ACTUALITATECol. Valeriu Gheorghiță: Sunt convins că există o subraportare a reacțiilor adverse

Col. Valeriu Gheorghiță: Sunt convins că există o subraportare a reacțiilor adverse

Colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, s-a declarat convins, într-o intervenție la Digi24, că există o subraportare a cazurilor de reacții adverse după inocularea vaccinurilor pentru COVID-19 și că numărul real nu este cunoscut.

Valeriu Gheorghiță a încurajat oamenii să raporteze reacțiile adverse pe care le-au înregistrat. „Perioada de raportare este de 28 de zile de la data administrării dozei”, a precizat Gheorghiță.

Raportările pot fi făcute online, dar și pe hârtie.

Din decembrie 2020, când a fost dat startul campaniei de vaccinare, au fost raportate, conform CNCAV, 8.270 de reacții adverse, 4.306 după vaccinul Pfizer, 551 după Moderna și 3.413 după AstraZeneca. CNCAV precizează că 93 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

De la începutul campaniei de vaccinare, au fost vaccinate în România 1.658.269 persoane, din care 890.347 au primit o doză, iar 767.922 – ambele doze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite