duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATECNA a transmis o scrisoare ambasadoarei Austriei în România, în semn de...

CNA a transmis o scrisoare ambasadoarei Austriei în România, în semn de protest pentru umilirea jurnaliștilor români la votul Schengen. Liderii grupurilor AUR și APP participă la protestul de la Ambasada Austriei

Consiliul Național al Audiovizualului a trimis vineri o scrisoare deschisă ambasadoarei Austriei în România, doamna Adelheid Folie, în semn de protest pentru intervenția bodyguarzilor ministrului austriac Gerhard Karner, care nu le-au permis jurnaliștilor români să se apropie. CNA consideră acesta „un gest prin care presa este catalogată ca fiind un pericol”, informează Stirileprotv.ro.

„SCRISOARE DESCHISĂ
Către: AMBASADA REPUBLICII AUSTRIA ÎN ROMÂNIA

În atenția: Excelenței Sale, doamna Adelheid FOLIE, Șef de Misiune și Ambasador

Excelența Voastră, doamnă Ambasador,

În calitatea sa de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale și de for care veghează la respectarea dreptului la liberă exprimare, Consiliul Național al Audiovizualului își manifestă dezaprobarea față de modul în care jurnaliștii români au fost ținuți la distanță, cu ajutorul bodyguarzilor, de ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, în contextul în care, în proximitate, acesta acorda interviuri altor jurnaliști.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Imaginile pe care întreaga Europă le-a putut vedea ieri, 8 decembrie 2022, după votul negativ dat de Austria în cazul aderării României la spațiul Schengen, surprind un gest prin care presa este catalogată ca fiind un pericol.

Membrii Consiliului consideră că, indiferent de cât de dificil este un moment politic, presa trebuie să aibă posibilitatea de a se adresa celor care ocupă vremelnic funcții publice.

Îndepărtarea jurnaliștilor români este un gest care nu are nicio legătură cu valorile democratice, nefiind în concordanță cu ceea ce înseamnă libertatea presei ca valoare fundamentală a Uniunii Europene. Totodată, CNA consideră că o astfel de atitudine încalcă dreptul la corecta informare a cetățenilor români.

Misiunea Consiliului Național al Audiovizualului este de a asigura un climat bazat pe liberă exprimare şi responsabilitate faţă de public în domeniul comunicării audiovizuale, iar cetățenii români au dreptul de a fi informați și nu ignorați.

Membrii Consiliului își exprimă solidaritatea cu jurnaliștii acreditați la Bruxelles și speră ca, fiind un caz fără precedent la un asemenea nivel european, să fie și unul singular.
Consiliul are convingerea că statul austriac, în ansamblul său, respinge astfel de comportamente și respectă dreptul la corecta informare a cetățenilor români.

CONSILUL NAȚIONAL AL AUDIOVIZUALULUI

Nicolaie Bălașa – Sorescu, Vicepreședinte
Orsolya-Eva Borsos, membru CNA
Oana Simona Dincă, membru CNA
Maria Monica Gubernat, membru CNA
Cristina Ancuța Pocora, membru CNA
Dorina Rusu, membru CNA
Ramona Elena Sorescu, membru CNA
Valentin-Alexandru Jucan, membru CNA
Ionel Palăr, membru CNA
Răsvan Popescu, membru CNA
Mircea Toma, membru CNA”

Liderii grupurilor AUR și APP, George Simion și Codrin Ștefănescu, au anunțat și ei prin intermediul unor postări pe Facebook, faptul că vor fi prezenți la protestul din fața Ambasadei Austriei, ce va avea loc vineri la ora 18:00.

„Protest ambasada Austriei: mâine – ora 18:00” scria George Simion.

Astăzi, liderul APP, a anunțat că se va alătura și el:

„La ora 18.00 ne vedem în fața Ambasadei Austriei! La protest!

Vom spune clar cum am fost tratați, ce bani câștigă anual firmele austriece din România, cum suntem exploatați cu cinism și ce “profituri” declară aceste companii în totală bătaie de joc!

Rog membrii APP, susținătorii și românii curajoși și nervoși în urma acestei situații, să ne fie alături!

E important să fim uniți, hotărâți și să dăm un mesaj clar dreptei europene: nu mai acceptăm modul în care vă comportați cu noi!

#AliantaPentruPatrie”

 

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. e ordin pe unitate.. CNA-ul e suparat pe neaderarea la schengen.. ca am fost violati 2 ani la tv cu asa zisa pandemie si vaccinare, nu a fost motiv de sesizare

  2. Toti lacheii regimului au fost scosi la treaba la chemarea necuvantatorului suprem.Retraim ,la o scara mai redusa,lupta pentru pace a lui Ceausescu.Romania nu se va vindeca niciodata de iobagie,prostie si obedienta.Dupa Wener urmeaza urmatorul,ca sa zic asa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE