ACTUALITATESorin Cîmpeanu exclude varianta școlii online: Elevii plătesc din nou pentru greșelile...

Sorin Cîmpeanu exclude varianta școlii online: Elevii plătesc din nou pentru greșelile adulților. Nu va fi pierdută nici o zi de școală

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat într-o emisiune la Antena 3 ce se va întâmpla cu educația elevilor din România, după ce li s-a impus o vacanță forțată de două săptămâni pentru a se încerca ameliorarea amplificării situației epidemiologice.

Ministrul a precizat că zilele de vacanță vor fi recuperate și că nu se poate vorbi despre o revenire la învățământul online, întrucât aceasta ar fi „imposibilă în jumătate din teritoriul României”.

Din cauza evoluției epidemiologice extrem de grave. Orele vor fi recuperate. Două săptămâni de vacanță pentru elevii din ciclul gimnazial și liceal se pot recupera prin modificarea structurii anului școlar.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Pentru elevii din învățământul primar și pentru grădinițe este vorba doar de 5 zile suplimentare de vacanță. Oricum intrau luni în vacanță, până pe 30 octombrie. Vor avea o săptămână în plus. Această săptămână va fi recuperată prin modificarea structurii anului școlar.

Mâine deja vom avea discuții cu reprezentanții elevilor și ai studenților pentru a vedea care este cea mai bună variantă. Nu va fi pierdută nicio zi de școală. Dacă vacanța va fi de două săptămâni.

Dacă evoluția epidemiologică nu va permite revenirea cu prezență fizică în data de 8 noiembrie, lucrurile vor fi mai grave, și soluția mă tem că nu va mai putea fi acceptată sub forma unei vacanțe suplimentare. Va trebui să identificăm soluții care să facă posibilă predarea online cu pierderi cât mai mici.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Predarea online în acest moment este posibilă real doar pentru jumătate din teritoriul României, pentru că cealaltă jumătate nu are o conexiune de internet capabilă să asigure predare online.

Nu am înțeles să ne vaccinăm, am ajuns în această situație. Din nou elevii vor trebui să plătească pentru greșelile noastre, ale adulților, din păcate.”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...