EDUCAȚIEEducația sexuală în școli ar fi împiedicat violul din Pantelimon

Educația sexuală în școli ar fi împiedicat violul din Pantelimon

Mai întâi, faptele:

La finalul anului trecut, după Crăciun, o fată de 14 ani din Sectorul 2 al Capitalei a plecat de-acasă cu un băiat de 18 ani și fratele acestuia, în vârstă de 23 de ani, în mașina celui de-al doilea. Băiatul de 18 ani o abordase pe fată pe Whatsapp, cu câteva zile înainte.

Fata a ajuns într-un imobil de pe Șoseaua Pantelimon. Acolo, ea a întreținut relații sexuale consensuale cu băiatul de 18 ani. Acolo, fata a fost violată de alți bărbați, chemați acolo de partenerul ei de 18 ani și fratele său. Detaliile poveștii le găsiți pe Hotnews.

Dacă ar fi să ne luăm după activiștii din Parlament și din afara lui, nu s-ar fi ajuns aici dacă în România s-ar fi predat educație sexuală în școli.

Dar stați așa: oare fata de 14 ani și băiatul de 18 ani, de la care a pornit totul, nu știau tot ce trebuie să știe despre sexualitate? Nu au întreținut ei relații consensuale? Nu au folosit ei metode contraceptive? La toate acestea, răspunsul este „Da”.

Și cu toate aceste cunoștințe „indispensabile” pentru copii, așa cum ne amenință USRPLUS, totuși s-a întâmplat nenorocirea.

De ce? Pentru că ambilor copii le-a lipsit educația morală. Ce-a căutat o fată de 14 ani – clasa a 8-a – să plece de-acasă cu un băiat mai mare, cunoscut cu doar câteva zile înainte pe Whatsapp?

Nu numai asta, dar fata a și întreținut relații sexuale cu el, de bunăvoie. Trebuie să subliniem asta. S-au și „protejat”. Deci nu a fost prima dată când s-a întâmplat. Iată visul activiștilor educației sexuale împlinit: relații de la vârste fragede și fără riscul de a deveni mame minore! Totul fără să existe educație sexuală în școli.

Și totuși, totul s-a transformat într-o tragedie. Așa se întâmplă când promovezi sexualitatea fără implicații morale.

Acest caz arată, încă o dată, că nu lipsa informațiilor despre sexualitate este cauza mamelor minore – atâtea câte sunt – ci totul altele: lipsa educației morale, dezintegrarea familiei, sărăcia.

Așa cum scriam și pe vremea infamului viol de la Vaslui, cauza nu a fost lipsa informațiilor despre sex, ci supraexpunerea la așa ceva, precum și transmiterea ideii că relațiile sexuale trebuie decupate de implicații morale.

Pe „vremea mea” (am 37 de ani) nu auzeai decât rarisism de fete care pleacă de-acasă cu persoane străine, abia cunoscute. Asta pentru că încă familiile țineau gândirea veche, care punea protecția copilului pe primul loc. Nu erai „opănmainzi”.

Dar credeți că activiștii educației sexuale nu știu asta? Ba da. De-aceea se chinuie să lărgească marja vârstei până la care fetele nu trebuie să fie mame, inclusiv peste vârsta majoratului.

Ei știu că, în general, tinerii de azi știu totul despre sexualitate. Problema e că mai sunt destui tineri care beneficiază de educație morală comprehensivă, care sunt crescuți cu valori morale puternice. Și ăștia se duc la școală și au rezultate bune, au o viață ordonată și le dau un exemplu și celorlalți că se poate să nu trăiești condus de instincte.

Și-aici vine rolul educației sexuale în școli: să le dea idei. Să-i murdărească și pe aceștia, să-i tragă pe toți în jos. Și peste toate: să le bage în cap copiilor ăștia „retrograzi”, tuturor, că pot fi și băieți și fete, că pot avea două mame sau doi tați sau, cum am văzut aseară în Parlamentul European că „bărbații transgen pot naște”.

Și asta nu vom permite.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Legea e simpla are 2 coponente in litera si in spirit, daca pierzi spiritul, litera are volare nula nu se pot despati litera si spiritul sint de ne despatit cind spiritul o ia la vale litera o va urma si niciodata invers cel putin intr-un stat numit democaratic .
    Deci ca sa modific litera trebuie sa omori spiritul asta e tot.

  2. Foarte bun articolul. Și bună și observația unui cititor, de mai demult, cum că soluția reală la întreaga mizerie ar putea fi tocmai ora de religie – mai multă, care a ajuns practic opțională acum, fiindcă doar așa se poate lua de la rădăcină problema, nu doar o parte din efecte.
    Sigur tocmai pervertirea copiilor se urmărește, ar fi altfel un efect colateral prea ușor de anticipat. În fond o adunătură de mici drogați, dependenți de felurite tipuri plăcere, e mult mai ușor de controlat și șantajat și nici nu reprezintă vreun pericol real pentru stăpânire. Și aș adăuga aici și pornografia care sedează în special generații întregi de bărbați, mici și mari, ce altminteri nu doar că și-ar fi putut consuma mult mai lucrativ energia și imaginația, dar poate s-ar fi și putut indigna mai mult și n-ar mai fi acceptat tăcuți atâta jug.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...