miercuri, octombrie 4, 2023
ACTUALITATEClaudiu Târziu anunță că AUR va concedia 500.000 de angajați la stat:...

Claudiu Târziu anunță că AUR va concedia 500.000 de angajați la stat: În 2000 erau 800.000 şi funcţiona statul român.Acum sunt 1.3000.000 şi funcţionează statul român mai bine? Nu

Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, a spus că formațiunea sa va concedia 500.000 de angajați ai statului, dacă va câștiga alegerile.

El a precizat că în ultimii 20 de ani, numărul angajaților din administrație de la 800.000 la 1,3 milioane, subliniind că vor fi concediaţi acei bugetari „cu carnet de partid, care nu-şi găsesc utilitatea în sistem”.

„Astfel de reformă, cu aceste partide, nu este posibilă. Tocmai ele au împănat aparatul bugetar cu tot felul de clienţi politici, pentru că au avut nevoie de sinecurile acestea să răsplătească loialităţi politice. În 2000 funcţiona statul român cu 800.000 de funcţionari publici, otova. Nu a crescut numărul militarilor, a scăzut, nu a crescut, numărul poliţiştilor, a scăzut, nu a crescut, numărul medicilor şi asistenţilor, ba dimpotrivă, avem deficit, după cum vedem atâtea cazuri nenorocite. Ce a crescut? A crescut numărul funcţionarilor din administraţia publică centrală şi locală. Cum? Că am avut nevoie? Nu! Pentru că am pus zece să învârtă aceeaşi hârtie, ca să-şi ia nişte bani de la stat, siguri, pentru că aveau carnet de partid. Asta trebuie curăţat. Cum să cureţi, dacă tu depinzi de voturile acelor oameni? PSD şi PNL nu vor face niciodată o astfel de reformă”, a afirmat Claudiu Târziu, miercuri seară, la Prima News.

Citește și: Cele 15 puncte ale programului de guvernare propus de AUR. Reducerea taxării muncii și a companiilor, oprirea declinului demografic, respingerea monedei Euro, recuperarea OMV-PETROM, revin uniformele școlare

Întrebat, în acest context, dacă AUR va face concedieri în rândul angajaţilor din sectorul public, în situaţia în care formaţiunea va ajunge să guverneze, Claudiu Târziu a anunţat că AUR este dispusă să concedieze jumătate de milion de angajaţi din aparatul bugetar.

„Am zis-o şi o să o facem pentru că pe noi nu ne leagă nimic, nu avem niciun fel de cârdăşie cu oamenii care au intrat pe liste de partid în instituţii publice. Vom pierde voturile acestora care oricum se duc la partidele respective şi vom câştiga voturile românilor care aşteaptă o reformă reală în statul român şi aşteaptă pe cineva să-i ducă la prosperitate, să-i scoată din sărăcie. Am promis, 500.000 dăm afară. Numai pe aceia cu carnet de partid, care nu-şi găsesc utilitatea în sistem. Ca aşa rezultă din calculul pe care l-am făcut. În 2000 erau 800.000 şi funcţiona statul român. Acum sunt 1.3000.000 şi funcţionează statul român mai bine? Nu!”, a adăugat liderul AUR.

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, anunţă că formaţiunea pe care o reprezintă nu va vota, în Parlament, legislaţia care vizează noi măsuri în domeniul fiscal, măsuri care ar avea rolul de a reduce deficitul bugetar.

Târziu a susţinut că, în situaţia majorării taxelor în domeniul construcţiilor, deja afectat de majorări, activitatea va fi redusă, iar România va fi din nou ţară exportatoare de forţă de muncă în acest sector. Târziu a spus că nu este de acord nici cu majorarea taxării în domeniul IT, el argumentând, în acest context, că „acum, dacă le dai în cap, cu siguranţă se va muta afacerea din România”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

7 COMENTARII

 1. e bine, tarziu a primit ordin de la coldea sa iasa cu astfl de declaratii? Care e rostul sa invrajbesti categorii sociale? Daca crezi ca faci bine pui in aplicare cand vii la putere, nu bati toba ca prostu cand esti in opozitie decat daca urmaresti alte scopuri. Un lacheu.
  Cu ce inlocuiesti angajatii aia, cu andreea de la vodafone, ghidul tau digital?

 2. Nu stii ce vorbesti stimabile! Vezi ca Romania e stat de drept, democratic si social, nu liberal. Nu ai muncit o zi nici la stat, si nici la privat, asta se vede de la o posta. O tara nu se schimba in bine cu heirupisme. Functionarea unui stat e mult mai complexa decat credeti, dar pentru a intelege asta se cere experienta.

 3. A pierdut minim 2 milioane de voturi, cu idea asta politicianista. Vinovatul de serviciu in România: bugetarii! Nu politicieni, nu….bugetarii. Mare revelație și târzie, a început PSD deja, nasol…reacție întârziată AUR!!!

 4. Acesta este primul pas in directia corecta. Asanarea statului, insa, nu este nici o treaba facila, nici suficienta: exemplul lui Trump, sabotat non stop de birocratie, trebuie luat aminte. Mai mult, Trump a fost tradat repetat de mincinosii instalati de el in posturi. AUR are el insusi experiente de acest fel cu fosti parlamentari.

  Dincolo de anecdotica, asanarea statului nu este posibila nici din motive teoretice. Puterea functioneaza ca un atractor pentru caracterele cele mai lipsite de scrupule, principialitate, constiinta morala. Statul are un nucleu sociopatic, manifest prin instrumentalizarea fiintei umane, manipulativism, antiumanism (vezi cazul Rog anon.to/yUbPHm). Statul este mizantropic si machiavelic prin definitie. El ilustreaza principiul lui Hayek, ‘de ce ajung in frunte cei mai rai’. Asadar, statul opereaza _in mecanica sa intrinseca_ ca o _masina de anti-selectie_. Mai mult, puterea corupe (Lord Acton), si chiar si cei mai buni sint susceptibili. Nici un efort moral, etic, din partea AUR nu se va putea opune acestor _legi naturale_.

  AUR trebuie sa ajunga la intelegerea acestor mecanisme asumindu-si curajos ceea ce trebuie facut: _demantelarea statului_, reducerea lui, inapoierea puterii romanilor ca indivizi, comunitati si asocieri voluntare. Accentul nu cade pe ‘membri de partid’ care ‘paraziteaza institutii’. ‘Institutiile’ insele _sint parazitare_, membri de partid sau nu.

  => Stat mic, popor puternic.

  CC vezi Telegram anon.to/ekCj3y

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate