ACTUALITATE Comisia Europeană NU a declanșat procedura de pre-infringement împotriva României. Nu există...

Comisia Europeană NU a declanșat procedura de pre-infringement împotriva României. Nu există o asemenea procedură în practica europeană

Miercuri, 28 octombrie, site-ul G4media a anunțat: „Comisia Europeană a declanșat procedura de pre-infringement împotriva României, în urma unei plângeri formulate de asociația Accept, care acuză statul român că nu respectă deciziile CJUE și CCR în cazul Coman – Hamilton”.

În realitate, însă, așa cum se poate vedea și pe pagina oficială de internet a Comisiei Europene (CE), nu există „pre-infringement” în cadrul procedurii de infringement a CE.

Ceea ce s-a întâmplat, de fapt, este că Asociația Accept a făcut o plângere către Comisie pentru că o instituție a statului român nu ar fi acordat o carte de rezidență pentru cetățeanul străin Clay Hamilton, deși CCR a recunoscut dreptul cuplului Coman – Hamilton la liberă circulație.

„Inspectoratul General pentru Imigrări îi tratează în continuare pe soții din cuplurile de același sex ca pe cetățenii străini, ca și cum n-ar avea liberă circulație, și refuză în continuare să acorde cartea de rezidență (dreptul de ședere) soțului care vine în România împreună cu cetățeanul român”, a declarat pentru G4Media Iustina Ionescu, avocata Accept.

Comisia Europeană este obligată să discute cu statele membre dacă există o plângere cum că nu ar respecta legislația europeană pentru a se clarifica dacă situația este reală sau nu.

Surse de la Bruxelles contactate de la R3Media au explicat că nu poate fi vorba despre o procedură „împotriva României”, ci o discuție între CE și statul român, pentru a se clarifica situația plângerii depuse de Asociația Accept. Acest stadiu al discuțiilor poate dura 2 luni, conform siteului Comisiei Europene.

Adrian Coman și Clay Hamilton sunt doi bărbați al căror mariaj, oficiat la Bruxelles, nu a fost recunoscut de către statul român. Aceștia au dat statul în judecată pentru a li se recunoaște actul din Belgia, obținând de la CJUE și apoi de la CCR doar dreptul de liberă circulație pe teritoriul României.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate