ACTUALITATEComisia Europeană avertizează cu privire la întreruperi de curent în Europa în...

Comisia Europeană avertizează cu privire la întreruperi de curent în Europa în această iarnă: Este foarte posibil ca asistența în caz de dezastre să fie necesară și în cadrul UE

Statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să se pregătească pentru întreruperi în bloc în această iarnă, pe măsură ce criza energetică se adâncește, avertizează un comisar UE.

Comisarul pentru ajutor umanitar și management al crizelor, Janez Lenarčič, a avertizat că există riscul unui deficit de energie și a dezvăluit că executivul UE pregătește planuri de urgență pentru o astfel de eventualitate.

„Este foarte posibil ca asistența în caz de dezastre să fie necesară și în cadrul UE”, a declarat marți Lenarčič pentru presa din Germania. El a explicat că departamentul său se pregătește pentru două scenarii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Primul prevede o penurie de energie pentru unele state membre, ceea ce ar determina ca unele națiuni să furnizeze generatoare de electricitate celor afectate, pe lângă alte ajutoare de urgență, „cum se întâmplă în timpul dezastrelor naturale”.

Cu toate acestea, în cazul în care majoritatea statelor membre UE se găsesc în dificultate, Bruxelles-ul ar trebui să analizeze „rezervele strategice”. Lenarčič spune că CE deține rezerve și este pregătită pentru o astfel de criză.

Aceste rezerve includ avioane de stingere a incendiilor, generatoare, pompe de apă și combustibil, plus echipamente medicale și medicamente.

„Chiar înainte de război [în Ucraina], ne-am pregătit pentru urgențe chimice, biologice, radiologice și nucleare”, a spus Lenarčič.

Comisarul UE a avertizat, de asemenea, cu privire la creșterea problemelor umanitare pe tot globul, vorbind despre Cornul Africii și Afganistanul drept zone afectate de „probleme de dezvoltare și impact al schimbărilor climatice, cum ar fi degradarea solului, seceta sau inundațiile”.

El a adăugat că Uniunea Europeană ar trebui să-și mărească ajutorul pentru aceste zone, în ciuda crizei costului vieții în interiorul uniunii, avertizând: „Dacă nu abordăm mizeria din jurul nostru, ea va veni spre noi”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Europarlamentarul german și AfD, Christine Anderson, a criticat comisia pentru politicile sale despre care a susținut că au adus mizerie în Europa.

„Se trezește Comisia Europeană din amăgirea ei? Se teme de întreruperile de curent în Europa din cauza sancțiunilor împotriva Rusiei și se pregătește pentru marea pană de curent din UE. Dezastru în desfășurare din cauza politicii arogante!” a scris ea pe Twitter.

Nu doar Uniunea Europeană se confruntă cu o astfel de criză. Autoritatea de reglementare a energiei din Regatul Unit, Ofgem, a dezvăluit, într-o scrisoare văzută de ziarul The Times, că Marea Britanie este expusă unui „risc semnificativ” de lipsă de gaz în această iarnă și a avertizat că o „urgență a furnizării de gaze” ar putea duce la întreruperea completă a unor centrale electrice pe gaz, împiedicându-le să genereze energie electrică, conform Remix News.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Iulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisipIulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisip
    Eșecul României în relația cu UE trebuie decontat de SRI și SIE, instituții care dirijează toată politica internă (probabil toate partidele parlamentare și multe extraparlamentare), externă, presa, și patronează dezastrul… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate