luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATECornel Nistorescu despre închiderea și înstrăinarea termocentralei Mintia: Dezastrul economic al țării...

Cornel Nistorescu despre închiderea și înstrăinarea termocentralei Mintia: Dezastrul economic al țării noastre are la bază calitatea lumii politice din România

Jurnalistul Cornel Nistorescu a comentat, în termeni amari, decizia Guvernului de a închide și vinde termocentrala Mintia.

Într-un editorial publicat în Cotidianul, Nistorescu explică importanța termoncentralei Mintia pentru zona Hunedoarei .și cum aceasta putea fi salvată, dacă nu ar fi fost la mijloc incompetența și corupția autorităților.

„Numai cei care au lucrat la Mintia și familiile dependente de veniturile angajaților știu ce importanță a avut termocentrala de la Mintia. A ținut o mare parte din Deva și Simeria și din comunele învecinate pînă spre Brad. În plus, Mintia a ținut și o parte din mineritul de pe Valea Jiului. Cărbunele adus cu trenurile din Vale țineau centrala în funcțiune. Felul în care centrala de la Mintia s-a închis după o lungă perioadă de bîlbe, căutări, eșecuri și găinării este reprezentativ pentru felul cum guvernele au gestionat economia.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Toate marile obiective industriale ajunse la fier vechi sau vîndute pe nimic au capotat din cauza improvizațiilor. Adică, a nepriceperii celor care le-au condus. Nu sunt un nostalgic, nu sunt un obsedat de scenarii, deși ele se desfășoară sub ochii noștri, dar nu pot să trec peste dosarul trist al acestui colos energetic. Dar dezastrul de la Deva este copia celorlalte, mai mici sau mai mari. O termocentrală ținea cu căldură un oraș și o parte dintr-un județ, producea energie după canoane de altădată și putea fi modernizată pentru a diminua poluarea cu sulf și azot.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

(…)

La Mintia, Guvernul Ponta a încercat o modernizare cu chinezii. N-a ieșit. Toți cei patru directori de la Mintia care au dus complexul din rău în mai rău au fost PSD-iști. Cu modernizarea Mintiei, PSD-ul a cîștigat alegeri și cu nemodernizarea termocentralei și a minelor le-a pierdut. Mintia și minele din Valea Jiului au fost fief de partid socialist. După eșecurile lui Ponta, au urmat aventurile liberale. Prohodul de la Mintia l-au cîntat liberalii. Ei au închis-o și tot ei o scot acum la licitație!

Tot liberalii, ca un blestem al sorții, după criza energetică, au ajuns în situația să întoarcă foaia pe care scrie vînzarea la licitație a Centralei Mintia. De sus, operațiunea este privită prin aceiași ochelari ai ministrului Virgil Popescu. Liberalii au ajuns astfel în ridicola situație da a încerca să o vîndă la licitație într-un moment în care țara noastră traversează cu greu o criză a energiei. Prețul de pornire, zice ministrul sforar de la Energie, este de 90 milioane de euro.

Pe cine vor găsi liberalii care să dea 90 de milioane de euro și să se oblige să transforme o uriașă centrală pe bază de cărbune într-una bazată pe surse regenerabile?

Dezastrul economic al țării noastre are la bază calitatea lumii politice din România. Din foame și din prostie, ea a desemnat în poziții cheie nenumărate capete de lemn și sforari de ocazie”, a scris Nistorescu.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. nu-s numai guvernantii de vina, toti purtam o vina de la vladica la opinca. Suntem sub stapanire de bruxelles, strainii au acaparat puterea si dicteaza. Daca nu te supui zbori de la putere. Iti scot dosarul de la tejghea si te fac praf. Iar poporul roman nu merita ceva mai bun pentru lepadarea generalizata de credinta. Sa multumim Domnului zilnic ca nu avem conducatori chiar mai rai ca astia, asa cum am merita

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate