marți, martie 5, 2024
ACTUALITATEConsiliul Concurenței a amendat companiile eMag, Altex, Flanco și Serom pentru că...

Consiliul Concurenței a amendat companiile eMag, Altex, Flanco și Serom pentru că s-au înțeles la prețul televizoarelor și telefoanelor mobile

Companiile SEROM, Dante International S.A. (eMag), Altex România S.R.L. și Flanco Retail S.A au fost sancționate de către Consiliul Concurenței cu 123 milioane lei pentru participarea la o înțelegere anticoncurențială pe piața comercializării televizoarelor și telefoanelor mobile, în perioada 2019-2021, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

Cea mai mare amendă a fost aplicată companiei SEROM, de 75,4 milioane lei, urmată de Dante Internațional (eMag) , 20,3 milioane lei, Altex, 21,3 milioane lei și Flanco, 6,2 milioane lei.

„Înțelegerea anticoncurențială a constat în fixarea prețurilor de revânzare a unor produse de către SEROM și fiecare din partenerii săi comerciali, respectiv Altex, Dante și Flanco, ceea ce a condus la limitarea capacității celor trei comercianți cu amănuntul de a-și stabili independent prețurile de revânzare. Astfel, a fost restricționată concurența la nivelul comerțului cu amănuntul, având efect asupra consumatorilor, care au plătit prețuri mai mari pentru anumite tipuri de televizoare și telefoane mobile. Televizoarele și telefoanele mobile reprezintă unele dintre cele mai importante produse electronice și de comunicații. Reamintim că legea concurenței interzice orice înțelegeri între companii și practici concertate care împiedică, restrâng sau denaturează concurența pe piața românească, în special cele care stabilesc prețuri de cumpărare sau de vânzare sau orice alte condiții de tranzacționare”, potrivit Consiliului Concurenței.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

 1. “care au plătit prețuri mai mari pentru anumite tipuri de televizoare și telefoane mobile. ”

  -nu e un lucru asa de rau
  e ca cu acciza la tzigari:
  pentru unii canceru e gratis
  vine de la Buget!
  (adica TVA a fost MAI MARE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE