luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEComisia Europeană va da Ungaria în judecată pentru că permite doar cetățenilor...

Comisia Europeană va da Ungaria în judecată pentru că permite doar cetățenilor maghiari să cumpere carburanți la prețuri reduse

Comisia Europeană a anunțat vineri că a decis să deschidă o procedură de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva Ungariei, care impune prețuri diferite la combustibil pentru vehiculele cu numere de înmatriculare străine și vehiculele cu numere maghiare, încălcând regulile pieței unice, informează AFP, citat de Agerpres.

„Vehiculele cu numere de înmatriculare maghiare, inclusiv tractoarele și utilajele agricole cu acte maghiare, au dreptul la prețuri oficiale la combustibil mai mici cu 60 până la 70%. În schimb, toate celelalte vehicule cu număr de înmatriculare străin nu pot beneficia de aceste prețuri reduse”, relatează Comisia Europeană.

Comisia consideră că este deosebit de important, în actuala situație geopolitică, să se asigure funcționarea corespunzătoare a pieței unice, deoarece aceasta reprezintă „principalul instrument prin care se pot contracara efectele economice perturbatoare actuale”, determinate de conflictul dintre Rusia și Ucraina.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ungaria dispune acum de două luni pentru a răspunde plângerilor exprimate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită Ungariei un aviz motivat. În lipsa unui răspuns la avizul motivat sau în cazul în care observațiile prezentate în răspuns nu sunt satisfăcătoare, Comisia poate decide să treacă la etapa următoare a procedurii de constatare a neîndeplinirii obligațiilor și să sesizeze Curtea de Justiție a Uniunii Europene cu privire la acest caz.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate