ACTUALITATECompania Apple șterge aplicații ce ofereau Biblia și Coranul în întregime în...

Compania Apple șterge aplicații ce ofereau Biblia și Coranul în întregime în China pentru a face pe plac regimului comunist de acolo

Compania „Apple” a eliminat o aplicație populară ce conținea Biblia în întregime și o aplicație cu Coranul în China, după ce regimul țării comuniste a considerat că aplicațiile „au încălcat legile locale” privind găzduirea textelor religioase, informează Christian Post.

Bible App by Olive Tree, care are peste 1 milion de descărcări, și Quran Majeed, folosit de milioane de musulmani, au fost eliminate din cauza unor „probleme de conformare”, a declarat compania de tehnologie pentru BBC.

Apple a refuzat să comenteze, dar a direcționat redacția BBC către politicile companiei privind drepturile omului: „Ni se cere să respectăm legile locale și, uneori, există situații complexe în care este posibil să nu fim de acord cu guvernele”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Directorul executiv (CEO) al Apple, Tim Cook, a fost acuzat de ipocrizie din partea politicienilor din SUA pentru că a vorbit despre politica americană, dar a rămas tăcut despre China.

Autoritățile chineze elimină, de asemenea, aplicațiile legate de creștinism și conturile publice WeChat creștine, întrucât noi măsuri administrative extrem de restrictive asupra personalului religios au intrat în vigoare la începutul acestui an.

„Open Doors” estimează că China are peste 97 de milioane de creștini, dintre care mulți se închină în biserici subterane neînregistrate sau ilegale.

Organismul de supraveghere al persecuției, cu sediul în SUA, „International Christian Concern” (ICC), a aflat despre peste 100 de incidente de persecuție creștină în China între iulie 2020 și iunie 2021, în timp ce regimul comunist al țării încearcă să transforme cu forța grupurile religioase independente în mecanisme ale Partidului Comunist Chinez.

ICC a găsit 23 de incidente în care autoritățile au demolat structuri și simboluri religioase în perioada de raportare, se arată în raportul grupului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Partidul Comunist Chinez a dărâmat, distrus și îndepărtat numeroase biserici din China, în special cele care au refuzat să se supună controlului său”, scrie în raport.

ICC a evidențiat situația dificilă a unei librării bisericești care a fost forțată să afișeze Mica Carte Roșie a lui Mao Zedong în locul Bibliei. De asemenea, Administrația pentru Afaceri Religioase a ordonat creștinilor să studieze cartea președintelui Xi și să-i memoreze discursurile.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate