ACTUALITATEClaudiu Târziu (AUR), reacție la declarațiile dr. Emilian Imbri despre vaccin: De...

Claudiu Târziu (AUR), reacție la declarațiile dr. Emilian Imbri despre vaccin: De ce să te protejezi, dacă ești imun?Așa, numai de dragul de a purta mască și de a păstra distanța față de restul? Dacă da, cum se cheamă afecțiunea asta?

Claudiu Târziu (co-președintele AUR) a reacționat la declarațiile dr. Emilian Imbri, managerul spitalului „Victor Babeș” despre vaccin și comportamentul post vaccinare, afirmând că „În secunda doi după ce am citit, mi-au venit pe limbă o serie de întrebări la care aș vrea un răspuns oficial.”

Târziu se întreabă de ce mai este nevoie de măsuri de protecție dacă vaccinul oferă imunitate.

„În secunda doi după ce am citit, mi-au venit pe limbă o serie de întrebări la care aș vrea un răspuns oficial. De pildă, de ce să te protejezi, dacă ești imun? Așa, numai de dragul de a purta mască și de a păstra distanța față de restul? Dacă da, cum se cheamă afecțiunea asta? Dacă nu, nu e cumva pentru că, de fapt, nu ești imun? Și cum crezi că oameni normali la cap pot să înghită explicația asta tembelă, ca fiind o opinie de expert?”, a scris co-președintele AUR.

Liderul AUR nu înțelege „Cum e posibil să apară un vaccin sigur în cîteva luni, cînd știm că, în mod normal, este nevoie de ani sau zeci de ani pentru a face unul?”.

„Cam despre cîți bani e vorba în povestea asta și ce sînt dispuși să facă pentru ei cei care promovează, în paralel, ritualul vaccinării și stigmatizarea „inconștienților” care nu se vaccinează?
Sînt siderat de ce fel de „specialiști” avem și de declarațiilor lor năucitoare. Am crezut că Streinu-Cercel e un fel de ”monument” în domeniu, dar văd că poziția îi este strașnic amenințată”, a continuat el.

Claudiu Târziu a precizat că nu este anti-vaccin, ci doar că dorește ca fiecare persoană să-și aleagă dacă se vaccinează sau nu.

„Nu, nu sînt din principiu anti-vaccin. Știu că există vaccinuri care salvează vieți. Dar vreau asigurări că vaccinul anti-covid va funcționa și el, fără efecte adverse semnificative. Și mai vreau ca pentru eventualele efecte adverse să plătească toți cei vinovați, de la producător la guvernul care a organizat vaccinarea. Și încă: să am dreptul de a alege dacă mă vacinez sau nu, fiind corect informat și fără să mi se vicieze consimțămîntul prin restrîngerea unor drepturi și libertăți”, a conchis el.

Poziția lui Claudiu Târziu vine să întărească afirmațiile celuilalt co-președinte al AUR, George Simion, care a declarat sâmbătă că partidul  se opune vaccinării obligatorii.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...