ACTUALITATECroația | Zeci de mii de oameni au protestat la Zagreb împotriva...

Croația | Zeci de mii de oameni au protestat la Zagreb împotriva certificatului verde: Trădare! Manifestații masive au avut loc și în Austria: La Graz a fost cel mai mare protest din 1945 încoace

Sâmbătă după-amiază, peste 20.000 de oameni au protestat în centrul capitalei croate, Zagreb (foto), împotriva instituirii certificatului verde pentru accesul în anumite spații.

Aceștia au mărșăluit în tăcere pe străzile Zagrebului, până s-au adunat în fața Parlamentului în Piața Sf. Marcu, unde au erupt în scandări: „Trădare”, „Trădare”, „Trădare”.

O persoană a fost reținută.

Proteste similare au avut loc și weekend-ul trecut, la care au existat și incidente, în urma cărora au fost reținute câteva persoane.

 

Proteste masive au avut loc și în Austria, împotriva intenției autorităților de a introduce vaccinarea obligatorie din februarie 2022.

Peste 30.000 de oameni au protestat la Graz, 5.000 la Klagenfurt și 3.000 la St. Polten împotriva acestei decizii.

Protestul de la Graz a fost cel mai mare din 1945 încoace.

Weekendul trecut, la Viena a avut un loc protest uriaș împotriva intenției Guvernului de a introduce vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate