joi, februarie 29, 2024
OPINIIDoctorul Ștefan Mindea, așa cum îl cunosc

Doctorul Ștefan Mindea, așa cum îl cunosc

În urmă cu câteva zile s-a pornit o campanie agresivă de atacare a medicului neurochirurg Ștefan Mindea. Este acuzat de înșelăciune, toată cariera îi este pusă la îndoială fiind prezentat ca un profitor pus pe căpătuială. Lucruri complet neadevărate.

Îl cunosc pe Ștefan Mindea de peste 20 de ani, mă bucur că suntem prieteni. Îi cunosc și familia, toți sunt oameni cu totul deosebiți, de aceea m-am decis să scriu.

Ștefan Mindea și-a făcut studiile universitare la Universitatea Illinois din Urbana Champaign (UIUC), una din cele mai bune universități americane. În clasamentul celor mai bune Universități din SUA, UIUC se clasează pe locul 35 la nivel național. Studiile post unviersitare de specializare le-a făcut la Universitatea Northwestern din Evanston, o suburbie a orașului Chicago. Universitatea Northwestern se clasează pe locul 9 la nivel național în topul celor mai bune Universități americane.

Rezidențiatul l-a făcut la unul din spitalele Centrului Medical Northwestern, de asemenea în topul celor mai bune spitale din SUA. În 2008 a fost recrutat pentru a se alătura Departamentului de Neurochirurgie din cadrul Centrului Medical al Universității Stanford. În timp ce se afla la Stanford, a fondat primul Departament de Chirurgie Spinală Minim Invazivă și a fost directorul acestuia.

Pe lângă România, Ștefan Mindea profesează și în SUA, la Centrul Medical al Universității Stanford și este și profesor la Facultatea de Medicină a Universității Stanford. La nivel național, Universitatea Stanford se clasează pe locul 3 în topul celor mai bune Universități.

Toate aceste lucruri sunt foarte ușor de verificat.

În SUA ar fi avut un viitor strălucit, ar fi fost de mult timp multimilionar. Dar el a ales să se întoarcă în România deși foarte mulți, inclusiv eu, au încercat să-l facă să se răzgândească. În România a pornit de la zero. Dacă țin bine minte, la început autoritățile din România nu i-au recunoscut studiile făcute la facultăți de top din SUA. Dar până la urmă a reușit și a creat o clinică de neurochirurgie minim invazivă la Constanța

Faptul că este un neurochirurg de excepție nu o spun eu, o spun cei pe care i-a operat, atât în SUA, cât și în România. Iată un articol din 2011 care descrie o operație extrem de grea efectuată pentru prima dată la Centrul Medical al Univeristății Stanford de doi medici, Dr Ștefan Mindea, neurochirurg, și Dr. Jayakar Nayak, medic chirurg ORL. Pacienta operată avea o tumoră la partea superioară a coloanei vertebrale. Intervenția chirurgicală s-a desfășurat prin sinusurile nazale, specializarea Dr. Jayakar Nayak. După ce acesta a ajuns la prima vertebră cu instrumentele chirurgicale, controlul a fost preluat de Dr. Ștefan Mindea care a reușit îndepărtarea tumorii. La operație au asistat în calitate de spectatori alți 25 de medici de la Stanford. După doar trei zile pacienta era acasă.

Iar acuzațiile ce i se aduc în România nu au sens. Dacă ar fi vrut să se îmbogățească ar fi rămas în SUA. Iar acuzele cum că ar fi folosit membrane de colagen în loc de proteze nu au nici o logică pentru că acestea nu au cum să ia locul protezelor. Colagenul e o substanță gelatinoasă care are rolul de a preveni contactul direct între două oase, nu are nici un fel de structură de rezistență. Injecțiile cu colagen se folosesc în medicina cosmetică, de exemplu, pentru eliminarea ridurilor, sau pentru atenuarea durerilor în cazurile de osteoartită, atunci când se injectează în articulațiile picioarelor sau ale mâinilor.

De aceea ar trebui să fim mult mai rezervați în a-l acuza. Să nu aruncăm cu pietre, mai bine să lăsăm autoritățile și pe cei ce se pricep să investigheze.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

10 COMENTARII

 1. Este un doctor de elită. Și un om bun.
  Mi-a rezolvat o hernie cervicală acum 2 ani cu infiltrații.
  Dumnezeu să-l întărească în această încercare.
  Este defăimat pe nedrept, dar se vede că nu e logic ce se afirmă.

 2. nu mai poti da cecuri in alb in ziua de azi, iar cei care se mai folosesc si de numele Domnului in beneficiu personal ar trebui pedepsiti inzecit. Eu am vazut destule cazuri de lupi in blana de oaie, e la moda azi ca toti hotii sa-si puna icoane pe fundal in scop de PR

 3. Ma tratez la domnul dr Mindea de aproximativ doi ani…un medic deosebit….urat din partea color ce vor sa ii faca rau.

 4. Nici aici si nici pe actinews nu se iau infomatiile aparute pe ct100.ro sau unde au aparut si sa li se dea o interpretare.
  Cum raspundeti la faptul ca are 3 firme de la care pacientii sunt pusi sa cumpere proteze etc ?
  Firmele sunt zice-se din america dar siteul de la precision medical are traceul in constanta, adica gazduirea.
  Filmuletele de pe siteul dlui doctor si cele ale precision sunt facute de aceeadi firma /persoana.
  Pretul de 10/12/15 mii de euro pt o proteza care costa pana in 2000 la producator de euro sau pana in 6000 de euro este cum ?
  Alta treaba printre supplierii romani de proreze e cunoscut ca omul care are stocuri de proteze, chiar a castigat premiu pt vanzarea lui mobiC.
  Alta treaba, protezele sunt pe dimeniuni ca la pantofi, de ynde stie medicul cu exactitate ce se potriveste inainte de operatie ? Poate ca are in stoc si verifica, ce ziceti de ideea asta ? Si tu platesti 10/12 mii de euro pt o proteza achizitionata acu cine stie cat timp…

  Verificati informatiile din articolul de investigatie si dati-le o explicatie daca puteti. Mergeti matematic si metodic fara abureli si sentimentalisme…

  • Zicem să lăsăm să se desfășoare investigația. Deocamdată au apărut acuzațiile și nici alea nu au nici un sens, nu ai cum să spui că în loc de proteză ți-a pus o membrană cu colagen pentru că nu are nici o logică.

   • Eu personal va pot spune din experienta mea :
    -Facut infiltratii fara a mi se spune cu ce anume, nimeni de acolo nu stia ce contine acea injectie
    -mi s-a spus ca e nevoie de operatie si mi sa recomandat proteza de la firma americana precison medical, asa mi sa zis
    -discutii la consultatii scurte cam prea scurte (5 max 10 minute) nu face sa te plimbi pana la constanta atatea ore ca sa mi se spuna doar cateva informatii si apoi pa.
    -cautat si verificat firma precisionmedical care la contact are o adresa din SUA dar firma e romaneasca cu siteul gazduit in constanta. Si se pare ca profitul e f apropiat de venit.

    Sigur, poate ca legal nu a calcat stramb dar moral … ?
    Sunati va rog la un distribuitor de proteze si incercari sa aflati pretul unei proteze mobile sau fixe. Prima oara vi se va spune ca ei nu sunt raspunzatori pt pretul pus de doctori, dar daca insistati primiti si alte informatii….
    Da, de acord, sa asteptam sa faca Dumnezeu dreptate, sa iasa la suprafata adevarul, este ceea ce pretinde sau nu ?

 5. „Orice boală trupească are şi una sufletească” Ștefan Mindea, înregistrare după ce a fost hirotonit.
  De aici, cred eu, i se trage ura celor din spatele medicinei oficiale. Să-i dea Dumnezeu putere să nu-i bage-n seamă că nu merită să se coboare.

  • Cu siguranță voi apela la serviciile lui dacă va fi să am nevoie vreodată de o intervenție neurochirurgicală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE