la identitatea de ge se află pe agenda CCR din 9 decembrie.

CCR a amânat de mai multe ori, în ultimele luni, pronunțarea în această speță.

Reamintim că la începutul lunii iunie a.c., Senatul a aprobat un amendament  la Legea Educației, potrivit căruia sunt interzise în școli „activitățile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”.

Imediat, președintele Iohannis a sesizat Curtea Constituțională, argumântând că legea contravine unor prevederi constituţionale referitoare la statul de drept şi principiul separaţiei puterilor în stat.

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a anunțat, recent, că a depus la Curtea Constituțională un punct de vedere prin care susține sesizarea președintelui Klaus Iohannis privind neconstituţionalitatea legii prin care se interzice referirea la identitatea de gen în școli, după cum a relatat R3Media.

La începutul anului universitar, președintele Iohannis a transmis un mesaj explicit în favoarea ideologiei de gen și a educației sexuale în școli. „Aceste valori nu trebuie îngrădite de entități retrograde”, a spus atunci președintele Iohannis.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE