vineri, martie 1, 2024
ACTUALITATEComisia Europeană cere Ungariei să renunțe la prețurile preferențiale la combustibil pentru...

Comisia Europeană cere Ungariei să renunțe la prețurile preferențiale la combustibil pentru proprii cetățeni. În replică, Viktor Orban anunță că situația s-ar putea prelungi

Comisarul european Thierry Breton a cerut miercuri Ungariei să suspende vânzarea de combustibil cu preț diferit pentru mașinile cu plăcuțe de înmatriculare străine, în caz contrar riscând declanșarea unei proceduri de infringement, potrivit unei scrisori a Comisiei Europene consultate de Reuters, informează Agerpres.

Breton a precizat că executivul UE îşi rezervă dreptul de a lansa proceduri de infringement care pot duce, în cele din urmă, la acțiuni în justiție împotriva Ungariei şi posibile amenzi.

Ungaria a invocat, drept justificare pentru măsura sa, faptul că aceasta a declanșat un turism pentru achiziția de combustibil şi a crescut traficul de tranzit care a dus la creșterea consumului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas, a anunțat pe 26 mai că numai automobilele înmatriculate în Ungaria vor putea cumpăra combustibili la prețurile plafonate de guvern începând de a doua zi, în timp ce automobilele înmatriculate în străinătate vor cumpăra combustibili la prețurile pieței.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar pentru imunitate Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Totul depinde de război. Dacă există război, atunci există inflația provocată de război. Dacă există pace, atunci putem elimina măsurile mai rapid. Dacă există război, nu putem sau putem să o facem extrem de lent”, a declarat Orban.

Mai mult, premierul Ungariei a declarat că situația s-ar putea prelungi și în 2023.

„Există o probabilitate ridicată ca războiul să se prelungească şi anul 2023 să fie de asemenea plin de incertitudini şi dificultăți. Omenirea suferă de pe urma războiului şi a consecințelor sale economice”, a declarat Orban, la postul public de radio.

Acesta a adăugat: „Fără măsurile de plafonare a preturilor la benzină şi motorină la 480 forinți (1,29 dolari) pe litru, prețurile pe piață ar fi fost de aproximativ 700 – 900 forinți”.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

 1. D-le Șomănescu,

  Există un cititor care comentează pe „RepublicaCTP” care nu s-a făcut dat afară de FN&Co, ca mine. Păcat că nu vine și aici. Priviți ce le zice, privitor la VO și maghiari:

  „Pătraşcu Marian
  acum o ora

  Maghiarii au apărut în Europa în anul 862 iar în anl 1000 aveau un regat și un rege și scriau cronici în limba latină în lipsa cărora noi habar n-am fi avut de mai mult de două treimi din istoria noatră medievală. Noi ce naiba vom fi păzit? Foarte important este faptul că atunci când au venit în Europa ei aveau scriere proprie, literele alfabetului lor numindu-se ”rune”. Noi am scris abia prin sec. XIV, și atunci – în limba slavonă și cu alfabet chirilic, cei mai mulți dintre domnitorii valahi și moldoveni erau cel mult semianalfabeți. Primele cărți și primele școli în limba română nu au apărut în Valaha și nici în Moldova, așa cum ar fi fost normal, ci în Transilvania cea asuprită de unguri și austrieci. Câți știu că Regatul Ungariei a fost primul stat centralizat din Europa, într-o vreme când Franța, Germania, Anglia ca să nu mai vorbesc de Italia nici nu existau? Iar astăzi îl avem ca prim-ministru al Ungariei pe Viktor Orban – un absolvent de Oxford și care a înțeles că viitorul nației sale depinde în cea mai mare măsură de nivelul său educațional și cultural. Comparați-l, vă rog, pe Viktor Orban cu oricare dintre prim-miniștrii României de după 1989, și mai ales cu ultimii cinci- șase, să zicem. Și comparați din punct devedere al nivelului educațional și cultural pe oricare dintre miniștrii guvernelor maghiare de după căderea comunismului cu omlogii lor din România. În țărișoara noastră, condusă NUMAI de hoți comunistoizi și proști întecăruiți, dar fuduli nevoie mare, singura formațiune care a știut de la bun început cu ce se mănâncă politica fost UDMR, care nici măcar nu este partid politic! Despre asta este vorba! https://curierulderamnic.ro/2020/02/12/ungaria-vs-romania-pornind-de-la-cazul-ditrau/”

  Să vă mai spun de școală ?

  (Uneori omul povestește că a fost inginer, apoi de fiică și fiu etc. Nu-s eu.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE