marți, aprilie 16, 2024
ACTUALITATEPetiție adresată senatorilor apărarea Constituției României. Dacă Senatorii vor modifica legea, ce...

Petiție adresată senatorilor apărarea Constituției României. Dacă Senatorii vor modifica legea, ce decide Curtea de Justiție a Uniunii Europene va fi lege în România, indiferent de prevederile Constituției României

Avocatul Adrian Toni Neacșu a inițiat o petiție publică, prin care semnatarii cer senatorilor să nu voteze modificările aduse legilor justiției, care vor face ca hotărârile Curții Constituționale a României să nu mai fie obligatorii.

„Solicităm senatorilor României să nu voteze eliminarea sancțiunii pentru nerespectarea de către judecători și procurori a deciziilor Curţii Constituţionale şi a deciziilor pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în soluţionarea recursurilor în interesul legii ori în dezlegarea unor chestiuni de drept (L612/2022)”, se menționează în petiția publicată.

Documentul poate fi semnat accesând acest link.

Tot în acest registru, avocatul Elena Radu a anunțat că luni, 17 octombrie, vor fi proteste în toată țara, „pentru apărarea Constituției”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Ea explică faptul că prin modificările aduse, „Parlamentul României vrea să dea lege prin care Constituția să nu mai fie respectată, judecătorii și procurorii dacă nu respectă deciziile CCR să nu mai fie trași la răspundere și, mai mult, judecătorii și procurorii să poată fi ”acoperiți” ai serviciilor de informații, fără să avem vreo posibilitate de a îi deconspira. Totodată, judecătorii și procurorii să fie ”cumpărați” de diverse persoane fizice sau juridice, române sau străine, prin intermediul aderării la diverse ONG-uri sau încasării de către aceștia a diverse sume sub pretextul că participă la diverse proiecte pe justiție finanțate de privați români sau străini.”

Mai rău, „ceea ce dispune Curtea de Justiție a Uniunii Europene să fie lege în România, indiferent de prevederile Constituției României”, spune avocatul. Românii, în 2003, au decis prin Referendum că legea supremă a țării este Constituția României.

„Vă reamintesc că în anul 2003 când românii au participat la referendum pentru modificarea Constituției în vederea aderării la Uniunea Europeană, iar actualul articol 148 din Constituția României a fost interpretat de către Curtea Constituțională (decizia nr. 148/2003), înainte de referendum, în sensul că: după aderare, ordinea legilor va fi următoarea:
1. Constituția României
2. dreptul european
3. legile interne din România.
Or, poporul român a votat la referendum această ordine a legilor, respectiv Constituția României să fie pe primul loc.
Cu toate acestea, de câțiva ani, politicienii României dau o altă interpretare acestui articol, respectiv că se află sub dreptul european Constituția României.
O asemenea interpretare este contrară Constituției României, încalcă caracterul național și independent al statului român, iar poporul român nu a fost niciodată de acord ca tot ce se dispune de Uniunea Europeană, chiar dacă încalcă Constituția României, să fie lege în România.
Dacă Senatul României va vota ”legile justiției” care conțin normele menționate mai sus, asta înseamnă dispariția Statului Român”, a scris Elena Radu.

Luni, 17 octombrie, vor avea loc proteste în toată țara.

„Din aceste motive, vom purcede #LUNI, 17 octombrie, începând cu #orele_10, în toată Țara, la pichetarea sediilor partidelor parlamentare, care au datoria să asculte glasul celor care i-au delegat prin mandat să le reprezinte interesele, pentru a le cere – cu argumente – două lucruri mari și cuprinzătoare:
1. Respectarea Constituției României și supremației ei!
2. independența justiției (eliminarea oricărui articol din legi care implică o ingerință ori participare directă ori tangențială în actul justiției a altor entități private sau instituționale, cum ar fi politicul, serviciile de informații, ONG -urile etc).
În acest sens, parte din cetățeni au început să se mobilizeze pentru a efectua demersuri concrete și efective pentru stoparea adoptării de către senatorii României a unor legi care afectează în mod grav Statul Român, cât și toți cetățenii României.

S-a creat pe telegram un canal în acest sens: https://t.me/ConstRO unde se vor posta detalii.

Totodată, s-a creat și un grup pe Telegram: https://t.me/+m7cQdYcnSUA0MTVk

pentru a putea discuta toate modalitățile concrete pentru a face senatorii României să conștientizeze ce doresc cetățenii României și ce solicitări au.

Pentru parte din localitățile din România s-au mobilizat deja cetățenii în acest sens.

Îi invităm pe toți cetățenii care vor să se implice și să facă demersuri efective să intre pe grupul de telegram https://t.me/+m7cQdYcnSUA0MTVk

sau să urmărească postările din canalul https://t.me/ConstRO

ÎN CE CONSTĂ ACȚIUNEA:
Practic luni dimineața, începând cu orele 10, ne vom strânge în toate reședințele de județ în locațiile stabilite (vezi lista, bannere) pentru a merge la birourile sediilor partidelor parlamentare din țară și din București în vederea depunerii de Petiții cu #Revendicările enumerate mai sus, vom merge deci #simultan, #sincron și cu transmisie #în_direct de la fața locului, astfel încât parlamentarii noștri să înțeleagă toți că:
– PÂNĂ AICI!
PESTE CONSTITUȚIE NU SE TRECE!
Totodată, luni, 17 octombrie 2022, începând cu orele 10.00 și până se va termina votul, vom picheta sediul Senatului României pentru a le cere senatorilor să nu voteze legile justiției care conțin normele care ne afectează direct ca stat și ca popor (menționate mai sus).
Menționăm că la acest demers vor participa cetățeni români.
Fiecare cetățean poate să aibă sau nu simpatii politice, este alegerea lui. Însă, în cadrul acestui demers suntem CETĂȚENI TOȚI, nu politicieni, nu simpatizanți politici.
Nu există alte pagini oficiale.
Mâine, duminică, vă vom pune la dispoziție aici și un nr de telefon de Contact, pentru detalii, ale persoanei din fiecare localitate care va furniza informații cu privire la această acțiune CETĂȚENEASCĂ.
Localitățile din care în care s-au mobilizat până în prezent cetățenii sunt:
– Arad
– Baia Mare
– Bacău
– Brasov
– Craiova
– Galati
– Iasi
– Oradea
#Anunțați_vă, vă rugăm, pe grupul de Telegram, intenția participării și localitatea. Acolo unde nu există încă nume creat, anunțați localitatea și în cel mai scurt timp vom crea unul, pentru a vă strânge toți cei din aceeași localitate la un loc.
E nevoie să acționăm TOȚI în același sens pentru a obține rezultate!”, a scris avocatul.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

8 COMENTARII

  1. Problema este ca cea mai mare parte din populimea care vietuieste in Romania nu pare sa doreasca suveranitatea propriei tari de fapt habar nu are cu ce se mananca,Singura grija a romanicilor pare a fi ramas confortul ,excursiille in Grecia si burta plina, nicidecum viitorul tarii lor.Cu urmasii au rezolvat-o ,ii vor trimite peste mari si tari la munca ,intrebati-i ,asta isi doresc trei sferturi dintre ei .La vremuri de restriste unele popoare proaste au avut conducatori luminati si destepti.Nu e cazul la noi.

  2. Ştim că dreptul unional prevalează celui naţional incă de la aderare. 17 ani mai târziu nu mai sunt ruşii de acord şi isi trimit la scandal avocaţii din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE