ACTUALITATECum va fi vremea săptămâna 09 – 15 noiembrie 2020 – Vin...

Cum va fi vremea săptămâna 09 – 15 noiembrie 2020 – Vin ninsorile în weekend!

Urmează o săptămână în care valorile termice se vor păstra în valori normale pentru data din calendar, în prima parte a săptămânii, iar mai apoi vorbim de temperaturi chiar sub normalul climatologic. Din păcate, vorbim și de un deficit important de precipitații, în cea mai mare parte a țării. Avem parte de multă ceață, iar spre finalul săptămânii avem parte de lapoviță și ninsori nu doar în zonele montane ci și prin nordul și centrul Moldovei.

Luni, 9 noiembrie

Noaptea de duminică spre luni vine cu temperaturi minime, care prin zonele montane, Muntenia, Transilvania și Maramureș nu vor mai trece de 1 – 2 grade, iar pe crestele montane vorbim de valori negative, spre minus 2 grade. În restul țării minimele se opresc la 4 – 6 grade.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

În ceea ce privește temperaturile maxime ne confruntăm cu fenomenul de inversiune termică, care va face ca în zonele deluroase din Muntenia și Oltenia, prin sudul Moldovei, sudul Transilvaniei, estul Banatului și prin Dobrogea să avem maxime de 13 – 14 grade, în timp ce în zonele joase din restul țării să nu depășim 9 – 11, 12 grade.

Precipitațiile vor lipsi in peisaj.

Marți, 10 noiembrie

 Noaptea vine cu temperaturi în creștere în bună parte din țară, vorbim de valori de la 7 spre 9, 10 grade. Minime modeste rămân prin Transilvania, Maramureș (3 – 4 grade), în timp ce prin zonele montane se ating minus 2, minus 3 grade.

Maximele de la 9 la 11, 12 grade vor caracteriza temperaturi normale pentru data din calendar în bună parte din țară, ușor mai ridicate prin Transilvania și sub medie prin Banat și Crișana.

Ploi slabe sunt posibile prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Banat, Crișana și zonele montane (ploi care nu vor cumula mai mult de 1 – 2 l/mp).

Miercuri, 11 noiembrie

Minimele pleacă de la valori de –0 spre minus 3 grade prin zonele montane, 3 – 5, 6 grade prin Transilvania, Moldova, Maramureș, respectiv 6 – 8, 9 grade prin Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

Maximele diurne vor fi în limitele normalului perioadei, ușor mai ridicate prin Transilvania, Maramureș, estul Banatului și Crișanei, respectiv sub norma climatologică mai ales prin orientali. Vorbim de valori de la 3 – 5 grade prin zonele montane, 8 – 10 grade prin nordul Olteniei, al Munteniei, Moldova, Crișana, Maramureș, bună parte din Transilvania. În restul zonelor țării se pot atinge și 11 – 13 grade.

Condiții de ploi slabe avem prin zonele montane, Oltenia, Crișana și SE Dobrogei.

Continuarea, aici

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...