vineri, mai 24, 2024
ACTUALITATECoaliția PSD-PNL renunță la Cătălin Cîrstoiu. Firea și Burduja vor candida separat...

Coaliția PSD-PNL renunță la Cătălin Cîrstoiu. Firea și Burduja vor candida separat la Primăria Capitalei. Reacția lui Iohannis

Coaliția PSD-PNL a decis să renunțe la candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Capitalei, după nenumăratele dezvăluiri din presă care i-au afectat reputația.

După  o ședință maraton de negocieri ce a durat 14 ore, la nivelul coaliției PSD-PNL s-a luat decizia renunțării la doctorul Cătălin Cîrstoiu.

Astfel, cele două partide au hotărât să trimită candidați proprii la alegerile locale pentru capitala României, aceștia fiind Gabriela Firea și Sebastian Burduja, informează Televiziunea Română.

Argumentul dat de coaliție este acela de a încercă să maximizeze electoratele celor două partide. Candidații pe sectoare rămân comuni, la fel și listele de consilii locale.

Președintele Klaus Iohannis consideră că decizia nu este un succes.

“Cert, nu este un mare succes al coaliţiei, ca să mă exprim aşa, dar în rest prefer să nu comentez deciziile coaliţiei în materie de ales candidaţi şi de felul în care se vor poziţiona. Discuţiile în coaliţie s-au purtat ieri şi azi noapte, din câte am înţeles. Nu am fost acolo ca să fiu, ca să zic aşa, în contact nemijlocit. Am aflat rezultatele”, a precizat Iohannis, citat de Agerpres, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în Republica Coreea.

Președintele a maiu afirmat că este important ca lupta electorală de la Bucureşti să nu se reflecteze şi asupra activităţii Guvernului.

“Important este ca această soluţie de candidaţi separaţi pe Bucureşti să nu ducă la nişte lupte electorale în interiorul coaliţiei care pe urmă s-ar reflecta negativ asupra activităţii Guvernului şi cred că există capacitatea în cele două partide să separe alegerile locale de activitatea guvernamentală. Cred că toată lumea îşi aminteşte că crearea acestei coaliţii a fost încurajată de mine, pentru că am avut nevoie de un guvern stabil, un guvern cu o majoritate serioasă în Parlament pentru a trece România cu bine prin toate crizele succesive pe care le-am avut; lucru care s-a întâmplat. Deci obiectivul acestei coaliţii a fost stabilitate şi trecerea cu bine prin crize, ceea ce s-a întâmplat. Deci obiectivul a fost atins. Dar cred că mai are potenţial această coaliţie în viitor. Sigur, acum, în toiul campaniilor electorale va fi un pic mai complicat de a menţine buna înţelegere la cotă maximă”, a menţionat Iohannis.

O investigație HotNews a expus faptul că managerul spitalului public lucra și la clinica privată a familiei sale.

Legea interzice acest lucru, pentru directorii spitalelor de stat. Practic, pacienții nu mai beneficiau de gratuitate, banii mergeau la familia Cîrstoiu, iar spitalul public condus de acesta încasa sume mai mici de la Casa de Sănătate.

Liderii Coaliției l-au rugat pe dr. Cătălin Cîrstoiu să vină la Guvern, unde avea loc ședința. Medicul a ajuns în jurul orei 6 după amiaza, cu același BMW 6, mașină a firmei Anemona, care nu figurează în declarația sa de avere.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. si ce au rezolvat, ii dau lui nicusor inca un mandat, piedone si firea isi vor imparti voturile, iar securistu ala burdujan nu are sanse nici de 3%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE