duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEClotilde Armand este acuzată că a schimbat emblema sectorului 1: L-a eliminat...

Clotilde Armand este acuzată că a schimbat emblema sectorului 1: L-a eliminat pe Sf. Dumitru și l-a înlocuit cu „cocoșul din Punguța cu doi bani”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, este acuzată că a adoptat, în mod unilateral, o nouă stemă pentru instituția pe care o păstorește.

Noua emblemă a fost introdusă printr-o postare pe facebook. Simbolul ales de către Armand aduce cu o versiune simplistă a emblemei statului român, alb-negru, fără niciun element de identificare. Unii comentatori, profitând de faptul că în centrul noului logo se află două cercuri, au poreclit noua emblemă „Cocoșul din Punguța cu doi bani”, celebra poveste a lui Ion Creangă.

Consilierul PNL Dan Podaru a acuzat demersul primarului Clotilde Armand și a informat că proiectul nu a fost supus dezbaterii consilierilor și nici votului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Această rușine este noua stemă a Primăriei Sectorului 1. Proiectul nu a fost prezentat consilierilor și nu a fost votat. Este o rușine, nu poate fi numit nici desen animat. Acest desen abominabil trebuie eliminat imediat de pe site-ul Primăriei. Dacă este necesară altă siglă, trebuie să fie inițiat un concurs public la care să participe firme, graficieni profesioniști sau agenții de publicitate”, a transmis Dan Podaru pe pagina sa de Facebook.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

De remarcat că înainte de această schimbare, Primăria Sectorului 1 folosea ca emblemă exact stema Capitalei.

Stema Capitalei este o variantă stilizată a celei din secolul XIX: o acvilă de aur, care-l are în centru pe Sf. Dimitrie, ocrotitorul Bucureștilor. Alături de aceste simboluri se află și o cocardă tricoloră pe care scrie: Patria și Dreptul meu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

6 COMENTARII

  1. Minimalism, să nu se discrimineze. În curând poate și arta va aduce a simboluri rutiere, să nu solicite prea mult privitorul. De la Hieronymus Bosch la Yves Klein.

    Eu nu mă mai supăr când mă gândesc la Cloty. De fapt, nici n-o mai văd. Parcă-i doar un biet simptom. Mintea-mi fuge la ăia care și acum încă se fac că renumără voturile. Sigur, nu e vina lor, totuși matematicile e grele, abacul e alunecos, iar ei, bieți Sisifi dârji, sunt constant încurcați de sfidătorii zei ce la sfârșitul zilei le readuc numărătoarea la zero.
    Îmi mai zboară apoi gândul la cazul ursului Arthur, preluat de DNA. Apoi la sărmanii oameni și ai lor părinți morți la spitalul din Arad. Sigur, e încă devreme, situațiile nu sunt chiar absolut limpezi, nu putem zori perfecțiunea. Răsuflu ușurat totuși, încrezător că sigur Justiția va face dreptate. Doar să răbdăm, așa-i civilizat. Să răbdăm…

  2. „POSQUE TANDEM ABUTERE AD PACIENTIA NOSTRA ” ? Au murit românii adevărați și au rămas gunoaielelumii să conducă această țară ??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE