EDUCAȚIE„Cancel culture“ în mediul academic. Universitatea Oxford elimină portretul Reginei Angliei, considerat...

„Cancel culture“ în mediul academic. Universitatea Oxford elimină portretul Reginei Angliei, considerat simbol al „istoriei coloniale recente”

Regina a devenit cea mai recentă victimă a cancel culture după ce studenții unui colegiu din cadrul Universității din Oxford au votat pentru eliminarea portretului ei, expus în camera comună a Magdalen College (MCR), care are o lungă asociere cu membrii familiei regale.

Comitetul MCR, format din studenți absolvenți, a votat pentru retragerea portretului bazat pe o fotografie din 1952, susținând că reprezintă un simbol al „istoriei coloniale recente”.

Portretul a fost acum eliminat, potrivit președintelui Comitetului. Secretarul educației, Gavin Williamson, a intervenit aseară condamnând mișcarea „absurdă”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Președintele MCR, Matthew Katzman, a declarat pentru The Telegraph: „A fost eliminată. S-a decis să fie lăsată camera comună neutră. Despre asta era vorba.”

„Colegiul va avea o mulțime de picturi, dar camera comună este menită să fie un spațiu în care toți să se simtă bineveniți”.

 Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Imaginea aparține Colegiului Magdalen, care nu a avut niciun rol în îndepărtare, iar liderii universității au spus că toate piesele de mobilier și decorațiunile nedorite „sunt păstrate cu atenție și în siguranță de către Colegiu, dacă nu sunt expuse”.

Criticile aduse deciziei

Decizia de a elimina imaginea a provocat critici pe scară largă, inclusiv din partea domnului Williamson, care a spus: „Studenții de la Universitatea Oxford elimină o imagine a reginei… este pur și simplu absurd.”

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Este șeful statului și un simbol al ceea ce este mai bun în Regatul Unit. În timpul lungii sale domnii, a lucrat neobosit pentru a promova valorile britanice de toleranță, incluzivitate și respect în întreaga lume”.

Magdalen a indicat că nu va interveni pentru a inversa decizia.

Sir John Hayes, președintele Grupului de bun simț al parlamentarilor conservatori, a declarat: „Lucrul trist este că ai crede că oamenii din Magdalen College Oxford sunt rezonabili, iar această decizie sugerează că nu sunt.”

„Regina este șeful Commonwealth-ului și este respectată în întreaga lume, iar încercarea de a sugera orice altceva este o denaturare necinstită. Persoanelor implicate ar trebui să fie rușine”.

Fondat în 1458 cu ajutorul lui Henric al VI-lea, colegiul a fost frecventat de monarhi domnitori, a rămas loial lui Carol I în războiul civil, iar în secolul al XX-lea a devenit alma mater al prințului de Wales, mai târziu Edward al VIII-lea, precizează SmartRadio.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

De curând, muzica cultă este considerată a fi „prea colonială”, iar Beethoven și Mozart vor fi înlocuiți cu Dua Lipa și staruri de muzică pop. Universitatea Oxford va renunța la predarea muzicii clasice în numele corectitudinii politice.

De asemenea, Universitatea Sheffield dorește excluderea lui Isaac Newton din curricula școlară pe motiv că ar fi fost implicat în activități coloniale.

Sir Isaac Newton a fost etichetat ca potențial beneficiar al „activității din epoca colonială” în proiectele de planuri de „decolonizare” a curriculumului de inginerie de la Universitatea Sheffield, scrie The Telegraph.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...