duminică, iulie 14, 2024
OPINIIAltceva nu poate fi...

Altceva nu poate fi…

Uite că a ieșit premierul cu bombonica. Să ne promită că am putea face plajă și baie la mare sau drumeții la munte ca oamenii întregi la cap, adică fără mască…dacă. Și numai dacă se îmbufă cinci milioane de români până la 1 iunie. Asta e mai tare ca aia pe care o credeam imbatabilă, de acum câteva zile, când a fost lansat sms-ul prin care niște umbre oficiale micționează cu nesaț pe legislația privitoare la protecția datelor personale. L-ați primit? Zice așa: „Pe acest numar de telefon este inregistrata in RoVaccinare o persoana care nu s-a programat. Va invitam sa va programati la vaccinare! Echipa RoVaccinare.”

Și mai tari sunt cele două faze puse împreună, în cadrul general al situației: procentul celor care vor să se vaccineze, după cum ne-au tot indicat sondajele, e aproape bifat. Probabil nu se va trece cu mult peste cei 3,4 milioane care sunt deja consemnați la catastif cu prima doză. Și mai cade ca un trăznet un sondaj LARICS: doar 26,9% dintre români cred că vaccinarea e soluția scăpării de pandemie, în timp ce 51,3% consideră că trebuie găsite alte metode. Informațiile sunt proaspete, sondajul fiind realizat în perioada 12-23 aprilie. Adică dezastru pentru solemnii care se lăudau că în șase luni vor vaccina zece milioane de români. Colac peste pupăză, numărul de cazuri scade.

Așa că, după ce ne-o trece uimirea sau hazul generate de strategii cu maneliști, metaforice cozi organizate pentru înțepare pe la centre de afaceri sau cu promisiuni de scaldă fără mască, ar cam fi cazul să ne lăsăm un pic pe gânduri. Fiindcă nu mai arată de cam multișor a simplă împleticeală sau sminteală toată tărășenia asta. Ci strânge probă după probă că este o bătălie programatică de control asupra drepturilor și libertăților noastre elementare. Altceva nu poate fi, când se ajunge la a condiționa cu atingerea unui prag de vaccinări „apucătura” oamenilor de a respira nestingherit în timp ce înoată sau se plimbă prin pădure, poate tocmai ca să-și fortifice plămânii și sănătatea.

PS: „Mea culpa” voi comite pentru rândurile astea doar dacă mă va face vreun creier d-ăla greucean de prin „comandamentul de acțiune” să înțeleg cum se înoată cu mască. Nu de alta, dar cârpa udă pe figură era chiar recuzită de bază pe la unele școli de tortură. Evident, greuceanul creier ar trebui să știe să înoate măcar cât să-și dea seama că masca se udă când te pui pe înotat…

Articol apărut inițial pe Demnitatea.info și preluat cu acordul autorului

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Cât de ilogic să fii sa propui înotul in mare cu masca pe față?ar trebui premiat pentru prostia mileniului.de unde ii scoateți dragi guvernanți pe acești prostovani care ne oripilează cu slugărnicia lor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE