ACTUALITATECum a reușit India să învingă virusul a doua oară, cu sub...

Cum a reușit India să învingă virusul a doua oară, cu sub 25% din populație complet vaccinată?

India a trecut, în ultimul an și jumătate, prin două momente de criză sanitară puternică, dintre care unul recent. Totuși, a reușit să depășească aceste probleme și se bucură și în prezent de o situație bună, deși în alte părți ale lumii situația este complicată. Publicația The Economist analizează cazul aparte al Indiei, unde mai puțin de 25% din populație este complet vaccinată.

Actualmente, în orașe precum capitala New Delhi și Mumbai, secțiile dedicate Covid-19 din spitale sunt goale.

După o primă situație complicată în ceea ce privește numărul de infectări și decese, în iunie, valul de infectări a scăzut din nou, aproape la fel de repede cum a crescut. Numai 10% din populație era vaccinată la momentul respectiv.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Un studiu al probelor de sânge arată că peste 90% dintre locuitorii din Delhi au anticorpi împotriva Covid-19. După ce au trecut peste criză, indienii sunt în siguranță datorită imunității naturale. Astfel, campania de vaccinare decurge lent și ezitant.

Nu se mai discută despre limitarea sau eradicarea virusului. Pentru majoritatea indienilor care au reușit să rămână sănătoși și să-și păstreze mijloacele de existență în acest an, viața revine la normal.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...