luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEUngaria va permite alimentarea mașinilor cu combustibil ieftin doar pentru mașinile înmatriculate...

Ungaria va permite alimentarea mașinilor cu combustibil ieftin doar pentru mașinile înmatriculate în acest stat | Până nu demult, românii stăteau la coadă să alimenteze la benzinăriile maghiare

Începând de vineri, 27 mai,  doar maşinile cu numere de Ungaria vor putea alimenta la benzinăriile din această ţară cu combustibil la preţ redus,  a declarat ministrul care conduce Cancelaria Prim-ministrului, Gergely Gulyás, notează Hotnews, care citează agenția de presă maghiară MTI.

Această măsură face parte din planul de „urgență”, adoptat de guvernul de la Budapesta, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina. Având cele mai mici tarife la motorină și benzină din Europa, Ungaria s-a confruntat cu un val de „turiști”,  printre care și români, pentru a alimenta mașinile.

De vineri, însă, toți străinii, care nu fac dovada că au mașinile înmatriculate în Ungaria, vor plăti prețul combustibilului, la prețul pieței aplicat în Europa.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

„Se face abuz de faptul că Ungaria poate menţine un preţ de 480 de forinţi (1,24 euro), în timp ce în Europa preţurile variază între 700 şi 900 de forinţi (1,81-2,33 euro),a explicat ministrul Gergely Gulyás, citat de sursa amintită.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului  R3media.

Ungaria a plafonat prețurile la benzină și motorină 480 de foriți/ litru. Acesta  a fost impus de guvernul Ungariei încă din toamna anului trecut și va dura cel puțin până la în luna iulie ac. De multe ori, românii aproape de granița cu Ungaria stăteau la coadă să alimenteze mașina, preferând să economisească aproape patru lei/litru.

 

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate