ACTUALITATEAustria începe în octombrie administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid-19

Austria începe în octombrie administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid-19

Austria va începe în octombrie administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid-19 pentru „consolidarea imunității” persoanelor care au primit a doua doză cu nouă luni înainte, a anunţat marţi ministrul austriac al sănătăţii, Wolfgang Muckstein, relatează marţi agenţia EFE, citată de Agerpres.

În cazul persoanelor din anumite grupe de risc, această doză de consolidare ar putea fi administrată chiar și înainte să fi trecut termenul de nouă luni.

Hotărârea guvernului austriac vine la cinci zile după ce Comisia Europeană a transmis că statelor Uniunii Europene le revine decizia dacă administrează a treia doză de vaccin anti-Covid-19.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) nu a oferit încă nici o recomandare în acest sens. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) le-a cerut țărilor „bogate” să amâne administrarea celei de-a treia doze pentru a crește disponibilitatea vaccinurilor pentru țările sărace.

Până în prezent 54,4% din populația de 8,9 milioane de locuitori a Austriei a fost vaccinată anti-Covid-19 cu schema completă, dar campania de vaccinare scade în intensitate din cauza rezistenței unei părți semnificative a populației care refuză vaccinarea.

„Este posibil ca în următoarele 6-12 luni să apară o variantă [a virusului] care necesită adaptarea vaccinului, însă deocamdată nu este cazul (…) Luarea unei decizii acum s-ar putea dovedi a fi greșită, dacă în trei sau șase luni va domina o altă variantă.”, a spus Ugur Sahin, șeful laboratorului BioNTech.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...