ACTUALITATEFostul secretar de stat al SUA, Colin Powell, a murit din cauza...

Fostul secretar de stat al SUA, Colin Powell, a murit din cauza virusului, deși era complet vaccinat

Colin Powell, primul secretar de stat „de culoare”, care a servit în mai multe administrații republicane în anii 2000, a murit din cauza complicațiilor provocate de Covid-19 la vârsta de 84 ani, deși era complet vaccinat, anunță familia sa pe Facebook, potrivit New York Times.

„Generalul Colin L. Powell, fost secretar de stat al SUA și președinte al șefilor de stat major, a decedat în această dimineață din cauza complicațiilor de la Covid 19. El a fost complet vaccinat. Vrem să mulțumim personalului medical de la Centrul Medical Național Walter Reed pentru tratamentul lor îngrijitor. Am pierdut un soț remarcabil și iubitor, tată, bunic și un mare american.”, a transmis familia sa, în postare.

S-a născut pe 5 aprilie 1937, în Harlem, New York, și este fiul unei familii de emigranți jamaicani. A absolvit City College din New York și a primit cel mai mare grad pe care îl poate oferi unitatea de învățământ, cadet colonel.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

A fost soldat profesionist, a luptat în războiul din Vietnam și a devenit apoi primul consilier de securitate națională „de culoare” în timpul sfârșitului președinției lui Ronald Reagan. A fost, de asemenea, și primul președinte afro-american al Statului Major General, sub președinția lui George H. W. Bush.

A fost considerat unul dintre principalii candidați la funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii, în schimb și-a retras intenția în 1995. Totodată, i s-a reproșat de-a lungul întregii vieți faptul că, în calitate de prim secretar de stat al lui George W. Bush, a prezentat informații eronate în fața Națiunilor Unite pentru a susține războiul din Irak, lucru pe care l-a numit mai târziu o „pată” în dosarul său.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...