ACTUALITATECultul personalității, v 2.0. Ludovic Orban: Arafat a construit sistemul de urgență...

Cultul personalității, v 2.0. Ludovic Orban: Arafat a construit sistemul de urgență astfel încât să depindă foarte mult de el

Fostul premier și președinte PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la emisiunea Insider Politic de pe Prima TV, că s-a opus unei demiteri a lui Raed Arafat, deoarece sistemul de urgență a fost construit în jurul acestuia.

„Ştiam la data respectivă că dacă l-aş fi schimbat pe Arafat şi mi-ar fi apărut o situaţie de urgenţă, sistemul nu ar fi funcţionat. Pentru că a repune în funcţiune sistemul fără Arafat, sistemul este construit astfel încât să depindă de Arafat. Repunerea în funcţiune a sistemului, de fapt reconstrucţia sistemului fără Arafat, ar fi durat 3-4-6 luni de zile. Şi am spus un lucru foarte simplu: dacă un singur om moare într-o situaţie de urgenţă, datorită unei intervenţii nepotrivite, întârziate a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sau a sistemului din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, va fi răspunderea mea personală”, a spus Orban.

Orban a făcut aceste declarații în contextul în care a precizat că președintele Klaus Iohannis i-a cerut să-l demită pe Arafat.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Secretarul de Stat Raed Arafat a fost acuzat, mai cu seamă în ultimii doi ani, că este adeptul măsurilor dictatoriale, iar aceste apucături par să fie confirmate de afirmațiile lui Orban.

Citești și ajuți!Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteuluiR3media.

Cultul personalității este o trăsătură specifică regimurilor totalitare.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...