ACTUALITATECredincioși de la țară prezenți la biserică pentru pomeni, amendați de polițiști....

Credincioși de la țară prezenți la biserică pentru pomeni, amendați de polițiști. Petrecerea de halloween a fiicei Andreei Esca din centrul Capitalei, nici măcar o auto-sesizare

Poliția a organizat razii și controale în bisericile din județul Suceava, în acest sfârșit de săptămână, pentru a depista persoanele care nu respectă regulile impuse de autorități. Sâmbăta care a trecut a fost sâmbăta morților în Biserica Ortodoxă, ocazie cu care oamenii vin și oferă pachete în memoria celor dispăruți.

În imaginile puse la dispoziție de autorități, se vede cum polițiștii, jandarmii și inspectorii DSP intră peste credincioși chiar în timpul sfintei Liturghii, în timp ce oamenii ascultă slujba în genunchi.

Inspectorii au găsit câțiva oameni care nu purtau mască așa cum recomandă autoritățile, dar cei mai mulți au fost sancționați pentru că nu păstrau distanța. Nici faptul că unii dintre cei în cauză, bătrâni fiind, au invocat probleme de sănătate care-i împiedică să poarte tot timpul masca, nu i-a înduplecat pe „oamenii legii”, scrie ObservatorNews.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului  R3Media.

Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava a declarat că „Au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, în special pe zona de purtare a măștilor sanitare”.

În aceeași perioadă, în București și alte orașe, unii au petrecut de halloween. Fiica Andreei Esca, Alexia Eram, a petrecut într-un club din Centrul Capitalei, alături de alte persoane, nerespectându-se nicio distanțare socială sau vreo altă regulă sanitară. Imaginile au fost făcute publice, presa relatând despre subiect (VIDEO mai jos).

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Autoritățile nu s-au autosesizat în acest caz. De altfel, au fost zeci de petreceri private în toate județele țării, fie cununii sau botezuri, inclusiv prin apartamente, care au fost „sparte” de autorități, dar n-au avut șansa să aibă vreun participant „cu nume”, se pare.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...