marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEFranța | Extrema stângă a câștigat alegerile, arată primele estimări. Dreapta, abia...

Franța | Extrema stângă a câștigat alegerile, arată primele estimări. Dreapta, abia pe locul 3, depășită și de Macron. Premierul Attal își anunță demisia

Coaliția de extremă stângă „Noul front popular” (NFP), condusă de Jean Luc Melenchon, conduce în primele exit-poll-uri după runda a doua de alegeri parlamentare anticipate din Franța, arată presa internațională.

Conform estimărilor, NFP conduce cu 172-192 de mandate, urmat de partidul lui Macron cu 150-170. Adunarea Națională (AN), marele câștigător din primul tur, este pe locul trei cu 132-152 de mandate.

Rezultatul, care nu oferă majoritatea niciunei formațiuni, lasă Parlamentul într-un haos. Prima urmare a acestei situații este că premierul Attal și-a anunțat demisia.

„Astă seară, deși Ensemble (Alianța pro-Macron – n.r.) a câștigat de trei ori mai multe mandate decât era prevăzut, nu avem o majoritate. Așadar, mâine dimineață, îmi voi înainta demisia președintelui Republicii”, a spus Attal, de la reședința oficială.

Cine este Noul Front Popular?

Cine este NFP? Este o alianță formată din partide care împărtășesc grade diferite ale aceleiași ideologii:

Noul Front Popular este o alianță de socialiști, comuniști sadea și ecologiști și formațiunea Franța Nesupusă (LFI) a lui Melenchon. În principal, toate susțin migrația, măsurile eco-fanatice și „socialismul democratic”.

Printre măsurile propuse se numără înființarea unei agenții care să salveze „migranții nedocumentați” de pe mare și facilitarea aplicării pentru vize.

O altă măsură promisă este aceea ca o persoană să-și „determine singură genul”, pe baza unei declarații, fără nicio legătură cu statutul biologic sau medical.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Franța se va prăbuși statal până în 2030. Va fi război civil și o parte din țară va deveni califat islamic, iar în restul va fi sistem totalitar neomarxist și transumanist, adică ”nu vor deține nimic și vor fi fericiți” cum a zis nenea chel de la Davos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE